Автор: anete
Дата: 19-04-09 12:38
Императоре, моля те, иди в темата за Виктор Пасков, бог да го прости, и изтрий мнението си.
Знам, че тук доста често е върос на чест някой да се изцепи нещо и да се подхване спор.
Всеки има право на мнение и на изява. Няма да цитирам мисълта на Волтер, съфорумците са достатъчно начетени и я знаят. Затова при други обстоятелства бих премълчала.
Но...
Отишъл си е един човек. Дори само това стига, за да се замълчи. Дали в знак на почит към самия човек или в знак на почит към събитието - всеки сам избира. Да не забравяме, че и за нас един ден ще кажат - лека ти пръст !
Ако не ти харесва, че е пусната тема за това, че ни е напуснал Виктор Пасков, то редно е поне да уважиш съфорумците си в тяхната скръб. Съфорумците също заслужават уважение.
Кой е Виктор Пасков ? Можеше да напишеш името му в Гугъл и да прочетеш.
Императоре, за мен и за теб в Интернет няма информация, ако някой напише името на един от двама ни, Гугъл нищо няма да намери. А за Виктор Пасков има...
Можеше да попиташ някои от отдаващите почит съфорумци. Мисля, че всеки от тях щеше да ти отговори.
Кой е Виктор Пасков ? Един от тези, които градяха и градят Българската Култура, за да не кажем един ден и за нея " Вечна и памет " . Защо за един напуснал ни човек използвам глагола градят в сегашно време ? Защото книгите му са живи и ще говорят вместо него. На тези, които искат да чуят. А ние, останалите, ако не можем да допринесем за градежа, поне да пазим да не падне. Без култура не се живее. Без култура само се оцелява.
Какво мисля за именуването на колоса на Българската литература Йордан Радичков "Данчо" и недостижимия / защото поколения четат книгата му и се покланят пред мъдростта в нея/ Антоан дьо Сейнт Екзюпери " Тони " - ще ти напиша в лично съобщение. Ако би желал да прочетеш.
И...
Да не забравяме - Великден е...
Императоре, моля те, иди в темата за Виктор Пасков, бог да го прости, и изтрий мнението си.
|
|