Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 за изгарянето на боклука
Автор: samadhi   
Дата:   07-04-09 11:25

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2422§ionid=2&id=0000403

Ако позволим завод за изгаряне на боклуците, очаква ни канцерогенно бъдеще за нас и нашите деца, диоксин и отровни храни и води. Пак ни пробутват остарели технологии за нови.
В момента се изгарят боклуци в няколко циментови завода в България. В радиус от 150-200км от тях има опасност за живота. А се оказа даже че внасяме боклук от Германия за изгаряне.

Отговори на това съобщение
 Re: за изгарянето на боклука
Автор: matataupa   
Дата:   07-04-09 11:29

В Германия си го горят. В Манхайм, да речем.

Не съм забелязал драма от това. Не съм забелязал да имат и градско сметище[smilie7]

Автор: rolla   
Дата:   07-04-09 11:55

Не знам...при мен стабилизацията работи понякога , но понякога размазва повече.Забелязах също ,че при саморъчно направения ми тилт обектив е по-добре да я изключа

Автор: n1x0n   
Дата:   07-04-09 12:19

Ако "проф. Арманд Льове-Фюрстенберг" нямаше личен финансов интерес в изграждането на друг тип завод за преработка - бих го изслушал внимателно.

Re:
Автор: pmartinov   
Дата:   07-04-09 13:01

[smilie23] $$$ [smilie23]

Автор: stoyan_5   
Дата:   07-04-09 13:08

Аз викам да си го пазиме боклука.
След 50-100 г. ще идват от Апония да го изкупуват ..., щото тяхният ще е отдавна свършил [smilie8]

Дата:   07-04-09 13:33

Всеки поне малко запознат с химичните процеси зане какво става при горене. Все още няма измислени филтри които да задържат диоксини и стотици други канцерогени. Трябва ли да измре полвината народ от рак за да излушаме внимателно някой. Не че и сами не може да се сетим за последствията, ама трябва и по телевизията да го кажат за да повярваме. Какъв ли е интереса на екоорганизации, грийнпис, та дори и учените от Бан. Ама кой ги слуша тях, по важното е че

Ще строим завод,
огромен завод,
със яки бетонни стени!
Мъже и жени,народ,
ще строим завод
за живота!

Децата ни мрат
в отровната смрад,
без слънце,
в задушни коптори.
Светът е затвор.
Мъже и жени, народ,
ни крачка назад!
Ще строим завод
за живота!

бг ис съкс, по далеч от носа си не може да погледнем

Автор: Lalinda   
Дата:   07-04-09 13:38

И във Виена го горят, поне така казват...

На вас какъв ви е личният финансов интерес вятърът да носи боклука от кофите навсякъде из страната, че и отвъд пределите й?

На тази тема мястото й не е ли извън основния форум?

Дори във Фес, град, запазил средновековния си характер и без автомобилно движение, боклукът се изнася в дисаги на магарета, а тук се стеле в краката ви...

Защо българинът е толкова ГНУСЛИВ, че не може да измисли нищо за боклука си? Или поне да отваря кофите, когато са затворени, вместо да го пуска до тях?

Като кълнете наред, имате ли някакви алтернативни предложения?

Автор: inka0902   
Дата:   07-04-09 13:39

http://www.storyofstuff.com/

Автор: stoyan_5   
Дата:   07-04-09 13:42

То не е севсем и само изгаряне.
1. Извличат се годни вторични суровини;
2. Изработват се торове;
3. Добива се топлинна енергия;
4. Добива се електроенергия.
Не цапа повече от 1 ТЕЦ.
А има и проект един от ТЕЦ-овете да бъде преустроен в такъв завод ...

Автор: dau   
Дата:   07-04-09 13:50

Снощо по "Шоуто на Слави", говориха доста по темата

има заводи и в западна европа и горят, само че без органични отпадъци, за тях има заводи за компостиране...

Дата:   07-04-09 14:02

Има алтернативни предложения, но "ерудиран" човек като вас Лалинда трябва да е запознат. Не ми пука за никакви интереси, единственото което ме вълнува е децата ми да растат в здравословна среда, а не да бъдат обречени на бавна смърт.
И да темата беше за зоната, но по погрешка я пуснах тук.Админите да преценят и да я преместят, но мисля че не случайно сбърках, тъй като живота на децата ни едва ли е по маловажен от това кой има по дълъг обектив.

Автор: Davidoff   
Дата:   07-04-09 14:07

От 12 години се опитваме да прокараме път за алтернативни технологии за комплексно решаване на проблема с отпадъците. Сещате се, че успех НЕ-МА. Уморен съм вече, макар че не съм на много години. ПиснА ми, да ви кажа. Явно, че човечеството заслужава да се трови със собствените си л**на. [smilie2]

Дето вика Мартинов - $$$ [smilie23]

Автор: kalahan   
Дата:   07-04-09 14:18

Актуални данни за емисиите във въздуха на Spitellau - 300м от завода, където се гори боклука във Виена

http://www.wienenergie.at/fwapp/emissionen/spittelau.htm

http://maps.google.at/maps?oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&q=fernw%C3%A4rme+wien&fb=1&split=1&gl=at&cid=0,0,10729780843223358176&ei=ijbbSe-TLJOLsAbC09zQCA&sa=X&oi=local_result&resnum=1&ct=image

Публикацията е редактирана (07-04-09 14:19)

Автор: GenaDP   
Дата:   07-04-09 14:22

Аз викам първом да се изгорят боклуците, дето понастоящем се въргалят из народното събрание... после нещата може и да потръгнат.

Дата:   07-04-09 14:49

Алтернативи, алтернативи... аз съм за, ама дайте първо да ги видим тия алтернативи - какви са, кой ги ползва, откога, какви са отзивите, какви са резултатите от замерванията реално, какви са страничните ефекти и т.н.

А не само да се обяснява, че алтернативи имало и как бай Арманд /дето получава пари от "алтернативчиците"/ ги препоръчва горещо.

Швейцарците що си горят боклука, като е токова кофти?! 15 фабрики за преработка чрез изгаряне има само в немската част - дори искат на италианците боклука да преработват. И това са хора, които са тотални маниаци на тема чист въздух и води.

Някой сеща ли се, защо тези еко-кьорфишеци плъзват по медиите само когато се задава голяма сделка и нов бизнес?
Защо никой не мери какво изхвърлят във въздуха ТЕЦ-овете, циментовите заводи и десетките други предприятия, които унищожават природата ни?! Защо видните greenpeace активисти не скочат да затворят Кремиковци, Титан, Нефтохим и т.н.? Щото няма пари там, поради липса на "алтернативи" от които да се облажат!

Автор: Davidoff   
Дата:   07-04-09 15:06

Писах писах писах... и се сетих, че тоя разговор съм го водил 1000 пъти и няма смисъл, та взех, че го изтрих [smile]
Здраве да е [beer]

Дата:   07-04-09 15:18

dau по горе е споменал за алтернатива, за която се говори не от вчера. Отдавна се говори и за тец-овете, и за цимента, ама нема кой да чуе това е истината. Това че някой чак сега разбира си е негов проблем. говори се и то много и , ама само в научните среди. Българина разбира "чак сега", когато има намесени кинти, има интрига и финансови гимнастики. Европейците с които правите сравнение (щом и те значи и ние), горят разделно боклуците си, органика не се изгаря защото е забранено от 10 години, и сега ни пробутват "новите" си технологии за боклук от преди 2000 година, а ние се радваме, както се радваме на някой бракуван таралясник внесен от Германия.

Автор: neuromancer   
Дата:   07-04-09 15:24

абе дали те ги пробутват или наште юнаци се канят да вземат пари като за нови, а да дадат възможно по-малко е отделен въпрос

Това с остарялата технология е стара хватка още от соцвремето

Автор: slivenski   
Дата:   07-04-09 15:34

Екоактивистите биха подкрепили и строителството на завод за ПРОИЗВОДСТВО на боклук, стига някой на им снесе кинти във фондацийките... [smilie21]

Автор: djogata   
Дата:   07-04-09 15:35

Не съм останал с впечатление, че швейцарците са ЧАК такива маниаци на тема околна среда - в Алпите повечето езера са със запушени устия, за да се направят на язовири. Това не е върха на екологията.

Системата с боклуците е по-строга в Германия, тях вече бих ги нарекъл манияци

Дата:   07-04-09 15:54

dau по горе е споменал за алтернатива, за която се говори не от вчера.

То за много неща се говори не от вчера, но ако бяха толкова ефикасни, колкото се "говори" че са - никой не би се отказал от тях и не би се налагало разни еко-професори да лобират за тях.

Автор: Тед   
Дата:   07-04-09 16:00

Според мен има алтернатива. Тя е:
Всички лайна в космоса. И без това на Земята е пълно лайна.
Ще ги изстрелваме над земята, без това никой няма да ги диша лайната - нали вакуум има и ок.

Само да направят технологията да ги шъткат нависоко.

Дата:   07-04-09 16:11

ако бяха толкова ефикасни, колкото се "говори" че са - никой не би се отказал от тях

Хе, тука е БГ да не забравяме, колко ефикасни неща са се наложили, отново ефикасно ще бъдат усвоени кинти за "нов ефикасен завод". Явно и разделното събиране на отпадъци не е ефикасно, щом не се наложи.

Публикацията е редактирана (07-04-09 16:15)

Автор: Тед   
Дата:   07-04-09 16:17

На мен ми е интересно - ама дали съм добре информиран.

Въпросните заводи за изгаряне на отпадъци в странство са капсалован тип - поне тия в градовете.Т.е. няма никакъв комин да пуши.
Ако няма комин, диоксина как излиза?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.