Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За търсещите работа.
Автор: NeDDRaG   
Дата:   17-07-09 15:52

Провокиран от една тема в основния форум искам тук да съберем малко полезни съвети към хората търсещи работа. А почти всички потенциално сме такива. С моите скромни познания бих си позволил да дам няколко съвета, които съм прочел и запонил от някъде или пък научил от няколко обучения по подбор на персонал и работа с хора. От сега да кажа, че тези неща не са аксиоми. Нито задължителни. Може да се каже, че са или са били в общия случай валидни за доста позиции. Подбора не персонал, метода и средствата с които се прави постоянно се изменят.

Отговори на това съобщение
 Re: За търсещите работа.
Автор: asahi   
Дата:   17-07-09 15:56

Е що да го правим? Секи си е голям специалист, а за неуспехите обвинява тъпия шеф, тъпата държава, тъпия Костов и скапаното международно положение.

Автор: caprichosa   
Дата:   17-07-09 15:59

Да,аз да ви помоля за отговор на 3 въпроса...
какво отговаряте на клишето:
Къде се виждате след 5 години?
и другият- да изброите 5 качества и недостатъци,които имате.
Номер 3 е - Защо мислите, че трябва да наемем точно вас?
Ще ми е интересно да прочета различни мнения.[smilie5]

Автор: HP   
Дата:   17-07-09 16:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: ilchoni   
Дата:   17-07-09 16:04

НР, веднага те взимам на работа при мен [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   17-07-09 16:06

HP, ами почти ни се препокриват отговорите:)
Ама някакси не мога да го кажа гласно на интервюиращият[smilie18]
След 5г на вашето място[smilie18] ,качествата и недостатъците ако ги изброя никога няма да ме вземете...пък на защо да ви наемем,още го мисля...то се променя според позицията[smilie18]

Автор: livinginchaos   
Дата:   17-07-09 16:12

Най-важният ми въпрос по време на интервю е - а какви са бонусите и възможността за развитие при вас! Освен, че вие давате на работодателят, трябва и той да ви дава нещо! Пък това прави обикновенно голямо впечатление на интервюиращият... декларираш желанието си да се развиваш [beer] И, може ли да се пие бира в работно време! Сега малките благини не трябва да се изпускат [beer]

Автор: iPonche   
Дата:   17-07-09 16:14

Къде се виждате след 5 години?

На борда на яхта в Индийския океан с чаша мохито в ръка. [cool]

5 качества:
-комуникативност;
-умение за работа в екип;
-експедитивност;
-възможност за осъществяване на няколко дейности едновременно;
-степенуване по важност/спешност на задачите.

5 недостатъка:
-трудности при ранно ставане сутрин;
-невъзможност да работи само по една задача продължително време (HR-ите знаят как влияе темперамента на всеки един човек върху раб. муй натоварване и точно какви задачи трябва да му бъдат възлагани, за да не загуби мотивацията си);
-имам намерения да развивам и други насоки в кариерата си, които не са свързани пряко с дейността ми във фирмата

Защо мислите, че трябва да наемем точно вас?

Защото съм лоялна, искам точно с това да се занимавам и мисля, че има бъдеще за мен в този бранш.

Дата:   17-07-09 16:15

Явяване на интервю:
Когато ще се явявате на интервю се опитайте да се съобразите със следното:
1. Не ходете на интервю в нетрезво състояние или след як купон. Ако интервюто е след обяд, по-добре се откажете от аператива и бирата, колкото и да ви се иска. Също така избягвайте пикантни храни и такива, които съдържат чесън. Ако обядвате в заведение преди интервюто, гледайте да не е много запушено. Ако сте пушая, откажете се от цигарата точно преди да влезете.
2. Явете се опрятни на интервюто. Прекалено предизвикателното, прекалено официалното облекло не са подходящи в повечето случаи. Същото важи и за спортните екипи, късите панталони. При жените не е подходящо и прекалено разголващото облекло - къси поли, голото пъпче и т.н. Жените е препоръчително да не ходят на интервю със силен и крещящ грим, дълъг маникюр, окичени като коледни елхи с бижута (Това и за мъжете). Както жените така и мъжете да обърнат внимание на ръцете - жените, ако са с маникюр, то той да е изряден, лака да е не е в ярки тонове или някакъв по-екстравагантен. Мъжете - ноктите изрязани, не изгризани. Дори и някои замърсявания, неизбежни понякога - например от машинно масло, правят не много добро впечатление. Същото важи и за прическата и брадата при мъжете. Ако сте с брада и/или кустаци, оформете ги, подстрижете ги. Ако не сте, обръснете се.
3. Не закъснявайте за интервюто, а ако това не е по ваша вина, потърсете начин да се обадите за закъснението. Но не ходете и много подранили. 10-15 минути преди уречения час е добре. Ако всички кандидати сте извикани по едно и също време, старайте се да не се изнервяте. Не си определяйте вие краен час, в който ще бъдете освободен, а ако трябва да пътувате и наложително да сте свободен преди определен час, споделете това при поканата и помолете да се съобразят с това.

Дата:   17-07-09 16:15

Защо кандидатствахте при нас и с какво може да допринесете вие за фирмата?[smilie5] [smilie18]
До въпроса със заплатата се стига на 2ро-3то интервю и е един прекрасен момент разбираш,че си се напъвал за 400лв[ezik]

Дата:   17-07-09 16:16

Монотонноста на една работа е най-лощото нещо! Убива ми желанието за живот, камо ли за работа!

Автор: CanoniO   
Дата:   17-07-09 16:18

iPonche,
и това за работа като нощен пазач, дето няма екип и степенуване задачите?[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   17-07-09 16:18

iPonche [smilie24] [smilie5]

Дата:   17-07-09 16:20

livinginchaos, абсолютно те подкрепям! Иначе умирам в кожата си от скука [smilie8] Динамична среда, но не изнервяща е идеалното!

Дата:   17-07-09 16:23

Изнервчща е само с олигофренски клиенти и колеги идиоти! Всичко друго не може да ме стресира така, както клиент олигофрен, който не знае какво иска! Както и колега олигофрен, който се опитва да изплува със злободеяния! Иначе се имам за доста продуктивен човек, който при правилното отношение може да надмине себе си. [beer]

Дата:   17-07-09 16:26

livinginchaos,
пропусна колега-парашутист, който каквото и да прави, винаги ще е прав, както и колега-некадърник, който всички го знаят, че за нищо не става, затова му дават леки задачки, пък заплатата му като твоята...

Дата:   17-07-09 16:28

caprichosa написа:

> Да,аз да ви помоля за отговор на 3 въпроса...
> какво отговаряте на клишето:
> Къде се виждате след 5 години?
> и другият- да изброите 5 качества и недостатъци,които имате.
> Номер 3 е - Защо мислите, че трябва да наемем точно вас?
> Ще ми е интересно да прочета различни мнения.[smilie5]
>

1. Няма общовалиден отговор. Всичко зависи от поицията, за която се кандидатства, от фирмата, от това, къде си в момента - като образование да речем, или от това защо кандидатствашш за тази работа.
2. Дали ще уцелите качествата и недостатъците не е чак толкова фатално. По-фатално би било, ако излъжете.
3. На този въпрос дирекктно се отговаря, ако наистина имате реални предимства пред останалите кандидати - опит на същата позиция, опит на сходна позиция, който би ви помогнал да се ориентирате по-бързо от останалите и да навлезете по-бързо в работата и да започнете да изпълнявате задълженията си самостоятелно или с по-малко помощ. Ако нямате такива, то само споменете че евентуално бихте били по-полезни с някои от своите качества или с някои идеи, които имате и които се връзват с вашите евентуални задължения и влизат в евентуалните ви компетенции.

Дата:   17-07-09 16:29

Сапопио, нямам намерение да ставам пазач, макар и да си нося бремето на "ЗЛА КУЧКА"

===> следва:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-07/rhlb8892.JPG
http://tinyurl.com/l47vse

Дата:   17-07-09 16:29

Още колегата-интригант, дето "оправя зад гърба", колегата-кръшкач, дето постоянно лъже, че е болен, пък на интервюто го е спестил.

Фирмите не дават информация за колегите.. така че въпросът за работа в екип не трябва да стои в интервюто...

Дата:   17-07-09 16:30

То от безотговорни хора с високо самочувствие няма как да се спасим от тях! Тва е проблем вече на ЧР! Мн обичам чефа ми да толерира някой идиот, който цял ден си клати камбаните, докато целият офис се трепе... сега да си призная и аз не съм продуктивен през цялото си рботно време, но като има работа се работи, като няма - лапай мухите на воля!

Дата:   17-07-09 16:32

Или колегата, който отива на работа преди работно време и си тръгва от работа след работно време - ИДИОТ, кръгъл идиот или натегач, или просто не му стига работното време да си свърши задачите, следователно е непродуктивен. За мен е аут и в двата случая...Но ако е незаменим няма как да се отърва от него [smilie8]

Дата:   17-07-09 16:35

Хах, моята позиция не ми позволява да вляза в каквото и работно време - работи се докато се свърши работата! За сметка на това пък има дни, в които се чудя каква работа да си намеря! Всичко си зависи - такава ми е работата!

Дата:   17-07-09 16:37

Е, и при нас е така, ама да го правиш системно и то и вдните, в които няма работа си е меко казано ИЗВРАТЕНО [smilie8]

Дата:   17-07-09 16:39

Важното е да ви харесва,удовлетворява,това което правите...да не ви е скучно или досадно,да нямате шеф,който да седи на стол срещу вас и по цял ден да ви гледа(личен опит).За съжаление малко хора работят,това което им е на сърце.

Дата:   17-07-09 16:41

Цитираните в предния ми пост въпроси на caprichosa ме подсетиха за един не маловажен етап - подготовката за интервюто.
На този етап се опитайте да съберете колкото можете повече информация за самата фирма. От икономически данни, до неща от "кухнята". Или за т. нар. "фирмена култура" на евентуалния ви бъдещ работодател. И реално си помислета, за себе си, как вие бихте се "вписали" там. Опитайте се да разберете и каква точно е позицията, предварително поизяснете какви приблизително биха били задълженията ви, и "пасват" ли ви. Всяка обява има телефон за връзка, ожете да зададете въпросите си там. Можете да си припомните някои неща от вашата професионална подготовка, неща, които сте позабравили, но евентуално могат да ви попитат за тях. Ако в интервюто или конкурса има някаквъв вид тест по специалността, избийте си от главата да "преписвате", дори и да имате възможност да получите теста или задачата. Ако имате тази възможност и решите да я използвате, то използвайте я само за информация и да "позапълните" дупките.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.