Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Apple представи новите iMac, Mac Pro и Mac mini
Автор: jokevcv   
Дата:   03-03-09 19:05

Днес Apple представиха новите си:
iMac почва от $1,199
Mac Pro почва от $2,499
Mac mini почва от $599

Отговори на това съобщение
 Re: Apple представи новите iMac, Mac Pro и Mac mini
Автор: asahi   
Дата:   03-03-09 19:11

Тези с хардуер не могат ме впечатли.

Автор: navy   
Дата:   03-03-09 19:17

Факт е, че по малък и по безшумен от мак мини не можеш да си направиш за дома [smilie5]
Миналата година бяха със слаба видеокарта, сега гледам по добре е... може да си взема едничко за в къщи [smilie7]

Автор: exile   
Дата:   03-03-09 20:21

imac за 1700 български лева [smilie21]
тук ще го пуснат за 2500 от епъл българия, да им изсъхнат кабелите за майти маусовете дано.

Автор: seal   
Дата:   03-03-09 20:22

Факт е, че по малък и по безшумен от мак мини не можеш да си направиш за дома

Mac Mini
2.0GHz Intel Core 2 Duo
2GB memory
320GB hard drive1
8x double-layer SuperDrive
NVIDIA GeForce 9400M graphics
$799.00

За 1200 лв си взимаш дел лаптоп с много близки показатели. Дисплея ти е бонус:-)

Дата:   03-03-09 20:22

ти виждал ли си колко точно е малък мак мини [smilie8]

върху моя дел мога да сложа баш две макминита.

Дата:   03-03-09 20:27

Е и? Става дума за дома, 15см фатални ли са? А лаптопа можеш да го ползваш и като пътуваш, мини-то кво ще го правиш?

Автор: Pulsar   
Дата:   03-03-09 20:28

Оффф, пак ли за МАК ?!?!?!
Бе, вие хора, не разбрахте ли, че няма смисъл, а?

Дата:   03-03-09 20:30

seal, ти просто не си потенциален потребител на макмини, това е.
като не ти харесва концепцията - не си го купувай.
всъщност ти така или иначе не си се засилил.
при мак нещата си имат някаква концепция, която все пак тряа да ти е малко присъща и на теб самия...
но да плюеш макмини е смешно.

Дата:   03-03-09 20:37

Лаптопите и те са шумни [smilie7]

Аз съм ползвал мак мини на приятел - изключително удобно е за дома !!! просто няма по удобно...

И да... вечер като утихне града и като си легнеш... всеки нотбук ти се струва че бучи, а мак минито не разбираш дали работи !!!

Дата:   03-03-09 20:40

@exile

Нещо се разгорещи май, иди пий една бира. Нищо не съм плюл, дадох съвсем обоснован пример как можеш да вземеш повече за същите пари. Ако си прекалено чувствителен на тази тема - не съм искал да те обидя [smilie5]

Re:
Дата:   03-03-09 20:43

май май ти се разгорещи като ти чета поста. [smilie7]
да ти разкажа ли набързо за основните защитни механизми в психологията като проекцията, или ще ползваш гугъл [smilie8]

не ми се подхваща спор, но както каза нейви и лаптопите греят.
шансът един дел да шуми, грее и консумира повече енергия от едно макмини не е малък, вярвай.
и двете съм ги слушал как работят, особено дела дълго време, че и е по-скъп от 1200 кинта.

иначе имаше някви макминита, от които се оплакваха, че били кофти партиди и шумяли [smilie8]

Дата:   03-03-09 20:48

да ти разкажа ли набързо за основните защитни механизми в психологията като проекцията, или ще ползваш гугъл

А, разкажи ми, що не. После можеш и да ми обясниш защо като ти кажат "ти нещо се разгорещи" се отговаря с "не, ти май нещо се разгорещи"[smilie5]. Аз това време излизам за вечеря, но като се върна задължително ще прочета там за проекцията и психологията и квото още има[smilie18].

Дата:   03-03-09 20:50

по 50 кинта на 1000 знака текст взимам, заплащането предварително и цялото знание е твое. [smilie21]
то е ясно кой е виждал макмини наживо (не казвам чувал, понеже е доста доста доста трудно да го чуеш). [smilie21]

Автор: danbi   
Дата:   03-03-09 21:24

има опити и за ПЦ варианти на macmini -- верно миналата година бях ровил за navy по темата. обаче са по-скопени, излизат по-скъпо и са по-обемни всякак.
може да станат по-евтини, но САМО с вентилатор.

не, че не може да се направи подобно ПЦ. просто не ги правят. явно концепцията на Епъл е непоносима на Windows феновете.

Re:
Автор: dau   
Дата:   03-03-09 21:27

брей 2 дена да ме няма и изпуснах ъпдейтите...

на 1-во четене по-бърза памет и видео за iMac-а, определено добре изглежда, ама пак е само с глоси екран за съжаление...

Автор: GOSPODIN   
Дата:   03-03-09 22:19

[smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/cxaa5723.JPG
http://photo-zona.net/images/user16212/album5427/large/1235476606_urop7648_4633_ipod_i_inad.jpg

Дата:   03-03-09 22:24

Fanless PC

Zalman TNN-300

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/kmmt8776.JPG
http://www.silentpcreview.com/files/images/tnn300/perspective.jpg

Гугъл познава и други решения.

Дата:   03-03-09 22:29

асахи, тоя залман...

Dimensions 330(L) x 230(W) x 470(H) mm
Weight 14.74 kg

Street Price US $700~800

не точно [smilie21]

абе излиза ти най-евтино да си вземеш мак мини и като толкова искаш ПЦ, а не мак, ей така напук, да му боднеш уйнбоза.

другите, които си ги линкнал и те не са цвете.

Дата:   03-03-09 22:48

Показвам, че има такива решения, при това не от вчера. Тихи компютри с нискооборотни вентилатори също има не от вчера. Това, че Еппъл са го събрали МиниМак-чето в джиджава кутийка е гот, но не е новост.

Дата:   03-03-09 23:33

Разочароваш ме, така да бързам да се върна, а нищо за проекцията и психологията не виждам.

Дата:   03-03-09 23:44

Асахи, много далеч си от идеята, визията и големината на МакМини... многоооо многооо далеч [smilie7]
Именно за вкъщи търсех този вариант, рових къде ли не и бъди сигурен, май доста повече от теб, защото явно на теб не ти се е налагало. Имаш си нотбук и това ти върши работа...
Да, и аз си имам нотбук, дори два... но е далеч далеч спрямо идеята на макмини [smilie7]

Онова си там, незаемащо никаква никаква площ, абсолютно безшумно! няма излишни кабелаци и други простотии... идеален интерактирен мултимедиен център, защото софтва му е прекрасен... с оригиналното многофункционално дистанционно.
Авно много хора тук не са го гледали обстойно и като музикален мултимедиен център, и като опериране... и си мислят - тупнеш някой малко тихо ПС в ъгъла и си готов!

Да, да... ама не [smilie7]

Автор: danbi   
Дата:   04-03-09 00:14

HP също имат безвентилаторни бози.. с някакви абсурдни радиатори като от едновремешните хладилници Мраз и тръбички вътре. Уж "thin client" ама всъщност доста са си обемисти -- и трябва да седят вертикални, иначе охлаждане -- нъц!

Автор: jokevcv   
Дата:   04-03-09 07:36

Що се отнася до шума вече бях го казал, че iMac-а си вечерта не го чувам, преди да си взема МАК-а бях се премирил че шума от компютъра си е задължителен, обаче не беше точно така. Темата не е насочена Mac vs. PC една тема наскоро се превърна в такава и всички видяхме, че нито MAC потребителите може някой да ги върне към PC, нито PC потребителите някой може да ги накара да ползват МАС.
Идеята ми беше всички които ползват тези продукти да споделят - Това ли е което очакваха да извадят Apple? Лично аз очаквах малко по-различни решения от Apple но на фона на многото изказвания, че пускането в този момент (Кризата) на нов десктоп компютър ще доведе до много загуби за компаниите (процентът на закупените десктопи е паднал много, хората не могат да се позволяват да си взимат в този момент десктоп и лаптоп и избират само второто) смятам че продукта е задоволителен.

Относно MAC mini никога съм нямал директни впечатления от него и затова няма да го коментирам (като някои други PC фенове които това че не познават нещо не им прече да са експерти по същото), но е факт че PC еквивалентите му не са се наложили на пазара.
Сони и Делл ако не се лъжа бяха правили опити да направят All-in-One компютър като iMac но и тяхните модели не се наложиха много, поради неясна за мен причина. Можеби PC фенофете просто им е неудобно да не могат да си отворят кутията и да си поровят вътре[smilie5]

Автор: Eol   
Дата:   04-03-09 08:42

Цък тука за един гърмеж.. [smilie10] [smilie5]

jokevcv ко стана с бирата? [beer] Нито ти нито Данби се обадихте :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.