Автор: ejko
Дата: 26-01-09 11:05
ми не знам дали е по театрална постановка, но със сигурност е правен по пиеса:) Много хора твърдят, че филма не свършва като пиесата, но за мен не е така, защото до колкото помня в края на филма, тя пресича на червено и човек се досеща как ще свърши всичко, в контекста на цялостната история.
Филмът е наистина хубав, но просто това е субективно усещане и не може да бъде абсолютна оценка. Някой хора не го харесват много, защото тъй като е по пиеса и диалозите са малко по специфични и не толкова филмови, а и действията се сменят по начин характерен за пиесите- малко неочаквани прескачания във времето и моменти, който не ни се показват, но от диалозите се разбира как са протекли.
Аз лично изключително много харесвам този филм, но на моята приятелка, която има много подобен вкус за масовото кино като моя, хич не и допадна. Така че явно има нюанси във филма, който не са за всеки.
По някакъв начин за мен филмът имаше малко по мъжко светоусещане, докато обикновено "романтичните филми" се правят по един по феминистичен начин. Именно и от тук идва и не дотам висаката оценка на филма, защото мъжете по правило не оценяват високо "любовните филми", а ма много жени им е трудно да се идентифицират с геройте, поради цялостно мъжкия светоглед на нещата.
Но наистина от субективна гледна точка- това е един от най-добрите любовни филми от последните 19 години.
|
|