Автор: Lalinda
Дата: 09-01-09 12:46
О, може и да е смешно, но в началото на века работих в Косово (не в столицата, където чужденците май са повече от местните) и ми бе извънредно трудно да открия тоалетна хартия, отделно че имаше режим и на тока, и на водата, та и идеята с бидето нямаше как да бъде реализирана... Вода пускаха само за кратко вечерно време и твърде рано сутринта (около пет и половина).
Накрая шофьорът ми ме закара в магазин, от който пазаруват предимно чужденци и купих някаква виенска, не помня точно каква беше, абсолютно забележителна, а и ролките бяха гигантски, добре ароматизирани, розови и копринено меки.
![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
Не помня какви точно бяха.
Милде не е много качествена, струва ми се тънка за моите претенции. Трябва да се използва поне с тройно сгъване.
Фен съм на френските разработки (всяка година encore plus moelleux, както пише и на тоалетпапира, и на хляба), но не върви да пълня куфара си с тоалетна хартия на връщане, я!
Сещам се как преди много години майка ми, Бог да я прости, бе на лечение в Пирогов, където пациентите трябвало сами да си купуват тоалетна хартия (и не само)... Та първия ден, тъй като болестта й не позволявала да излиза по-надалеч, си купила някаква от будка във вътрешния двор (имало само от най-нискокачествената и НАЙ-ЕВТИНАТА, естествено), после й носехме по-мека отвън, а на двора я срещнала някаква жена и я питала откъде я е взела. Майка ми й казала, че хартията е много некачествена, а онази казала: НЕ Е ЗА МЕН, ЗА МЪЖА МИ Е!
Тъй че, мъже, внимавайте в картинката, особено ако жена ви пазарува и за вас! Не дай Боже пък да заболеете и имате нужда от папир...
Разказвах този случай на мой близък французин и той бе абсолютно потресен от нагласите на българските благоверни към съпрузите им в беда, и досега го помни, стане ли дума за семеен живот...
|
|