Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кастингът приключи :)
Автор: canonio   
Дата:   06-01-09 19:18

Няма ограничение за пол и възраст, но задължително да владее Вижуъл Бейсик и връзка с база данни под Оракъл 8 и 10.

Английският е с предимство.
Техническият английски - с двойно предимство.

Заплащането е според уменията, съобразено с пазара на програмисти в БГ.

Работата е постоянна. Работното време от 10:30 до 18:30.
Мераклиите да ми пратят едно ЛС с телефон. Ще им се обадя в работно време да ми разкажат какво умеят и да им обясня естеството на работата.
Накрая ще насроча и една дата за интервю, да се тестват уменията им.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: alsash   
Дата:   06-01-09 20:00

.....не ставам.....[smilie3]

Re: Работа за програмист, за град Варна.
Автор: Luxor   
Дата:   06-01-09 20:55

ти си мислиш, че човек с такива познания ще стои във Варна [smilie11]
та те ходят да се реализират в Япония, САЩ и другите развити страни... [smilie3]

Re:
Автор: NO_CARRIER   
Дата:   06-01-09 20:57

alsash написа:

> .....не ставам.....[smilie3]

И аз. Но и аз мога да спамя. [smilie3]

Дата:   06-01-09 21:00

може и да ставам...от де да знам

Публикацията е редактирана (06-01-09 21:03)

Автор: exo99   
Дата:   06-01-09 21:06

Ако знаех какво е това:
Вижуъл Бейсик и връзка с база данни под Оракъл 8 и 10.,

можеше да се окаже, че ставам.

Но чак във Варна....

Не мерси, като дойде юни месец, може да ме поканите [smile]

Дата:   06-01-09 21:08

Иво.....да сядам ли да уча?

Re:
Дата:   06-01-09 21:52

Luxor,
Навън не се отива с разбиране на този програмен език и от тази смешна база данни.

Става въпрос за поддръжка на стар софтуеар, който е писан на Visual Basic, който от своя страна е олд скуул език и никой вече не програмира на него. Млади хора, владеещи го, почти не се намират, защото учат модерните програмни езици и се реализират навсякъде с ТЯХ.
Така че, един нереализиран Бейсик програмист, със жена и 2 деца, живеещ във Варна и нямащ намерение да се прави на клоун, може да работи за заплата надвишаваща 5 пъти минималната работна и да си гледа семейството, зарязвайки таксито или лепенето на топлоизолации, стоейки в топъл офис и почивайки събота и неделя :)

И VB и Оракъл са полуаматьорски приложения, и не само в Япония и САЩ, ами и в София няма да направиш кой знае какво впечатление ако си специализиран само в тях...
За Пловдив да не говорим[smilie18] [smilie18]

Иначе, да, млади и кадърни програмисти няма да стоят в БГ. Това е един от най-разработените пазари на работна ръка.

По въпроса "ти си мислиш, че човек с такива познания ще стои във Варна", ДА, мисля го, защото има и други хора, които го работят при нас ВЪВ ВАРНА в момента, просто се отваря още работа и съответно още работни места...

Ще се очудиш, ако ти кажа, че търсим човек от 3 дни, а вече трябва да се избира между 11 кандидата. Пуснах темата тук, защото искам що-годе интелигентен човек, с английски език....

Дата:   06-01-09 22:13

>"Навън не се отива с разбиране на този програмен език и от тази смешна база данни."

те хората заминават с една смешна книжка за трактор с ремарке, ти...

>"Млади хора, владеещи го, почти не се намират..."

така е то! и аз това се опитвам да ти кажа...

>"един нереализиран Бейсик програмист, със жена и 2 деца, живеещ във Варна и нямащ намерение да се прави на клоун"

кое от изброените искаш да кажеш го прави да изглежда като клоун?

това за почивката събота и неделя е добре :))

>"ВЪВ ВАРНА в момента, просто се отваря още работа и съответно още работни места"

хубаво е, че се отваря работа за хората :))

ама тоя английски език вече за нишо го нямат хората...оня ден точно тва разправях на един познат. викам му:
- тоя английски хората вече за нищо го нямат!
- така ли мислиш?, отговаря ми той.
- да, така мисля...,отвърнах.
в същото време заваля сняг и се скрихме на топло в едно заведение наблизо да изпием по едно кафе...

Публикацията е редактирана (06-01-09 22:17)

Автор: itilien   
Дата:   06-01-09 22:14

абе оракъла доколкото знам не е хич полуаматьорска база данни, а напротив, една от мощните бази данни, но май не е много популярна.

Автор: danbi   
Дата:   06-01-09 22:17

За хората винаги има работа, ама хора няма. А това не е защото са много кадърни, и бягат някъде другаде. Просто няма кадри. Особено ако ти трябват за нещо по-особено....

Митът, че хората бягат в чужбина, защото са много кадърни е смешен. Бягат, защото там се живее по-лесно и с по-малко усилия. Няма един, дето да ми е напуснал по подобни причини и за който да съм съжалил...

Luxor, личи си, че сте скарани с английския. Ако го владеехте, щяхте да седнете пред камината и да пиете чай с курабийки. [beer]

Автор: NO_CARRIER   
Дата:   06-01-09 22:23

Оракъл не е популярен, щото е една камара пари и, верно, хич не е аматьорска работа.

Re:
Дата:   06-01-09 22:24

За клоуна, исках да кажа, че няма смисъл да работи нещо смешно, нямащо нищо общо с уменията му.

За английският - ми да, целият офис говори всеки ден по телефона с англичани, щото фирмата е английска и централният офис е в Лондон. Нямам колеги, които да не говорят свободен английски.

При тази позиция няма да има пряка нужда от говорене на английски и писмена кореспонденция, както е при мен, но имам възможност да си избирам екипа и предпочитам хора, говорещи английски, за да ме заместват в моята работа ако изчезна за няколко дни...
Въпрос на приоритети е всичко....
И никой никого не насилва. В свободна страна живеем все пак[smilie5]

Дата:   06-01-09 22:49

>"...Ако го владеехте, щяхте да седнете пред камината и да пиете чай с курабийки."

данби, хм, но за сметка на това имам костюм от tweed и пуша лула [beer]
имам и подходяща черна шапка, която повдигам с отработено движение, когато срещна млада дама на улицата, макар и това вече да се приема за твърде старомодно [smilie7] ...нямам предвид, че се възприема като старомодно срещата с възпитани дами; правя забележката защото понякога изреченията могат да бъдат разтълкувани двузначно [smilie5]

миналата седмица, докато пътувах из страната ни, имах възможността да се запозная с изискани младежи, които, както ми казаха, заминавали на екскурзия в чужбина. от дума на дума, както можете да се досетите, стигнахме до онзи момент, в който всеки показва на какво е способен. та едно от момчетата каза, че владеел този компютърен език...спомена между другото, че са останали малцина и, междувременно приятелката му, както можех да предположа, го погледна изпод смръщените си вежди...абе за кво ги разказвам тези неща, не знам [smilie18]

>"...за да ме заместват в моята работа ако изчезна за няколко дни..."

всичко ще си кажеш малко по малко [beer]

Публикацията е редактирана (06-01-09 22:51)

Дата:   06-01-09 22:55

това с лулата променя всичко...

чудя се направо, защо не се кандидатираш? [smilie5]
макар да се боя, че с подобни маниери е малко вероятно да те поканят на тази длъжност -- носиш твърде голям риск за компанията [smilie18]

canonio - успех в търсенето! може пък някой да се мотивира и да вземе да се научи дори на тези неща. [smilie24]

Дата:   06-01-09 23:07

данби [smilie24]
освен всичко останало, има нещо, което съвсем разклаща достоверността на това, което лулата иска, макар и скришно, да покаже...тоест може и да иска да прикрие...да се изкажат върху този въпрос ще оставим шанс и на изследователите на съвременните нрави след най-рано столетие...както ако сега искаме да погледнем на едно забавление като цирка...тоест ти как си се представяш себе си? не, не отправям въпроса само към данби, та нали затова е форум - да можем всички да си признаем, че понякога се колебаем, а именно - дали да си отворим компот или да си направим чай от шипки...не знам дали има някакво значение изобщо... [smilie11]

Автор: kirilius   
Дата:   06-01-09 23:11

Не искам да спамя темата, но не се сдържах, като прочетох откровени ГЛУПОСТИ като тези тук:
- тази смешна база данни
- И VB и Оракъл са полуаматьорски приложения...

Причината е, че Оракъл до скоро ми беше основната специалност. Грубо казано в световен мащаб Oracle са на първо място и дръжат около 30% от пазара. На второ място са IBM с тяхната DB2 и подобен % от пазара. На трето място са Микрософт с около 17%. Следват разни бази с много малък дял.

Освен това собственикът на Оракъл в момента е 14ят най-богат човек в света:
http://www.forbes.com/2008/03/05/richest-people-billionaires-billionaires08-cx_lk_0305billie_land.html

Такъв резултат не се постига с продажба на полуаматьорски приложения [smilie19]

Оракъл обаче има една особеност - той изиксва много познания. Това не е ДБ за в къщи - да седнеш и да скалъпиш нещо на бързо. Оракъл може да то даде несравнимо предмимство, но изисква с него да работи някой, който разбира.

Предполагам, че подобни изказвания произлизат от подобен опит с Оракъл. Някой се е опитал да "нащрака" нещо набързо, оплел се е яко щото нищо не разбира и от там нататък е заклеймил Оракъл като аматьорско приложение [smilie23]

Re:
Дата:   06-01-09 23:13

в момента ме боли гърлото и май се каня да се тръшна.. та усилено разсъждавам защо всъщност не спя.
но аз съм дилетант и мога само псевдонаучно да подходя, и пак накрая става тюрлю-гювеч -- но понякога възниква въпроса дали това не е така поради слепотата на гледащите да видят.

лулата ми допада, но съм решил да не пуша вече, освен когато се налага пасивно, уви..

Автор: kirilius   
Дата:   06-01-09 23:17

itilien: "абе оракъла доколкото знам не е хич полуаматьорска база данни, а напротив, една от мощните бази данни, но май не е много популярна."

Ами така е и не е така [smilie21]

Една от най-мощните бази е, ако не е най-мощната.

За популярността не съм съгласен. По-горе съм написал: Оракъл държат 1/3 от световния ДБ пазар.

В БГ (почти) няма банка, която да не ползва Оракъл за някоя важна система. Да не говорим за фирми с размера на Мтел, Глобул, Метро, Балканфарма (май се прекръстиха преди време) и т.н.

Публикацията е редактирана (06-01-09 23:20)

Дата:   06-01-09 23:30

аз съшо съм решил да се опитам да намаля цигарите [smilie2]
за лулата не съм давал никакви обещания нито пред себе си, нито пред когото и да било...
нито пък за цигарите съм се обричал пред някого...
и понеже в темата се включиха хора, които имат реални и стабилни познания върху това, за което ставаше въпрос, аз смятам да изпия една чаша чай от шипки пред електрическата печка. ще слушам известно време тихото и меко бръмчене на вентилатора на преносимия компютър, а току виж кучето навън излаяло, за да ми припомни, че котките се разхождат понякога и в снега. колкото и да са внимателни и те оставят следи в пухкавата зимна премяна на земята ни [smilie18]
ще има, разбира се, и такива моменти, в които ще се запитвам - "а сега дали да си налея и едно питие?", ...от чешмата в кухнята ще продължават да се отронват капка след капка...

Re:
Дата:   06-01-09 23:45

kirilius,
дреме ми за пазарния дял на Оракъл.
Това за мен е най-лесното за инсталиране приложение, и защото е такова, го инсталирахме на 200 кораба ( аз на поне 65). Искахме да се подкарва лесно със замяната на няколко готови файла с настройки. Както и да се поддържа лесно, защото хора които нищо не разбират, се налага да правят невероятни неща, когато корабът е в средата на океана.

Не виждам какво толкова невероятно намери в думите "смешно", но да смешно е, защото хора които си нямат хабер от компютри, го инсталират и подкарват на кораба с малко насоки от брега....поне докато не измислим телепортацията, ще е така[smilie5]
После им пращам базата данни като зипнат текстов файл. Успяват да я импортират дори[smilie5] ... И всичко тръгва [smilie18]
[smilie18]

Така че, ако имате интерес, пишете, ако не, не умувайте върху обявата ми на глас. От 8 години се занимавам с тези приложения и ми е ясно какъв човек да търся.Изискванията са ясни. ЛС знаете как се пише.

Автор: ntonev   
Дата:   06-01-09 23:53

canonio,

надрънкал си сума ти и гупости в темата си и много бих се учудил, ако качествен програмист ти се върже и дойде да работи при теб...
най-лошото е, че ти изобщо не осъзнаваш колко глупости си написал... [smilie11]

Автор: cameraman   
Дата:   06-01-09 23:53

И аз май за съжаление не отговарям на тези чудни имеиджъни.... В дискурса на рецепцията мога да твърдя, че интерференцията на ентропията е гибелна за художествената ексцепция.

Re:
Дата:   07-01-09 00:04

ntonev,
не знам какво означава "много бих се учудил, ако качествен програмист ти се върже и дойде да работи при теб...", но ти гарантирам, че ще се "върже".
Със, или без моите глупости, работното място ще е заето до 10 дни. Дреме ми в какво вярвате, какви комплекси избивате, за колко разбиращи се имате и с какво самочувствие ги пишете тези неща, но аз не си търся работа... Предлагам работа на друг човек....И не си търся работник, а един вид колега...

Дата:   07-01-09 00:14

Ха,
в интерес на истината, не съм виждал обява за работа в този форум, в която да не изплуват поне 100 компетентни мнения. Понеже всички разбират от всичко, всеки си пее неговата песен, а фактите остават настрани[smilie5]

Забавно е, скоро ще пусна обява за чистачка, с английски и еврит, плюс добра визия... И ще ви гледам сеира. [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.