Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 към кулинарите...
Автор: ntonev   
Дата:   20-12-08 18:13

Абе дояло ми си е печена патица. Я споделете опит, рецепти и тънкости...
какво да сложа за доувкося? [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: към кулинарите...
Автор: anete   
Дата:   20-12-08 18:18

Ще ти предложа "Патешки гърди с нар", но ще мога чак след два часа да потърся рецептата. Пробвала съм я, става много вкусно.

Автор: мара   
Дата:   20-12-08 18:21

ми много зависи каква ти е патицата-дивата е много суха и твърда и требе барем 12 часа да кисне в марината. правила съм я по няколко начина и нито един не е бил кой знае кво. с питомната е съвсем различно... тя е мазничка.

Дата:   20-12-08 18:24

ам не е дива.
Селска (предполагам) - замразена... [smilie7]

Автор: niagara   
Дата:   20-12-08 19:13

Патешко бутче с портокалови резени е супер, но .... не ги питах за рецептата... Южна Испания[beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/kcla5796.JPG
http://photo-zona.net/images/user2871/album14006/large/1213828532_iprf6861_patt5777.jpg

Автор: alsash   
Дата:   20-12-08 19:18

хайде давайте.....че слушам внимателно!

Дата:   20-12-08 19:31

да де...и аз така - чакам, ама на - няма предложения [smilie2]

чакам анете да пусне рецептата с нара - макар че неам нар - от дет шъ го търся...

Автор: alsash   
Дата:   20-12-08 19:33

по пазарите...бол!

Дата:   20-12-08 19:35

абе то има - ама аз се надявах да я хапна таз вечер - но уви, няма да е ... [beer]

Дата:   20-12-08 21:11

Патешко с нар по италиански

Време за приготвяне : 15 мин.
Пържене : 20 мин.

Продукти за 4 порции
2 парчета патешко по около 300 г всяко, 2 ябълки, 1 нар, 1 чаша шампанско, 40 г масло, сол и черен пипер

Махате кожата, с остър нож правите недълбоки кръстообразни нарези / от страната, където е била въпросната кожа/ . Сгорещявате 10 г масло в тиган, запържвате месото на слаб огън-първо откъм страната на кожата 10 мин, след това обръщате и пържите още 8 мин. Поръсвате със сол и черен пипер, изваждате от тигана и държите месото на топло.
Срязвате нара на две половини, изстисквате едната, а другата оставяте с цели зърна. Обелвате ябълките и ги нарязвате на резени.
Изсипвате от тигана мазнината, отделена при пърженето, прибавяте останалото масло и като се загрее, прибавяте ябълковите резени и ги оставяте да се овкусят. Прибавяте отново парчетата патешко, варите малко соса да се сгъсти и махате от огъня. Нарязвате месото на филийки , подреждате в чиния / нареждат се ветрилообразно в една посока - половината чиния е заета от резените месо, другата половината с резените ябълки. Поръсвате с целите зърна нар. Заливате със соса и сервирате.

Правя го само с бяло месо. Става и с пилешко.

Дата:   20-12-08 21:14

Печена патица

1 млада патица около 1 1/2 кг, 1/4 пакетче краве масло, 1 лъжица ситно настърган хрян, сок от 1 лимон, черен пипер, сол.

Добре отцедената патица натрийте отвън и отвътре със сол и черен пипер. Смесете хряна с лимоновия сок и намажете патицата отвън. Сложете я в намазана с масло тава. Покрийте плътно с алуминиево фолио и печете около 90 мин на 200С. Поднесете патицата с гарнитури по вкус.

Дата:   20-12-08 21:15

Патица с лимон

1 млада патица, 1 лимон, 1 пакетче краве масло, 1 чаша бяло вино, черен пипер, сол, 1 кг картофи.

Осолете патицата, поръсете я с черен пипер и сока от лимона. След 15 мин я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното. Покрийте тавичката с алуминиево фолио. Изпечената патица извадете в топла чиния. Обелените картофи нарежете на едро. Сварете ги в малко подсолена вода. Отцедете ги, сложете соса от печенето. Захлупете тенджерата и я разтърсете. Ако имате пресен магданоз, сложете го в соса (ситно нарязан), преди да го смесите с картофите. Гарнирайте патицата с картофите и резенчета лимон.

Автор: tnt   
Дата:   20-12-08 21:16

[smilie24] може и малко бяло вино... ще го пробвам

a! то си имало бяло вино [smilie24]

Публикацията е редактирана (20-12-08 21:21)

Дата:   20-12-08 21:18

Горните рецепти са за питомна патица, мара вярно казва, че дивата трябва да се маринова, защото месото е много сухо.

Дата:   20-12-08 21:24

мерси много - ще пробвам една от рецептите за печено ...
[smile] [beer] [smilie7]

Дата:   20-12-08 21:25

Favorite са ми " Пилешки гърди пълнени с ананас" и " Пилешки бомбички с манго", но не са по темата. Ако някой ценител пусне тема как се готвят пилешки гърди, ще ги публикувам там [smilie3] .
Мои познати-традиционалисти твърдят, че плодове в яденето си е "из**зица" и "кулинарна перверзия" , но не разбират от изящни гозби [smile] .

Дата:   20-12-08 21:28

аз по принцип не съм против плодове в гозбите, но ми се яде типично печено и то патица... , иначе предложението на ниагара ми харесва, но и идея нямам как да се сготви соса... [smilie11]

Дата:   20-12-08 21:40

Какво може да има в соса ! Ами обичайните неща - масло, шампанско или бяло вино по избор / не се подлъгвайте да слагате изветряло вино/, мед или сладко / кайсии или праскови/ . Изпичаш месото, в предложението на ниагара - бутче. Сосът приготвяш като соса от Патешко с нар по италиански, като заместваш ябълката с резени портокал и може да прибавиш лъжица-две сладко. Сладкото обогатява сладко-киселия вкус на резените портокал и прави чудесна глазура.

Дата:   20-12-08 21:44

мерси... [smile]

Дата:   20-12-08 21:49

ntonev , само с едно голо "мерси" няма да минеш [smile] . Искаме, като сготвиш, да почерпиш с някоя фотка на манджата [smilie3]

Автор: tnt   
Дата:   20-12-08 21:54

най-малко [ezik] [smilie24] [smilie18]

Дата:   20-12-08 23:44

ок [smilie7] - дано само стане нещо за снимане...

ако не стане - шъ черпя по бира...[smile] [beer]

Автор: tonevjr   
Дата:   21-12-08 00:57

Абе,Старши,ти защо си си изтрил снимките! [smilie8] От кога се каня да попитам!

И да съм по темата...Защо никой не ми е казал,че ще вечеряме патица???[smilie8] [smilie5] Пак съм пропуснал нещо...Аз съм за онази с портокалите![smilie25]

Автор: tan4o   
Дата:   21-12-08 01:21

Яла съм патешко с череши, но идея си нямам как се приготвя!Патешкото беше нарязано на тънки филийки, и сос от череши, но от пресни череши приготвен!Беше в един френски ресотрант, не ми дадоха рецептата[smilie8]

Автор: Vinsent   
Дата:   21-12-08 09:20

anete написа:

> Favorite са ми " Пилешки гърди пълнени с ананас" и " Пилешки
> бомбички с манго", но не са по темата. Ако някой ценител пусне
> тема как се готвят пилешки гърди, ще ги публикувам там
> [smilie3] .
> Мои познати-традиционалисти твърдят, че плодове в яденето си е
> "из**зица" и "кулинарна перверзия" , но не разбират от изящни
> гозби [smile] .

anete, дай тези рецепти, ако обичаш! Като минат постите ще ги правя![beer] [shtrak] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.