Автор: Amigo
Дата: 22-11-08 17:34
ей ги и д(п)сарските боклуци
Тройната коалиция била без алтернатива
22 ноември 2008 / News.dir.bg
Все още няма съдържателна алтернатива на тройната коалиция. Мандатът ще бъде не само пълен, но и успешен, въпреки опозиционните атаки.
Това заяви в приветствието си към делегатите на 47-ия Конгрес на БСП заместник-председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан, цитиран от БТА. По думите му не е алтернатива на сегашното управление разрастващият се популизъм в двете му редакции - "национал-популизма на "Атака" и социал-популизма с тенденция към радикализиране - на ГЕРБ".
Местан отбеляза, че БСП и ДПС макар и нерядко драматично са били взаимосвързани в своето развитие. Той припомни, че първата проява на председателя на ДПС на конгрес на БСП е била през 2000 година като признание за ускореното развитие на социалистическата партия.
Ще използвам тази трибуна да призова всички ви на този форум да дадете подкрепата си за ускоряване на реформите. Така лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски се обърна към делегатите на конгреса. Трябва само енергията на трите партии да се насочи към нашия дневен ред, към това, което сме набелязали заедно от самото начало, въпреки упоритостта на определени кръгове да пропиляват обществената енергия в непотребни скандали и противопоставяния, заяви лидерът на НДСВ. Сигурен съм, че нашите сънародници ще оценят това, когато му дойде времето - ако мога така да се пошегувам с една моя популярна фраза, и ще отсеят истинската работа за страната ни от популизма и демагогията, отбеляза той. Сергей Станишев олицетворява това ново поколение български политици прагматици и реалисти, които залагат на промяната в името на модернизацията на страната ни, каза лидерът на НДСВ.
Симеон Сакскобургготски се спря в приветствието си на международната финансова криза като отбеляза, че в тези условия политическата стабилност и дългосрочната предсказуемост в управлението са от ключово значение. Именно във връзка с тази необходима стабилност, държа да споделя с вас моята загриженост днес, когато пред нашето общество се задават нови рискове от - безогледен популизъм, който не решава проблемите на хората, но разпалва ненужна конфронтация, от площаден национализъм, който през 21 век е отживелица, посочи лидерът на НДСВ. "Какъв е този конгрес? Щом е 47-ми, значи е на онази партия, която избиваше българите в концлагери!" Така столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на БГНЕС, помолен да коментира казаното от Сергей Станишев, че извънпарламентарната опозиция е агресивна и работи срещу интересите на страната. "От 20 години конгреса на компартията не ме интересува", бе категоричен Борисов. Запитан как приема поздрава на Станишев към делегатите на конгреса, че са успели да стигнат до НДК, независимо от ремонта на трамвайната линия, Борисов отговори: "Едва прикрива любовта си към мен!".
|
|