Автор: kirilius
Дата: 22-10-08 17:15
Аз лично никога не съм твърдял, че Виста е боклук, но не съм я инсталирал и нямам намерение скоро да го правя. За да го направя трябва да имам причина. Аз обаче засега причина не виждам. Това, че е ново и шарено НЕ е причина.
Занимавам се със софтуер от доста време и съм научил, че минаването към нова версия на която и да е програма е свързано с проблеми и рискове. Тези неща не са непременно свързани с Виста, но така разсъждавам аз в този момент:
- Виста има повече изисквания към хардуера, а няма да направи живота ми по-лесен.
- Не съм сигурен кои от софтуерите, които ползвам са съвместими с Виста. Т.е. има риск да бера ядове ако ъпгрейдна.
- Опитът е показал, че до към втория service pack Microsoft все още чистят сериозни проблеми. Не виждам защо да сменям XPто, което работи желязно, с нещо, което тепърва ще се стабилизира.
- В момента ползвам Х на брой програми, които вървят много добре на XP и съм доволен като цяло. Какво точно ще се подобри в системата, ако мина на Виста???
Лично аз обичам технологичните новости, но в този случай виждам повече рискове и само едно съмнително предимство (по-красив интерфейс вероятно).
За да мина към нова версия, трябва тя да ми предложи нещо качествено ново и по-добро. Примери:
- NT беше несрвнимо по-стабилна и бърза от 95
- 98 предложи много нови мултимедийни възможности, които почти напълно липсваха в 95 и NT
- 2000 беше добър опит са се интегрират производителността на NT с мултимедийните разширения на 98 (но не достатъчно добър)
- XP постигна това, което 2000 не успя, като добави и отлична стабилност
Ако може някой да продължи списъка и някак да вмъкне Виста, бих размислил за ъпгрейда
Между другото, като стана дума за боза, според мен недоразумението Windows ME беше квинтесенцията на бозата ![[smilie19]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley19.gif)
|
|