Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бозата
Автор: slivenski   
Дата:   22-10-08 08:35

Днес чета, че 61% от потребителите щели да пропуснат Уиндоус Виста и от ХР директно да преминат на 7... [smilie21]

Та се замислих как много хора плюят по Вистата, че била гадна, но не дават никакви примери за това, какво и е гадното... [smilie21]

"Вистата е боклук"... Ама защо е така? [smilie21]

Естествено е новата ОС да изисква и малко повече ресурс... То това ще важи и за Уиндоус 7 вероятно... И няма да се хареса на много хора сигурно... [smilie21]

Мен Вистата ме кефи повече от ХР. Както и ХР-то ме кефеше повече от 2000, Миленум, 98 и т.н. версиите на бозата...

Та, кажете какво не ви харесва във Вистата... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Бозата
Автор: мара   
Дата:   22-10-08 08:38

боза вече няма...има само с подсладител.

Автор: alsash   
Дата:   22-10-08 08:51

...а каква БОЗА имашеее...не като сегашната боза...БОЗА

Автор: MartinEden   
Дата:   22-10-08 09:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Brida   
Дата:   22-10-08 09:40

slivenski , веднага ти давам пример: изнервящо бавна е Вистата!!! [smilie9] това мисля, че е достатъчен повод да се откаже човек от нея! [smilie19] (питай патило)

Автор: orlindraganov   
Дата:   22-10-08 10:30

Смени заглавието, моля те!

Мисля, че темата е за боза и баничка за мезе, а то........

Автор: n1x0n   
Дата:   22-10-08 10:53

Естествено е новата ОС да изисква и малко повече ресурс...

Малко?! Това да иска 3 пъти повече памет от ХР да се зареди само ОС-а - малко ли е?

И какво точно и е "новото" - шаренията ли? Освен eye candy друго няма. Нито в производителност, нито в стабилност, нито в лекота на ползване аз прогрес не усещам.

Еми сори, ама за един часовник на десктопа и по-шаренко меню - няма да им дам пари на тия задници.

Microsoft така са се овъртяли с собствените си лайна - че сега не могат да мръднат наникъде и всичките им системи след ХР ще влачат същите проблеми и ще бъдат все по-лакоми и ще дават все по-малко на потребителя.
Защото те за да направят по-добра ОС трябва да започнат от нулата, а не да надграждат върху същата слаба основа. Не се научиха за 20 години да мислят напред във времето.

Автор: boink   
Дата:   22-10-08 16:17

вистата е тъпа защото постоянно търси някакви скапани решения на някакви скапани забиванки и се самозабива постоянно при 2 гб рам само за нея и още 4 за всичко останало. немога да го разбера това животно. [smilie23]

Автор: Георги   
Дата:   22-10-08 16:22

дотук най много ми е харесвал 2000 от уиндоусите

и слака, от другите [smilie5] [smilie10]

Автор: Kanonir   
Дата:   22-10-08 16:30

Георги написа:

> дотук най много ми е харесвал 2000 от уиндоусите
>
> и слака, от другите [smilie5] [smilie10]

то остава и да не ти харесва слак-а - едно буутващо ЦД или УСБ и имаш почти всичко дето му трябва на един обикновен потребител даже и нет[smilie5]

Дата:   22-10-08 16:32

я да попитам - с коя програмка се кастреше инсталацията на ХП и тия дето са го правили какво основно смятате че е за махане [smilie8]

Дата:   22-10-08 16:37

Ами не знам... За това, за което аз ползвам компютъра - да ръчкам в нета, да слушам музика, да си обработвам снимките с шопа и да ползвам разни други там програми от комплекта ЦС 3-4, да играя /почти/ най-новите игри, Вистата не ми прави проблеми... [smilie21] [smilie21]

Верно, че е различна като интерфейс, но се свиква за един ден точно с нея...[smilie21] [smilie21]

Автор: Георги   
Дата:   22-10-08 16:41

гаджета за ресурсите не те ли приканва през ден да отскочиш за още рам? [smilie3] [smilie5]

Дата:   22-10-08 16:53

Имам 3 ГБ рам на 32 бита... доколкото знам, и да сложа повече, 32 битовата ОС ще разпознае само до 3 и половина ГБ май... [smilie21] [smilie21]

Дата:   22-10-08 16:56

за 32 бита - толкоз

Автор: kirilius   
Дата:   22-10-08 17:15

Аз лично никога не съм твърдял, че Виста е боклук, но не съм я инсталирал и нямам намерение скоро да го правя. За да го направя трябва да имам причина. Аз обаче засега причина не виждам. Това, че е ново и шарено НЕ е причина.

Занимавам се със софтуер от доста време и съм научил, че минаването към нова версия на която и да е програма е свързано с проблеми и рискове. Тези неща не са непременно свързани с Виста, но така разсъждавам аз в този момент:
- Виста има повече изисквания към хардуера, а няма да направи живота ми по-лесен.
- Не съм сигурен кои от софтуерите, които ползвам са съвместими с Виста. Т.е. има риск да бера ядове ако ъпгрейдна.
- Опитът е показал, че до към втория service pack Microsoft все още чистят сериозни проблеми. Не виждам защо да сменям XPто, което работи желязно, с нещо, което тепърва ще се стабилизира.
- В момента ползвам Х на брой програми, които вървят много добре на XP и съм доволен като цяло. Какво точно ще се подобри в системата, ако мина на Виста???

Лично аз обичам технологичните новости, но в този случай виждам повече рискове и само едно съмнително предимство (по-красив интерфейс вероятно).

За да мина към нова версия, трябва тя да ми предложи нещо качествено ново и по-добро. Примери:
- NT беше несрвнимо по-стабилна и бърза от 95
- 98 предложи много нови мултимедийни възможности, които почти напълно липсваха в 95 и NT
- 2000 беше добър опит са се интегрират производителността на NT с мултимедийните разширения на 98 (но не достатъчно добър)
- XP постигна това, което 2000 не успя, като добави и отлична стабилност

Ако може някой да продължи списъка и някак да вмъкне Виста, бих размислил за ъпгрейда [smilie21]

Между другото, като стана дума за боза, според мен недоразумението Windows ME беше квинтесенцията на бозата [smilie19]

Автор: Famine   
Дата:   23-10-08 01:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: netizen   
Дата:   23-10-08 09:31

аз грижи с Виста нямам... работи много по-стабилно от ХР

Автор: orlindraganov   
Дата:   23-10-08 10:06

И аз грижи с Виста нямам... Не го ползвам

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   23-10-08 21:48

Автор: orlindraganov
Дата: 23-10-08 10:06

И аз грижи с Виста нямам... Не го ползвам
------------------------------------------
точно като мен [smilie24] [smilie18][smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.