Автор: Coincidentia
Дата: 27-09-08 06:53
roussinoff, видях му трейлърчето на кунг фу-ското ти филмче, изглежда, че поне ще да е забавно
А то някак ме подсети за една огромна част от филмите, които по правило са с най-ефектна визия - разните фантастики - Матрици, Властелини на пръстени, онез ала готическите - Гарвани, Батмани... любимите детски нещица – Междузвездните и Индиана Джоунс... каубойските култови моментчета...
Не знам обаче дали точно във фотографски смисъл те са най-интересните
Да, всъщност има нещо, което някак ме учудва – защо се получава така, че някои от филмите, които свързвам с най-голяма визуална наслада, ми е трудно да ги определя категорично точно като фотографски, толкова сериозна ли е разликата между “замръзналите” и движещите се картинки.
Като че ли в много от тях има само отделни моменти, отделни кадри, които са много фотографски, но като цяло колкото и да са си близки, двете изкуства си имат различни изисквания към визията... (вероятно това не са ми най-мъдрите разсъждения )
Имам предвид филми като Arizona Dream, 1492: Conquest Of Paradise, The Last Of The Mohicans… в American Beauty имаше добри моменти, в Titanic също доста такива (изобщо въпреки всичко това е един от най-съвършено направените филми, просто няма за какво да му се заядеш, включително и за операторската му страна, култови кадри има)
Но като цяло не ми изникват кой знае колко други филми, може би и защото, както обикновено става, летвата ми е доста висока
Да, де, страхотно пипнат отвсякъде филм, един от най-великите –
Saving Private Ryan
Което пък ме подсеща за друго велико нещо, което сигурно и заради класическата си черно-бяла визия някак пасва на темата -
Schindler's List
Всъщност сетих се, че самият аз бях пускал една темичка, която е лекичко подобничка – ставаше въпрос за най-фотографския клип (моето предложение беше Wonderful Life на Black), та по случая ще я линкна -
Ето ТУК!
И сори, че пак се развихрих и евентуално може да съм включил и нечии други фаворити, ама все ще да има и още мнооого, та дерзайте, зарибявайте ни!
|
|