Автор: crossover
Дата: 04-10-09 23:53
Мерси за подкрепата на petko_a и damiaven! Мисля, че основното значение на този базар е всеки да се сдобие с това, от което има нужда на приемлива цена и всички да са доволни. Аз лично неразглеждам обяви, които не ме интересуват и не взимам мнение по тях. Когато човек е човек винаги може да се спазари и да вземе стоката дори на половин цена, за всичко си има начини.
Иначе тази камера не е на дядо ми и незнам каква и е историята. Купил съм я от САЩ, защото искам да си правя витринка. Продавам я защото ми трябват пари в момента. Всичко и работи. Не е скъпа антика защото са произвеждани в повече бройки, но е уникална с това че е с касети, което е уникална иновация за онова време. Интересното е, че е 16мм, а е една педя голяма, също е интересен факта, че заводски няма дръжка - просто тогава никой не си е представял, че камерата може да се държи в ръка. Също уникален е механизма за изключване при развиване на пружината за запазване на каданса, нещо, което руснаците и след половин век не се сетиха да направят.
|
|