Автор: penchev79
Дата: 21-04-09 14:07
Препоръчвам ти нов филм ФОМА. По няколко причини - филма е нов, в срок. Филма се държи предсказуемо. Евтин е.
Това са му плюсовете и за човек, който снима често е добро решение, особено за България.
Минусите са основно, че филма е малко капризен на обработка. И ако нямаш желание да работиш дълго време с него може и да не искаш да свикваш.
Какво имам в предвид - при нормално прояваване с неразреден Д76 негативите стават прекалено контрастни и с определена загуба на детайл (резолюция).
За добри резултати ти препоръчвам степен на разреждане от 1+1 (проявител/вода) до към 1+6.
Обикновено 1+1 до 1+3. При 1+1 ще имаш допустимо контрастен негатив, 1+2 нормален или близък до нормален, 1+3 повечко детайл, а 1+6 е максимума за разреждане, разбира се субективно мое виждане.
Ето и откъде можеш да намериш - директно от вносителя и на възможно най-ниски цени съответно :
(препоръчвам ти да купуваш bulk, т.е. на ролки в метални кутии, отделните касетки идват малко скъпо)
INTEGRAL - инж. Христо Дончев
0888 328 900
(02) 859 55 16
незнам дали са актуални телефоните, тъй като гледам от стара визитка, но ето ти и адреса, където директно можеш да отидеш и да си купиш:
ж.к. Гоце Делчев (автобус 76 или тролей 8)
ул. Костенски водопад
бл. 242, вх Б, ет 8
По-скъпия вариант е да купуваш по-големи количества от bhphotovideo.com (не съм сигурен дали така беше сайта ама в Гугъл като напишеш bhphotovideo ще ти излезне адреса) - от там има немалко варианти за филм. Аз лично предпочитам ILFORD, но разбира се има и други добри филми.
Ами успех със снимането и дано питането ти е било сериозно, иначе излиза че си губя времето да обяснявам
|
|