Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продаден Carl-Zeiss 2,8/180
Автор: kart   
Дата:   10-11-08 17:23

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам Carl-Zeiss 2,8/180
Дата:   10-11-08 17:25

Продавам Carl-Zeiss 2,8/180 на М42 + сенник - обектива е на P6 байонет и е с преходник на М42 - продавам ги заедно защото М42 преходника така е стегнато завит че не мога да го развия[smile] иначе обектива работи нормално блендата му се движи свободно фокуса също няма надирания по лещите...вътре се виждат малки прашинки между лещите, които не се забелязват на снимките обектива си има и сеник... Така че който иска да го ползва на М42 или на или на цифров апарат да заповяда - предложения на ЛС![smilie24]

Забравих - цената 140 лв. /заедно с преходника на М42[smile] /

Ето тук и снимки на обектива:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALBUM_ID=16175

Публикацията е редактирана (10-11-08 17:57)

Дата:   10-11-08 20:22

Запазен!

Автор: muu   
Дата:   10-11-08 21:22

за пореден път казвам при подобна обява че подвеждате невежите хора... обективите за практика пентакон и т.н. произведени в ГДР нямат нищо общо с цайс освен местоположението на завода примерно. това са обективи от завода "карл цайс ОТ ЙЕНА" и е коректно това да се описва в обявата... в другия случай текста е подвеждащ.

Дата:   10-11-08 21:23

това разбира се не значи че обектива е лош. просто не е ZEISS...

Автор: jorro_z   
Дата:   10-11-08 21:43

офтопик:

Му, а трябва ли на сега произвеждащите се обективи Цайс да се уточнява: "Цайс от Косина"? Щото и те не са Цайс.... И изобщо, кое е Цайс?

Автор: pomstar   
Дата:   10-11-08 21:44

muu, Карл Цайс е родом от Йена.

Дата:   10-11-08 21:47

пройзводството от гдр няма нищо общо с известната фирма, заразлика от произведените в косина обективи! много добре го знаете...
помстар, ми като е роден в йена дай и йенските тенджери да ги кръстим цайс, а? [smilie10]

Дата:   10-11-08 21:49

ами ок, намери един дистагон и един хаселблад, аз ще намеря един флектогон и един пентакон, ще снимаме и ще сканираме и ще видим кое е цайс и кое не е. то не случайно лийф продават адаптер за пентакон байонет.

Дата:   10-11-08 21:53

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Zahito   
Дата:   10-11-08 21:53

Аз имам такъв Zeiss Jena 180/2,8. Много хубав обектив! Но muu е прав двата цайса не може да се сравняват. Zeiss Jena може да се сравнява с руските обективи но не и с другия цайс

Публикацията е редактирана (10-11-08 21:54)

Дата:   10-11-08 21:55

http://www.zeiss.com/ това е офицялния сайт на фирмата! би ли ми показал къде в него има обективи от йена? [smilie5]

а за предният ти пост, помстар... бе нищо няма да коментирам [smilie5]

Дата:   10-11-08 21:59

няма какво да коментираш, намери едно хаси и да мерим :)
от мен микрофена, от тебе сканирането. [shtrak]

Дата:   10-11-08 22:04

виж, първо не е това въпроса който дискутирах! второ с подобна простотия не мога да си губя времето! този въпрос съм си го изяснил преди 20 години [smilie3]

ноо! за тебе има една добра новина! не е нужно да се охарчваш за хасе или ролай!!! вземаш си един Р6 и си на върха... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-11-08 22:09

хасито и ролая са хубави камери, но няма да направят някого фотограф само защото ги притежава.
а при пентакона слабото място не са обективите.

Дата:   10-11-08 22:13

виж, съвсем оспамихме темата/ за което се извинявам на човека/! това което казах е че е коректно когато се продава обектив на карл цайс йена гдр да се вписва надлежно в обявата защото когато се пропусне за по лесно информацията е подвеждаща потенциалните клиенти , а това е нередно!
а теорията ти за обективите защо не я пуснеш във форума, ще стане интересна тема [smilie3]

Дата:   10-11-08 22:14

[smilie10] ...ай ай какво да видя- то като във форума станало тук...да да обектива е карл цайс ОТ ЙЕНА [smilie5] ...затова съм сложил снимки да не би някой да се подведе[smilie18]...хах Май на всички им е ясно за кой и какъв обектив става въпрос - в крайна сметка има снимки и то подробни - отгоре, отдолу, отзад в три четвърти в анфас[smilie24] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-11-08 22:19

muu, аз снимам с каквото имам, а тука само си чеша езика. работата е там, че карл цайс йена си е карл цайс, макар и да не е карл цайс от западна германия, но е важно за коя година говориш.
разделението на германия е изкуствено и това не значи, че германците от източната част са били като братушките примерно.

Дата:   10-11-08 22:24

но стига спамили, темата е пусната във форума.

Автор: lizaastar   
Дата:   10-11-08 22:24

на ГДР какво им е?

Дата:   10-11-08 22:28

помстар, ако искаш да си говориме за историята на цайс -заповядай, знаеш къде... ама недей да пишеш смешки моля те! най малкото прочети за съдебните дела на цайс срещу гдр, и виж ка са свършили и защо са задължени да пишат навсякъде ЙЕНА... [smilie3]

карт, знам че има снимка... и се вижда. но не всички са наясно, може и да не им направи впечатление... и става подвеждащо[smilie3]

Re: Продаден Carl-Zeiss 2,8/180
Автор: Kart   
Дата:   11-11-08 10:29

Обектива е продаден!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР