Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Интересен тест на Борут Фурлан - доста известен фотограф
Автор: pinko   
Дата:   11-03-04 14:09

Борут Фурлан е един от добрите подводни фотографи http://www.borutfurlan.com

Направил е един тест на Никон Д100 срещу диапозитив Фуджи Велвия http://www.borutfurlan.com/test_nikon_fuji_en.html

Резултатите са наистина интересни http://www.borutfurlan.com/test_results.html

Оказва се(според неговия тест), че за да се извлече от диапозитива информация, която да е съпоставима по качество с файла от Никона, трябва скенер Heidelberg Chroma Graph S 3400 drum scanner с оптическа резолюция 19 200 dpi, който струва approx. 80,000 €

Такива ми ти работи[smilie11]

Публикацията е редактирана (11-03-04 14:18)

Отговори на това съобщение
 Re: Интересен тест на Борут Фурлан - доста известен фотограф
Автор: arien   
Дата:   11-03-04 17:45

Какво може да накара един скенер да струва 80000 евро- платинено покритие и диамантeн обков?
Вярно- качеството е изумително, но това си е цял джакпот от тотото![smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: J0R0   
Дата:   11-03-04 17:52

Интересен е теста.
Това, което забелязвам при цифровия е една видима хроматична аберация, която я няма при лентата.
Особено добре си личи по канта на бялото въженце.
Интересното е, обаче, че после на хартията изглеждат добре нещата - контура го няма, а рязкостта е по-добра отколкото от лентата.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-03-04 17:56

arien - Това е подтекста - нищо не може да те накара да си купиш скенер за 80000 евро за да "изравниш качествата", но можеш да дадеш само 1000 за Д100.
На мен ми е интересно:
1.Ако ми трябваше макс. на качеството в гигантография от диапозитива - щях да го копирам на хартия (или да го дам, да ми го копират във Фуджито пред ЦУМ).
2. Ако ми трябва във цифров вид (за екрана), щях да го сканирам на моя скенер, за 200 евро.

Автор: boni   
Дата:   12-03-04 00:00

D100 е чудесен апарат. Аз нямах почти никакви забележки към него. Единствената ми забележка беше ,че не става много -много да снимаш в JPEG,освен за семейния албум. Трябва си RAW и тогава му се вижда силата !
Сега обаче кротко чакам да видя тестове на Fuji S3 PRO.Имам усещането,че там ще е истината!

???
Автор: GenaDP   
Дата:   12-03-04 00:39

Абе Бони, кво си се захванал с това Фуджи? D70 не ти ли харесва?

Автор: Smahi   
Дата:   12-03-04 13:20

mmmmm towa e okon4atelno se ubedih,kraq na klasi4eskite analogowi aparati e fakt.we4e i cenata e dosta po-dostypna pri cifrowite.towa e 6te se prodawa qko analogowa tehnika,za da si sybera pari4ki za dobyr goredolu cifrow aparatec:))))))

първа  назад  1     всички  напред  последна