Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 The great portraits na National Geagraphic ima snimka ot BG?
Автор: hose   
Дата:   05-01-05 20:36

прочетете отдолу:

http://news.nationalgeographic.com/news/2004/10/photogalleries/in_focus/photo9.html

Отговори на това съобщение
 Re: The great portraits na National Geagraphic ima snimka ot BG?
Автор: TK3C-Pyce   
Дата:   05-01-05 20:44

Snimkata e qka.
Kakvo go e dovliaklo tozi fotograf prez 1978 godina v BG,v tezi smutni vremena togava.

Snimkata ot Afganistan sashto e kultova,kakto i kitaiskata manifestacia

Автор: thor   
Дата:   05-01-05 20:51

има няколко различни кадъра на тази жена ( на които има такива в които лицето ий е открито ,както и снимката на сина ий ) ,които съм видял в различни книги/книжни издания на National Geofraphic - през годините - исках да кажа, с коментара си , че не е само тази снимка .... [cool]

Автор: ancho   
Дата:   05-01-05 21:44

Хей Текезесар,
Не знам колко си годишен ама нищо смутно нямаше в България през 1978 година !!!

Дата:   05-01-05 21:48

TK3C-ta biaha vav vazhod,tova dobre si go spomniam
Ami prez 1978 da doide fotograf na National Geographic da snima i bez da sa go sledeli ot DC ne mi se viarva.
Ta za tiah toi e potencialen agent na CIA s tezi foto-aparati i obektivi,ste vzeme da snima neshto sekretno :)

Автор: simpleman   
Дата:   05-01-05 22:07

През 1965 срещнах пред Ректората пет английски студента, които пътуваха за Истанбул на авто-стоп от Лондон. Тогава не бяха много хората говорещи английски и понеже и аз бях млад за един ден им станах нещо като гид. Нямаше карта на София и те веднага се запътиха за Американското посолство зад банката защото американците имали всичко. Дадоха им карта и писмено предупреждение към всеки западняк - там черно на бяло пишеше, че всеки и следен от милиционер. През целия ден се оглеждаха, но видяха нито един подозрителен около тях (е може мене да са ме подозирали, знам ли?) Накрая се разделихме пред студентските общежития където им дадоха стая за нощуване. За моя голяма радост ми подариха 2-3 плочки на 45 оборота - Елвис Пресли, Нийл Седака. Още ги пазя.

Автор: Kuncho   
Дата:   05-01-05 22:09

Това са случки от палеозоя бе [smilie7]

Автор: ancho   
Дата:   05-01-05 22:20

Кънчо,
И тогава са живели хора.
И никой не бъркаше из кофите, а милиционерите бяха по-малко отколкото полицаите на бат Бойко !

Автор: Kuncho   
Дата:   05-01-05 22:25

И беше повсеместна мизерия....
Всеки имаше хляб и кисело мляко.. да!
Но беше съкс отвсякъде! Беше отвратително време! Шибана уравнивиловка!
Некадърните живееха на гърба на кадърните!
А кадърните чакаха 5 години за жигула!
Ае ае патувайте бе, шибан тоталитаризъм, да не можеш да си вземеш това, което изработиш или спечелиш!
Ся си ми е мега добре... да го духат ... /не се чете/ [smilie19]

Автор: Tateos   
Дата:   05-01-05 22:31

Ха да чакаш за жигула 5г ако си връзкар... иначе за лада или апартамент - тамън за пенсийка.[smilie5] [smilie5]
Сега още щяхме да си снимаме със зенитите, смените, киевите... и късметлиите с практика.
Като си спомням как гледах на елементарни неща като неземни - като един прост тублерон - дето на 150 деца само едно можеше да има и то защото баща му е работил в либия или е тираджия...
Абе мизерийка.

Автор: Tateos   
Дата:   05-01-05 22:34

Иначе кадрото е много добро.
Съгурно са имали в предвид горна сушица но като са го преписвали "rm" им се е видяло като "m"...?

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   05-01-05 23:09

Ex predi 3-4 dena zabelqzah znameto i si vikam koi sega 6te otvori temata !!!
Samo da dobavq v knigata Kak se pravqt hubavite snimki na stranica 28 ako nqkoi ne e zabelqzal ima Bulgarskiq flag !!

Публикацията е редактирана (05-01-05 23:11)

Автор: cooler   
Дата:   05-01-05 23:42

Виждал съм брой на NG от 1983 година, с доста голяма статия за БГ.Бях шокиран ама беше истина. 10-12 стр. и естествено в началото имаше снимки от манифестация пред мавзолея и всички кратуни отгоре.Цялата останала статия беше за тракийското съкровище.

Автор: lamerz   
Дата:   06-01-05 00:55

Знам, че не е по темата, но се сетих :

в книгата Тайните на Фотографията на National Geagraphic на страница 28 има снимка на някакви деца с балони на улица с доста народ, а на заден план има качено Българско знаме, което не знам какво прави там :)
Видях го преди няколко дни и от време на време ми човърка любопитството.

Като гледам цялата снимка не ми прилича на нищо, което да свържа с България, сигурно и не е, но това още повече услива любопитството ми - какво прави това знаме там :)
Дано не бъркам като пускам това тук :)
Лека вечер

Автор: scrap   
Дата:   06-01-05 01:20

това там за снимката от книгата на стр.28 и аз съм я мяркал...много се двоумях дали не е руксото знаме,но наистина бие на зелено[smilie5] от надписите по тениските на децата мяза на някоя латиноамериканска държава,а това със знамето може да са някои български емигранти или просто жители..а те там се срещат бая[smilie5]

Публикацията е редактирана (06-01-05 02:01)

Автор: n1x0n   
Дата:   06-01-05 11:30

Фотографи на НГ идват в БГ постоянно, 2 пъти съм бил придружител на техни репортери из Пирин и Родопите, а единия от фотографите дори дойде и на ски в Банско година по-късно.
НГ като цяло има доста положително отношение към БГ, поне 1 път на 2 години има материал за БГ.

Автор: Todd   
Дата:   06-01-05 12:09

Хе хе - през 78-ма Джонито с кола беше 2 лева [smile] А чужденци идваха всякакви .И Зенита беше 120 лева :))) Мизерията я има и сега - всичко си е до човека .Ако си мизерник си такъв цял живот -нема значение колко пари имаш .И тогава беше така .Всичко това извън темата :)
Иначе снимката си я бива .

Автор: Stanley   
Дата:   06-01-05 16:25

През 78-ма нямаше нищо. Какви Джонита бълнувате, какво чудо. Стоките в т.нар."магазини" бяха отвратителни. Хората се блъскаха като животни и чакаха с цели нощи по списъци за изключителни руски боклуци - перални, печки, хладилници, телевизори, не знам какво си. Един олигофренски руски "цветен" телевизор "Рубин" струваше 1100лв. при средна заплата 120лв. Нямаше детски дрешки. Нямаше детски обувки. Нямаше дрехи за възрастни. Нямаше обувки за възрастни. Нямаше свестна козметика и парфюмерия. Нямаше битова електроника /не броя българските боклуци/. Хората се чудеха откъде да вземат едни дънки за абитуриента на баснословна цена. Единствено само храните може би бяха по-истински, че сегашните са мъка...

Никой нормален здравомислещ и интелигентен човек не би тъгувал по онова време. Абстрахирам се от политическите гадости, от ченгетата, от прикриваната престъпност, от неграмотните селяци-партийци, които ни управляваха.

Болен е този, който не вижда очевидното. Палете свещ, че се отървахме от онова време, може сега да не сме по-добре, но поне имаме перспектива. Имаме и избор - като не ти харесва - заминавай, светът е пред тебе. Учи, намери си пазарна ниша, докажи се.

Тогава имахме социализъм...

Публикацията е редактирана (06-01-05 16:28)

Автор: explorer   
Дата:   06-01-05 19:05

Е, за който стойностните неща в живота са "дънки" и "тоблерон"... За 70-те години не мога да говоря, но по 80-те определено изпитвам някаква носталгия. Ама тая тема не е за тука... [smilie5]

Дата:   06-01-05 19:07

a TK3C-ta i АПК-ta pomnite li gi ?
:)

Автор: bulgaro   
Дата:   06-01-05 19:30

V spetsialno izdanie na NG za 2005 Balgaria e postavena sred 25 interesni mesta koito NG savetva da se posvetiat za tazi godina sas saotvetnata informatsia i karta za vsiako miasto[smilie19]

Дата:   06-01-05 19:52

ima li gi vneta kato link?

първа  назад  1     всички  напред  последна