Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 НОВИТЕ ПРАВИЛА НА САЙТА!
Автор: admin   
Дата:   21-12-04 12:11

От днес на сайта има нови правила.

Ще има два албума, общ албум и избран албум, като по подразбиране ще се вижда избраният. Всеки потребител ще може да си настройва от личния профил какво да гледа - всичките снимки в общия албум или само избрания албум.

Всеки потребител може да качва по 3 снимки дневно в общия албум. Към избрания албум потребителите могат да насочват снимки в зависимост от рейтинга си. Ако нямат снимка с рейтинг над 100 точки, могат да насочват към избрания албум 1 снимка на седмица.
Тези, които имат снимка с рейтинг между 100 и 200 точки, могат да пускат 2 снимки седмично. Авторите на снимки с рейтинг над 200 т. - три снимки седмично.

Снимките в избрания албум няма да могат да се заменят, както досега.

Може да се гласува за всички снимки, независимо дали са в общия или в избрания албум. Но снимките се появяват в рейтинга, само когато са пуснати в избрания и са събрали над 20 точки.

---------------------------------

Вярваме, че тези ограничения са за доброто на всички потребители, така ще се гледа по-малко, но по-качествена фотография. Ще има възможност снимките наистина да бъдат видяни и оценени, а не само прехвърлени. В досегашното положение те трудна биха били дори прехвърлени, защото броят им стана по над 300 на ден, а има хора които не влизат всеки ден.

Така авторите ще се замислят малко преди да насочат снимката си за показване в избрания албум. Надяваме се, че там ще бъдат пускани неща, които наистина заслужават да бъдат споделени с останалите.

Новите автори имат същия шанс, ако са добри да достигнат още с първата си снимка максималния лимит. За пример ще дам MAX 1, който не познаваше никого във форума, пусна снимка и още първия ден снимката му събра над 400 точки.

Пожелаваме успех на всички автори!
 Re: НОВИТЕ ПРАВИЛА НА САЙТА!
Автор: TheMadMan   
Дата:   21-12-04 12:14

[smilie24]
Автор: soni   
Дата:   21-12-04 12:20

много добро решение!
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: pne4ev   
Дата:   21-12-04 12:24

[smilie24]
Izglegda razumno
Автор: RossN   
Дата:   21-12-04 12:25

[smilie24] браво, много добре балансирано, без излишни ограничения или привилегии, ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [shtrak] [beer]
Автор: jumbo   
Дата:   21-12-04 12:30

дано подейства и плявата отпадне :-) и пак ще си пускам снимки
Автор: kirilius   
Дата:   21-12-04 12:33

[smilie24]
Автор: boni   
Дата:   21-12-04 12:36

Хубавото според мен при такава система е ,че не се ограничават съвсем начинаещите. Те ще могат да показват по 3 снимки на ден в общия албум,където все пак ще могат получат мнение от много хора ,които ще предпочетат да изберат опцията да гледат общия албум.Ще могат да получат мнение дали снимката си струва да се покаже в "избрано" или не.
В същото време хората които не желаят и нямат време да гледат и обсъждат всички снимки ще могат да изберат да разглеждат само "избрано"
"Избрано" ще се вижда и по подразбиране и ако човек не е регистриран ,защото това е все пак лицето на сайта
По този начин вярваме че няма да има ощетени и всеки ще може да настройва сайта според предпочитанията си и да намери своето място във Фото-Форум.
Автор: Георги   
Дата:   21-12-04 12:38

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Автор: admin   
Дата:   21-12-04 12:39

Джъмбо, всъщност нищо няма да отпада. Но всеки от вас ще може да избира какво да гледа.
Просто - една допълнителна навигация в сайта, която ти позволява да се ориентираш по-добре.
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-12-04 12:41

Дано да сте го измислили добре.
Дано не стимулира негативни прояви (цената на точката вече става голяма..а стоиноста и е еднаква от всички все пак).
Дано стимулира потребителите да споделят в "избрания" само нещата, които си заслужават и които биха били интересни на повечето хора. Една или три е без голямо значение. Хубавата снимка, която "изпълва" автора преди всичко, се прави по-рядко от веднъж на седмица дори - в повечето случаи. Дано не го приемем като ограничение, и да стимулира преди всичко самоконтрола у авторите.
Помислете за "общия албум". Нека и там има рейтинговане. Нека и там има начин снимките да не потъват просто назад. И без това /ако има самоконтрол/ обемът ще му е значително по-голям. Нека харесаните неща там да имат своя шанс да се задържат по някакъв начин и да бъдат видени от хората.
От кога новите правила/дизайн ще влязат в сила?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-12-04 12:43

В коя графа ще се вместват снимките за конкурси (анонимни)?

Автор: neuromancer   

А как се избира кой албум да гледаш?
Автор: cristo   

прясно прясно [smile]
а аз очаквах че се пуснете промените от 1 Януари, нещо като суровакане [smile]
Автор: sp   
Дата:   21-12-04 12:45

аз не виждам от къде мога да настройвам кой албум да гледам [smilie11]

неразбирам защо въобще трябва потребители които нямат снимки над 100т да могат да качват снимки в избрания албум... аз мисля че искаме да напълно да се махне плявата а не да се свежда до минимум... да вярно е че така се ограничават до някаква степен голяма част от потребителите но или всичко или нищо...

как да е.. не искам да мрънкам, просто изказвам мнението си...

един въпрос: ако потребител има снимка качена в Моят свят и е с над 200 точки означава ли че може да качва по 3 снимки в избрания?
Дата:   21-12-04 12:46

Моби,според мене няма смисъл за допълнителен рейтинг само за общия албум.Ако човек е пуснал хубава снимка и види ,че тя се харесва и за нея се гласува,той ще разбере ,че си струва да опита и да я пусне в "избрано" и ако наистина е добра ,тя ще има шанса да се изкачи в рейтинг
Автор: charm   
Дата:   21-12-04 12:47

[smilie24] поздравления!!!!
Автор: jumbo   
Дата:   21-12-04 12:48

абе това с точките моби е ясно всеки малко или много има приятелски кръгове
пример за това са как са точкувани абсолютно некачествени снимки
но наистина снимките в албума са адски много а аз не съм на много добър трафик и забелязвам че примерно вчера превъртях 12 страници с тъмбнейли за да отворя една която да ми хареса
100 точки са много добър рейтинг и надвишава приятелските кръгове [smilie24]
Дата:   21-12-04 12:48

sp ,ако не могат да качват в избрания как изобщо ще достигнат 100т ????
Така мисля че е добре балансирано.
Все още не са пуснати опциите за избор на албум ,почакайте още малко
Дата:   21-12-04 12:51

е защо как? нали си има общ албум...
Дата:   21-12-04 12:54

опс! извинявам се!

" Но снимките се появяват в рейтинга, само когато са пуснати в избрания и са събрали над 20 точки."

пропуснал съм В ИЗБРАНИЯ

така е добре значи[beer]
Автор: cristo   
Дата:   21-12-04 12:57

до тук добре, присъединявам се обаче към мнението на Mobby Dick, че хубавата снимка се прави рядко, по-рядко от 3 пъти седмично!
така че според мен тези 3 снимки седмично от потребители с висок рейтинг ще напълнят избрания албум с плявата на онези, самовлюбените от "приятелските групички" и на другите, с по няколко имена, дето сами се "помпат"

аз продължавам да очаквам някакви ограничения в гласуването - без това няма да се мине (Бони - бях ти дал един пример на e-maila)
Дата:   21-12-04 13:03

Общият албум няма да даде реална възможност на снимката да се изкачи над 100т ,а само ще даде ориентир на авторът дали си струва да опита.
Мисля че направихме балансирана система ,която да удовлетворява всички потребители на сайта. Умишлено пуснахме първоначално тема ,за да сондираме мнението на всички и се опитахме да направим така ,че да не ощетим никого ,доколкото е възможно и да не отнемем възможността и на съвсем начинаещите във фотографията да се развият ако имат желание и малко талант :))
Бъдещето ще покаже дали сме били прави,надяваме се да сме :)) Така или иначе предпочитаме сайта да извърви някакъв свой път на развитие отколкото да прекопираме 1:1 чужда система .
Дата:   21-12-04 13:06

Системата за гласуване ще бъде модифицирана отново по наш уникален проект :))
Автор: Ivan_A   
Дата:   21-12-04 13:07

От много време пускам само в анонимния конкурс /дори да няма много общо с темата!/ - общо имам много по-малко точки, но удоволствието, когато някоя снимка събере повече мнения, реакции и ... точки:) е ... друго! Знаеш, че са за снимката ти, а не за теб.

Имам предложение - да може да се избира от авторът как да пуска работите си - явно или анонимно./...както има опция дали анонимни да пишат мнение или не под снимките му./

Анонимно е по-добре!
Много!
Mobby_Dick, когато е писал за АНОНИМНОСТТА е БИЛ и Е ПРАВ!
/... ама САМО за това му признавам! :)/

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

Тази тема е затворена