Автор: kodbg
Дата: 18-12-04 09:16
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/hp_r607.html
Ревю на 607 /абсолютно същото като 507 като фотоапарат и цена/, написано от хора, разбиращи от фотография.
И личното ми мнение - имай предвид, че нищо не разбирам от фотография и съм абсолютен профан, за сметка на това, природно интелегентен и бързо учещ се :).
От една седмица имам при мен три сапунерки - Канон А75 /Canon оптика/, Панасоник ФХ 2 /Leica оптика/ и HP R607 /Pentax оптика/. Опитвам се да разбера кой ми допада най-много и кой да си купя.
Колкото и да е странно - ще си оставя HP-то. За некадърник като мен, HP's Adaptive lighting technology е невероятно предимство - по никакъв начин не мога да извадя с другите два апарата хубава снимка на пейзаж с рязка разлика в контраста. Предполагам, че фотографите тук могат да го направят с който и да е фотоапарат... еми хубаво ама това не ме грее. Аз не мога.. Аз искам хубави снимки за свободното време.
Канона... ами всички около мен говорят колко е хубав, според мен е най-зле - най-много шум в по-мрачни/тъмни сннимки, най-неудобен и неугледен /това има значение за мен/. ФХ5 - не мога да кажа, че прави по-лоши снимки от R607. Може би даже са по-добри. Оптичния стабилизатор е хубава екстра за хора с по-нестабилни ръце като мен, но... цената му е със 150лв нагоре. Ако беше колкото HP-то щях да взема него, но не е.
Тъй че, ако смяташ да не се задълбаваш много във фотографията - взимай HP-то. Не мисля, че който е поснимал с него и се е отърсил от предразсъдъците към марката HP ще каже лоша дума за него, естествено взимайки предвид и цената му от $210+ДДС.
Амии.. не претендирам, че не съм написал големи глупости - нека все пак и някой професионалист да потвърди.
Поздрави
КрИс
SetCom.bG
Публикацията е редактирана (18-12-04 09:17)
|
|