Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic FX2 или FX5
Автор: kodbg   
Дата:   16-12-04 02:19

FX5 е 529лв, а FX2 - 699лв.
Посъветвайте ме кое да взема и заслужава ли си 170лв отгоре FX2?
Редови любител съм, нямам някакви специални изисквания и такъв смятам да си остана...
Благодаря предварително за насоките.

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FX2 или FX5
Автор: boni   
Дата:   16-12-04 09:47

Фх5 е по-старият модел.
Няма съществена разлика в резолюцията .Има разлика в някои параметри на картината - при Фх2 липсва неприятното явление Хроматична аберация.Като казвам липсва ,значи липсва съвсем и това се дължи на новия процесор.Също така при Фх5 при отворена картина на 100% се виждат малко диагонални артефакти ,които са изчистени при Фх2.
Фх 2 има много по-добър дисплей и е доста по-малък от Фх5. Фх5 пък има и оптичен визьор ,докато при Фх2 са го спестили заради по-малкия размер.

Автор: boni   
Дата:   16-12-04 09:50

Стабилизаторът и при двата е много добър и реално разлика в картината при печат до 20х30см няма голяма.
При големи увеличения - 30х40см Фх2 има предимство - картината е много по-чиста от към артефакти.
Резолюцията на Фх2 е по-добра от всичко което съм виждал в 4мп клас - има страхотна рязкост дори и в края на кадъра ,което се дължи на чудесния обектив Лайка

Автор: kodbg   
Дата:   16-12-04 10:19

Благодаря ти.
Между другото съвсем ме обърка :) и хем като че ли имат смисъл тези 170лв отгоре, хем не ми се дават...

Автор: ognyan   
Дата:   16-12-04 14:02

boni ti kaza....Фх2 e po dobur.
Davai 170LV poveche dokato ne si gi izharchil po jeni:))))))

първа  назад  1     всички  напред  последна