Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Айде, стига вече караници!
Автор: J0R0   
Дата:   09-11-04 11:40

То човек като вземе да се изчерпва откъм идеи, почва да си го изкарва на другите, дето уж не го разбирали.
Тука форумът се напълни с караници.
Моби Дик срещу Авел, Тор срещу Лукчето, Фоталчо и Николина срещу Пинко, Краси срещу неопределен противник... Постоянно разни хора декларират, че напускат, после пак са си тук и се карат...

Всичко това е адски неконструктивно!
Нищо не се създава. Хвърля се излишна енергия на вятъра. Какъв е смисълът?

Прави ми впечатление, че хората, които дават най-добрите снимки за изложбите ни не влизат в празни и безсмислени спорове, не си мерят обективите, на кой му е по-голям и по-твърд. Не се впечатляват от това, че някой им написал нещо си под снимката.

И аз разсъждавам като тях. Тук всеки може да ми напише всичко, но по-важното за мен е снимките ми да идат на изложба. Да бъдат публикувани в някое издание. Да достигнат до хората. Това е целта. Форумът е средството, стъпалото. Ей това, който успее да го разбере, престоят му тук ще бъде много по-приятен.

Отговори на това съобщение
 Re: Айде, стига вече караници!
Автор: terminator   
Дата:   09-11-04 11:42

Добре го каза, JORO [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: r_popov   
Дата:   09-11-04 11:47

Абсолютно си прав. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: sas   
Дата:   09-11-04 11:50

[smilie24]
Това за конструктивността и участието в изложбата ми хареса...

Автор: sp   
Дата:   09-11-04 11:57

[smilie24]
немога да разбера и аз защо се впрягат толкова всички! да си гледат себе си и толкос, за какво си хабят енергията и времето за другите...[smilie8]

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-04 12:00

Странни са ми правилата тук и това че ги приемам не означава, че ги намирам за добре измислени.

Не искате интензивна модерация?
Добре, защо тогава се чудите че с форума се случва това, което се случва във всеки немодериран публичен форум у нас? Авторитети, псевдо-авторитети, агитки, лобита, скандали и разправии...

Не искате разбиване на форума по теми?
Добре, защо тогава всеки реве против офтопиците? Защо всяка тема се превръща в бойно поле след 5-тия постинг?

Искате форума да стимулира креативност, а не празни приказки?
Трудно. Класации, оценки, рейтинги и т.н. Всичко това, в среда на която са изпуснати юздите само стимулира лобизма и агитките, както и е повод за половината разпри в този форум.

Бих се радвал ако успеете да вкарате този форум в релси при тези правила, но не мисля че ще стане. Успех.

Автор: RossN   
Дата:   09-11-04 12:01

някои хора имат потребност, след като са изучили себе си, да изучават и другите и съответно да ги поучават.[smilie3]

Автор: Krassy   
Дата:   09-11-04 12:05

Жоро иска да каже, че истинския творец трява да се примири и да си затвори очите ... така го разбирам аз това!

Дата:   09-11-04 12:09

Искам да кажа, че трябва да има някакви приоритети в ценностната си система. Да може да преценява кое е важно и кое не е.

Дата:   09-11-04 12:17

Приоритетите са едно, а това, че е заобиколен от всички тези отрицателни неща, и самия автор ги приема без да изрази претенция - не е ли затваряне на очите?
Аз лично не бих искал моите снимки да са сред всичко това, не искам селски коментари, не искам да ме сврързват с изложба, в която има подобни неща, не искам цялата тази лъскава публичност, когато отвътре нещата са размътени.
Как може да се твори изкуство и да се коментира, когато имаме голям процент наплив на немодерирана простотия?
Не казвам, че няма хубави фотоси тука и че изложбата няма да стане. Но тука имаме частен случай. Забележките са към цялото фотофорум общество и към порядките.
Ако някой може да твори по този начин - ми успял е да се настрои и да не обръща внимание, един вид - слага си капаците и гледа само хубавото... а лошото прогресира.
Аз лично не бих могъл да продавам баклава на входа на тоалетна!!!!
Колкото и хубава да е баклавата... край нея мирише!
Ей това ми беше... директния намек!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   09-11-04 12:28

Тук всеки се стреми да наложи СВОЯТА теза - това е нормално. Ако се прави културно, няма да има проблем.
Ако наложиш своето виждане, тогава ще ти харесват, разбират, разглеждат и т.н. нещата, т.е. ще те мотивират. Ако не успяваш - променяш се, или правиш каквото си харесваш за себе си.
Повечето помним каква борба беше на темата макробубулечки. Аз не съм спрял да ги снимам, но рядко пускам.Просто загубих тази борба, понесох много негативи - безмислено е да продължавам. Мира настана. Ще му дойде времето - както казват:)
Сега се води борба "ЗА" или "ПРОТИВ" монтажа! Всички си казваме доводите, и ако се приеме и харесва - почваме да правим предимно монтажи.
Така е колелото на развитието - кое се наложи и кое се харесва. Ще падат жертви, ще стават, и ще продължава.

Автор: boni   
Дата:   09-11-04 12:28

Точките и оценките имат една единствена цел - да дадат шанс на по-хубавите снимки да не потънат сред плявата.И малко или много я постигат
Ако това не сте го разбрали....
А иначе на колкотои да го разбием форума - все същата плява и празни приказки ще бълват част от хората
така ,че Жоро е абсолютно прав...

Дата:   09-11-04 12:33

Краси, тоя спор сме го водили вече, няма смисъл да го водим пак.
Продаваш баклава, там, където можеш.
Едно е да ти се иска да я продаваш пред Лувъра (ама там не те пускат да я продаваш), друго са реалностите.

Много ме дразни в теб това, че се напъваш да пишеш програми, които някой друг да изпълнява. Щото така е най-лесно.

Ти си богат човек, доколкото разбирам. Ами вземи и финансирай направата на един сайт, където ще има яка цедка на простотията и където хората ще влизат само с доказани качества. После финансирай и изложба или там каквото искаш и бъди щастлив. И престани да ни поучаваш нас как да правим този сайт.

Този сайт съществува, защото е посещаван.
Изложбите и конкурсите ги има, защото покрай тези двеста триста добри автори влизат още 5-6 хиляди, които са точно таргет групата на фирмите търгуващи с фототехника. Ако изгоним това, което ти наричаш "немодерирана простотия" заедно с нея ще си идат и конкурсите и изложбите и сайта.

И никой няма да спечели от това.
Всички ще загубят.
И най-вече свестните автори.
Защото "немодерираната простотия" ще си намери друга занимавка.
А свестните автори ще загубят едно ценно поле за изява.

Автор: TPECHAT   
Дата:   09-11-04 12:34

ЯЛА СА БИИМ! [smilie5]

Автор: boni   
Дата:   09-11-04 12:49

Те и в театрите вече пуснаха реклами и спонсори ,но това е единствения начин , за да могат хората които обичат театър да гледат все още представления за по 5лв билетчето
И по БНТ 3 пъти ми прекъсват за реклами от рода на "дърта туркиня пере с прах покривки" любимия ми филм или концерт,обаче явно това е начина да го гледам без пари.
Другия начин е да си купя касетата за 20лв
Няма го старото време, когато държавата издържаше изкуството.

Автор: n1x0n   
Дата:   09-11-04 13:06

Въпроса не е в спонсореството и масовостта!
Проблема е в контролирането на индивиди които са добре познати на форума, проблема е безконтролния офтопик, проблема е в това че хората опитващи да говорят за фото тук, биват заривани в глупости и шопски салати!
Не масовия потребител е проблема тук, проблема са редовните и липсата на контрол над ситуацията!
Само погледнете форума сега... темата "Айде, стига вече караници!" стои сред 2 лични свади /където хората вече отдавна са забравили за какво е почнал спора, но продължават/, едно обвинение в плагиатство /без доказателства/, едно оправдание за плагиатството /без човека да каже "не не съм крал"/, едно предложение за създаване на нов форум/албум, където да се коментират някои снимки /сегашния албум не е ли за това създаден/, един куп теми "аз си тръгвам", гарнирани с още толкова "що ревете че си тръгвате". Някъде там мъждукат 2-3 темички за фотография, които биват отстреляни надулу от гореописаните теми и край...

Само аз ли мисля че този форум е стигнал до крайна излагация?!

Лично аз не поствам тук, имам си причини за това, но харесвах форума тук защото беше жив, говореше се за фотография, обменяха се идеи. Сега пак го харесвам, но само защото е една 24 часова комедия. Биг Брадър чрез http! :-) Вече знам кой кого обича, кой кого мрази, домашните ви телефони, имената на бащите ви, работните ви места и кирливите ви ризи - само от четене тук! Обичам този форум! Жалко само че вече не е за фотография.

Дата:   09-11-04 13:11

То аз ако не го обичах още от едно време щях ли да стоя още... може би нямаше и да ме усетите кога съм си тръгнал [smilie2]
Както и да е, съжелявам, че продължавам да се опитвам да идеализирам нещата, времето ще покаже [smile]

Дата:   09-11-04 13:29

n1x0n не си прав. Гледам първата страница на форума. От 50 теми има 5-6 нефотографски. Виж ги кои са, виж и кои са хората които ги пускат.

Публикацията е редактирана (09-11-04 13:31)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   09-11-04 13:39

Биг Брадър - аз откога го казвам. Номинираме се и изчезваме.
То и стриптииси имаше, ама ти си пропуснал https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley25.gif
Е питаи Краси https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley25.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/smiley21.gif
Поне направете опция бабичките нимфоманки да гласуват със платен SMS за снимките - така поне ще наберем средства за изложби и награди, пък и ще се пращат у лево най-заслужилите за целта.
Представям си колко от тях хълцат от възхищение пред тези спорове, че са доста отгоре над тия неща, и колко разбират. Я да ВЛЯЗАТ ТУКА И СЕГА, да видят един два ПР-а и компромата, да видим как ще разсъждават?https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley25.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/smiley21.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif

Автор: bs6247   
Дата:   09-11-04 14:22

искам и аз да споделя нещо:

отскоро съм в този форум - никои не ме познава , а и аз никои не познавам.Значи нямам никакви лични пристрастия, а и към мен няма как да има.

На констатацията на JORO за хубавите снимки,хората които ги правят и тези,които се карат и висят във форума - ми дойде веднага следното обяснение и то е очевидно:
Ами хората дето правят снимките - не стоят по цял ден пред компютрите (поради една или друга причина - обикновено на работа). А тези ,които "трябва" да стоят - си намират занимание във форума и си "правят интересното".
Съдя по себе си. По този начин и аз открих този форум и взех да "вися" по цял ден в него. То веднага се вижда , че "авторите" постоянно присъстващи във форума са няколко и това според мен е заради естеството на работата им , а не от "лоши навици".

Тук се сещам да попитам и друго нещо - дано не нарушавам някое "ТАБУ" : Четеики из форума попаднах и на друг "фото" саит - само че "култ". Голяма част от тукашните автори присъстват и там (някои под различни имена).
Някой ще ми отговори ли каква е разликата между двата саита и какъв е смисъла (ако има) да се дублираш и в двата?

А иначе сайта си е добър и набира скорост.
Могат да се видят много добри неща, а и много информация. И наистина тя е по-важна за преобладаващата част от форумците ,които могат да научат много неща (и такива ,които ги няма по книгите ).Просто трябва да са по-търпеливи и да не се сърдят на "старите пушки" , за които тези теми са отдавна предъвкана и досадна работа.

Не мисля , че трябва някаква по-яка цензура.Простотията си я има навсякъде където има хора и не може тук (или където и да е ) да остане стерилно. Според мен самият форум е способен сам да се чисти от такива ,които са извън рамките на допустимото. Самите те виждаики,че не виреят в тази среда - ще напускат. А средата естествено се създава от всички участващи.

Няма драма според мен.

Дата:   09-11-04 14:56

bs6247
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   09-11-04 15:00

..ако някой ми обясни и за двата "фото-саита" - ще съм много благодарен !![smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: pinko   
Дата:   09-11-04 15:04

bs6247, просто не знаеш колко си прав...

Проблемите с фотофорума се генерират автоматически в момента, в който хората се вземат насериозно....

Кви сме ние че да се правим на велики, никакви не сме, просто си чешем палците...

Това искам да кажа, защо, аджеба,
се реши, кой го реши, реши ли го някой ТОВА НЕЩО изобщо, че тоя форум е лицето на БГ фотографията?????

Май се САМОКАНДЪРДИСАХМЕ и позахласнахме, мда...

Неква награда, некви сайтове на годината и кво от това, аз направо се ....

Нима филма, спечелил Оскар, е най-добрия филм на годината....????

Аре много моля[smilie5]

Дата:   09-11-04 15:07

Ами, всеки има право да прави сайтове.
При това не са два, а много повече.
Аз знам поне 5-6 подобни български фотосайтове, да не говорим за руските, щатските и т.н.
Няма лошо.
Даже е добре, че има конкуренция.
А като има конкуренция, печелят всички.
Авторите на сайтовете - с това, че си сверяват часовника и виждат колко им струва творението, а потребителите, с това, че отделните сайтове им предлагат различни екстри и те в крайна сметка могат да избират къде им е по-добре.

В тоя ред на мисли е адски тъпо да се реве "аз не принадлежа вече към това място", при положение, че ИМАШ избора да отидеш с две кликвания на мишката на мястото, което те кефи и към където принадлежиш.

Дата:   09-11-04 15:12

Благодаря за обяснението , и аз така си мислех. Чудех се само дали няма нещо специално ,което ги отличава.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна