Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EPSON и ICC Profiles??? HELP!
Автор: JMDP   
Дата:   26-10-04 19:41

Притежавам EPSON StylusPhoto 950, използвам го с оригинални мастила и хартии също на EPSON. Изтеглил съм ICC профилите за съответните хартии от страницата на EPSON. Според писанията са точно за 950. Когато работя с Photoshop CS имам големи проблеми с разпечатването. RGB пространството на CS-а съм го нагласил на Adobe RGB... когато печатам избирам профила на хартията в прозореца Print Preview. Въпреки това има доста големи цветови отклонения. Макар, че съм си калибрирал монитора с Adobe GAMMA пак ми се струват големи разминаванията. Когато проверя с ProofSetup като посоча съответния профил на хартията пак ми дава страхотно голям диапазон от Out of Gamut. Предимно това са зелени области. Тези липсващи цветове в пофила според Gamut Warning не се коригират дори и с докрай мърдане на настройките в Hue/Saturation или ColorBalance прозорците.

Можете ли да кажете нещо???
А, да и да не забравя вкл. No Color Adjustments на драйвеа на принтера - както пише по-дебелите книги...Вероятно има по-добри профили за тези хартии или и аз вече незнам....

Отговори на това съобщение
 Re: EPSON и ICC Profiles??? HELP!
Автор: sokkon   
Дата:   27-10-04 09:16

Аз пък съм с StylusPhoto 900. Винаги го използвам с оригинални мастила и качесвена хартия, но мноого рядко получавам релни избражения. За да се получи съответствие е необходимо е да калибрираш апарат, монитор и принтер. Хардуера за такава калибрация е скъп, а и трябва да се прави често, щото мърда. Също моментното осветление е от значение... Като гледам напоследък предпочитам фотостудиата, а с принтера експериментирам. BTW преди време печатах едни и същи снимки на моя принтер и в студио. Резултатът беше много в моя полза, но като прибавиш часовете пред компютъра, бавния печат и крайната цена на копие, май не си струва, поне за аматьор като мен. Съвет от мен: Не се вманиачавай!
[shtrak]

Re: EPSON и ICC Profiles??? HELP!
Автор: asahi   
Дата:   27-10-04 13:39

JMDP, получаваш съвсем правилни резултати. Цветнот пространство на принтера е по-тясно от това на Адобе РГБ и разликите са в посочените от теб (ярко) зелени области. Не мъчи добичето. Толкова може.

първа  назад  1     всички  напред  последна