Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тестове разни на обективи с цифрови DSLR ..
Автор: Thor   
Дата:   02-11-04 02:25

в дъното на страницата ,са тестовете на разни обективи едни срещу други и изобщо ,за съжаление са на френски трябва само да се кликне върху " Page suivante ...... " ,когато искате да отворите нова страница , не съм разгледал всичко ,но до колкото знам автора е сериозен [smilie5] и почитател на Nikon а се ползува с име на сериозен фотограф който обича да тества техниката [smilie6]

http://www.pictchallenge.com/BxuREV1.html

Публикацията е редактирана (02-11-04 02:39)

Отговори на това съобщение
 Re: Тестове разни на обективи с цифрови DSLR ..
Автор: nanapak   
Дата:   02-11-04 14:28

Тор, и аз не съм на ти с френския, ама май става въпрос за анализатора от пакета на ДО ЛАБС
http://www.dxo.com/en/photo/home/default.php
- това е софтуер, който коригира (по блур/дисторсия/хр. аберация/винетиране) дигитални кадри от конкретен апарат/обектив, чрез предварително подготвени (от същия анализатор) профили на въпросния апарат/обектив. Виж http://www.dpreview.com/reviews/dxoopticspro/

Дата:   02-11-04 17:25

nanapak,[smilie24]
правилно си разбрал че става за въпрос за Dolabs DXO Analyser , та този сайт - picturechallenge е бил избран от тези които са разработили софуера за анализи ,като интернет сайт на който да показват тестове ,та тестовете показани на сайта са тестове за остротата ( или поне така е озаглавена страницата ) на обективи ( най вече за почитателите на никонски обективи ) как се държат различните обективи на Nikon цифрови SLR ,като има тестове на последните разработени за цифрова фотография обективи така и с механични Nikkor обективи произведени/произвеждани от 70-те години насам ,според мен за тези които ги интересува ,поне най малко от графиките биха разбрали за стойността на обективите ( въпрекиче всичко е относително ,тъй като стойностите от обектив до обектив от един и същ модел варират ) , при условие че не разбират френски .[smilie6]

Автор: nanapak   
Дата:   03-11-04 10:22

Тор, [beer] !

За съжаление, все още снимам само с Praktica, а всичко друго е любопитство и мокри сънища (на DSLR) [smilie21]

Дата:   03-11-04 16:58

nanapak,[beer]
карай де то и аз нямам Nikon DSLR ,но все пак е интересно ,да се знае нещо за обективите ,колкото повече толкова повече [beer]
или поне да се знае сайта , един ден като се наложи покупката , да се погледне там ,тъй като по обстойни от тестовете на този сайт до сега не съм виждал ,пък и автора е известен с това и е на почит в един от най известния фото-форумi из френско-говорящото нет пространство , организиран от фотографското-списание " Chasseur d'Images " от Франция ... айде колкото повече толкова повече [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна