Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Duotone!!! Krassi нещо не вдявам
Автор: Sid   
Дата:   04-10-04 17:25

Krassi гледах из линковете дето ги даде, но нещо не вдявам, за да обърна едно изображение от РГБ в Дуотон, трябва да мина през Грейскал, съответно за какъв 24 битов цвят говорим, като му казвам да на дискарт и правя картинката едноканална??? Бръме, ти до къде я докара? Мисля, че материята е много интересна и заслужава самостоятелна тема [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Duotone!!! Krassi нещо не вдявам
Дата:   04-10-04 17:47

Освен това ако използвам Чанел миксер, ФШ със опция монохром, пак затрива останалите канали, в ЦМИК и оставя само черен канал [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   04-10-04 17:49

Да, в ЦМИК затрива трите канала и оставя черен, в РГБ ги изравнява и трите

Автор: Krassy   
Дата:   04-10-04 18:30

Знчи....
Правиш си нов файл, който е Grayscale.
После... Image-Mode-Duotone.
Излиза ти меню от което избираш тонираната снимка от колко съставни бои да е.
После - Paste!
Всяка една съставка по информация е един Grayscale и носи цветна информация по задание от теб. Също така има и крива на насищане на всеки отделен цвят.
Хубавото на Duotone е предимствата му в полиграфията. Там имаш гаранция за цвета, работи се със стандартизирани бои. Xerox DC12 и Xerox 6060 имат готови Pantone профили, с които тонираното изображение ще излезе абсолютно точно цветово.
Примера с Duotone който дадох тук във форума целеше да покаже колко информация се губи ако нормално се десатурира едно цветно изображение. А да се прави Grayscale и после пак RGB и Colorise или нещо друго... ми сдухва се [smilie7]

Дата:   04-10-04 18:49

ОК, мерси, сега ще пробвам и ще споделя умни мисли. Казваш Ксерокс имат готови профили, исс профили ли имаш пред вид? Пробвал ли си да печаташ златен или сребърен бронз (Пантонските) на Ксерокс 6060, как излиза?

Дата:   04-10-04 18:58

Все още не съм, скоро пуснаха 6060 във Варна. Не знам дали има метализирани тонери в тази машина, но профили със сигурност. Както ти е Duotone файла го даваш в .PSD .EPS .PDF формат и онова животно го мята [smilie7]

Дата:   04-10-04 19:03

Не го обръщам в ЦМИК, така ли? А иначе в ЦМИК или в РГБ пускаш при тях (снимки). Аз тук в София им занесох РГБ, те го обърнаха в ЦМИК и съответно резултата не ме очарова. Ти всъщност на Мак или на ПЦ работиш?

Дата:   04-10-04 19:16

Ами и да имат тонери, за да ти изпълнят поръчката сигурно ще те накарат да си купиш тонера. Наистина дава страхотни резултати Дуотона, но продължавам да не схващам защо ми го прави в един канал, казал съм му Куадтон, но вместо да ми генерира изображението в 4 канала, то ми го прави в 1. А аз си представях, че всяка съставна боя ще е в отделен канал

Дата:   04-10-04 19:31

Не, не е в отделен канал, не може да го пипаш [smilie7]
В Duotone пространството Paste-ваш RGB файла.
На 6060 тествах и RGB и CMYK, вярно е, че машината печата в CMYK, но твоя CMYK какъв е? Swop Coated [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] ?
В самата машина си има конвертори и моите тестове излязаха най-успешни с Adobe RGB.
Може би трябва да земеш ppd файлове за да можеш да печаташ към Adobe Postscript Printer с техни цветни профили, аз утре това ще направя [smilie7]

Автор: joshua   
Дата:   04-10-04 19:39

kude vuv varna e 6060? thanx

Дата:   04-10-04 19:52

Краси, ако не бъркам, ти си с 300Д, както и аз, с какви параметри снимаш (Адоб РГБ или някой от другите)и ползваш ли някакви исс профили на фотоапарата?

Автор: Brummaker   
Дата:   04-10-04 20:15

Sid , щях да ти отговоря, но виждам, че Краси го е сторил преди мен ;)

А аз я докарах до там, но преди да минеш в Грациале-то, мини през Чанел миксера и дай там Монохроме ;)

Дата:   04-10-04 20:51

Да, но пробвах, резултатите са страхотни, но продължавам да мисля, че това не е 24битово сиво, а е 8 битово. Ако отвориш картинка обърнеш ч в цмик и пуснеш чанел миксера монохром ще видиш че изтрива 3-те канала Циан, Магента, Йелол, а ги добавя във черния канал според настройките. В РГБ прави същото, самоче не изтрива канали а ги изравнява. т.е. резултата е равни Р, Ж, и Б канали (то това е и сивото). А щом са равни значи отделния канал не носи допълнителна инфорамция, а просто повтаря предишния канал. Така расъждавам, иначе наистина изображенията са страхотни, ще пусна скоро нещо. Темата ми е много интересна и смятам да задълбая повече, да пробвам и други подходи и т.н. Като открия нещо интересно ще свиркам. Краси не ми каза за 300Д?

Автор: Thor   
Дата:   04-10-04 21:35

виж в плъгините на фред миранда

Digital_B&W_PRO.ant

прави Duotones и Tritones , но първо го превръща в 8 bits ..

[cool]

Дата:   04-10-04 21:36

Аз снимам в RAW а там няма настройки.
Купи си 1GB memory и ще забравиш за куците JPG-та [smilie7]
Duotone предлага наистина много добри динамични възможности за тонирано изображение. Най-якото му предимство е както казах и по-горе - абсолютно точно цветопредаване на крайни устройства с пантонски цветове!
Относно битовете...
Duotone - 2 по 8 бита
Tritone - 3 по 8 бита
Quadtone - 4 по 8 бита
Обърнете много Важно внимание на Overprint-a!
Там се оказва коя боя след коя върви... а това в някои случаи е изключително важно [smilie7]
Благодаря, надявам се че бях полезен [smilie7]

Дата:   04-10-04 21:42

Беше много полезен, още от снощи като повдигна темата и сега. Благодаря за което. Не знаех, че в РАВ нямат значение параметрите и аз напоследък снимам само в РАВ, ама 512 МБ определено се оказват недостатъчни в някои моменти. Та като му дойде реда ще взема повече [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Thor   
Дата:   04-10-04 21:50

това което се получава е същото като при хроможенните чернобели филми които се промиват със C-41 - химията за цветни филми , Kodak CN 400 и Ilford XP2
те имат такива нюанси ,а Ilford XP2 леко наподобява sepia ..
[cool]

Дата:   04-10-04 21:54

Само дето тука цвета е много по голям като избор и тоналност от RGB а динамиката на изображението - също [smilie7]

Дата:   04-10-04 23:57

Ето да се похваля какво постигнах към момента:

Оригиналната картинка: https://photo-forum.net/i/43384&USER_ID=3643

Duotone piture: https://photo-forum.net/i/43385&USER_ID=3643

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   05-10-04 18:54

абе Krassy има [beer] [beer] [beer]

Дата:   05-10-04 19:00

Ко ко ?

Дата:   05-10-04 19:05

сериозно ве - ако идваш към голямото село - свирни за : https://photo-forum.net/joro/emoticons/A207.gifhttps://photo-forum.net/static/forum/2007-04/sagf0848.JPG
http://www.thegifcollector.com.ar/images/Emoticons0110/TgC_emoticon207.gif

Дата:   05-10-04 19:07

Обезателно!
Търся си повод за патуване към София и при първия удобен случай ще се видим много хора [beer]

Дата:   05-10-04 19:09

[beer] [beer] [beer]

Дата:   05-10-04 23:41

[beer] [beer] [beer] .
И като пробваш Ксерокса (6060) сподели :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна