Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръчайте фотоапарат до 500-550 лв.
Автор: sobiesku   
Дата:   13-10-06 11:45

Харесах си един Panasonic DMC-LZ5. КАкво ще кажете заслужава ли си?

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръчайте фотоапарат до 500-550 лв.
Автор: Славов   
Дата:   13-10-06 11:53

Виж сега, има много показатели при избора на апарат: човека, работата, парите, възможностите, цел на покупката и т.н.
ОСНОВНОТО е да го огледаш добре от всички страни и да видиш поне 1-2 пъти някъде по него надписа: CANON.

ЛЕСНО Е !!!!![smile]

Автор: surg   
Дата:   13-10-06 12:21

variant 1 .....iskash da imash ruchni nastroiki.,...togava Canon koito mojesh da si kupish...po cena ..

1. A bez golaim zoom
primer http://dekom.bg/?page=product_details&structure=Products&instanceID=2573&FCID=FC840cd2ed2b66b2e20538bdf7ab85ebd9
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09017357

1. B s goliam zoom niama na tazi cena

variant 2 ne iskash da ima ruchni nastroiki...
togava aparat koito ti haresva na dizain...
primer http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09020058

http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09020273

i uspeh

Дата:   13-10-06 12:42

CANON-a нещо не ме кефи много. Може да има много ръчни настройките, но е 5 мп, няма стабилизатор и др.
Абе май за тези пари ще си остана на панасонка кажете дали е добър. Ако някой има..

Публикацията е редактирана (13-10-06 12:45)

Автор: navy   
Дата:   13-10-06 12:43

.

500 лева е чудесна сума като за първа вноска [smilie7]

Дата:   13-10-06 12:45

Е недей така, аз тепърва ще почвам да ги събирам :>

Автор: online   
Дата:   13-10-06 12:49

виж сони Н5

Дата:   13-10-06 13:06

Panasonic DMC-LZ5

e dobur izbor zaobshta upotreba, samo deto niama manual control....za po specialni sluchai...
no si snima dobre pri normalni uslovia za semeini snimki da rechem...
davai smelo

Автор: ksietta   
Дата:   13-10-06 13:14

Не можеш да си представиш какви разочарования те чакат с апаратче за толкова пари. И какъв приличен филмов апарат може да си вземеш за доста по-малко, та и за скенер ще ти останат - с прилично качество...

Автор: headphones   
Дата:   13-10-06 13:20

Аз съм със същия сапунер. Вярно че няма ръчни настройки , но за сметка на това е хипер лесен за употреба с добра стабилизация и добро варио
Има зададени сцени за нощни снимки със скорости
15/30/60 сек. За сапунерка си е идеален , но не може да се мери с професионалните.

Минусите му са големия шум на по високо ИСО.
И липсата на оптичен визиор.

...А да не пропусна доста щади батериите![shtrak] [smilie21]

Дата:   13-10-06 13:24

какво е оптичен визьор?

а това за настройките е кофти. не бях го забелязал. ;] а за 700-800 дали мога да си взема нещо хубаво?

Автор: zaiko   
Дата:   13-10-06 13:33

виж, за 700-800 можеш да си вземеш много хубави неща. От дслр втора употреба, до нови сапунки, които ще ти вършат хубава работа. В момента се продават разни неща в базара, които дори са още в гаранция. Поразгледай, може да си харесаш нещо [smilie24]

Дата:   13-10-06 14:51

sobiesku

ochevidno si porednia koito ei taka e reshil da si kupi aparat

nito znaesh za kakvo shte ti e,
nito kolko pari iskash i mojesh da dadesh
nito kakvo ima na pazara po gornite kriterii
za da izberesh

moiat suvet e da izhchakash pone mesec,
a prez tova vreme cheti razni saitove , vkl i tuk za aparati...tipove, prilojenia, procheti obshta kniga za fotografia
i togava si reshi

http://www.dcresource.com/
vij i tova....

http://www.imaging-resource.com/WB/WB.HTM

http://steves-digicams.pgpartner.com/search_attrib.php/page_id=48//

http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html

Автор: fastman   
Дата:   13-10-06 15:34

Вземай за сега едно ФЗ 20 ( Панасоник ) и си върха -вярвай ми! После, като се опаричиш ( дай Боже ) сам ще знаеш какво да си вземеш.
В базара имаше до скоро секънд хенд. Не се тревожи, много са качествени.[smilie24]

Дата:   13-10-06 15:45

Аз в момента съм със Sony DSC P200. Преди около година и половина го взимах за 650+.

Сега просто искам нещо по-професионално, да прави по хубави снимки и да има повече опции. Как се навих за Панасоника ли? Разглеждам редовно ревютата в дпревю. Там има семпъли и ме изкефи какви снимки прави..

Автор: solo5   
Дата:   13-10-06 18:09

Автор: ksietta
Дата: 13-10-06 13:14

Не можеш да си представиш какви разочарования те чакат с апаратче за толкова пари. И какъв приличен филмов апарат може да си вземеш за доста по-малко, та и за скенер ще ти останат - с прилично качество...

Аз бих казал, че ще си вземе цифрово апаратче и ще си снима като пич/ка 2 годинки [smilie5]
Не бих препоръчал филмов апарат на начинаещ (поне нямаше да зададе така темата) [beer]

Автор: Шморхи   
Дата:   13-10-06 21:32

Добави ако можеш някой лев и си вземи FZ20 на Панасоник, както те посъветваха по-нагоре. Сапунер от приличен клас. Добра оптика, добра стабилизация. Прекрасен и лесен за употреба. Аз си щракам с FZ5 и съм изкл. доволен от него. :) LZ5 не е лош избор за парите си. Мегапикселите незнам за какво са ти, но според мен от 5-6 нагоре си е суета. :)

Автор: meraklia_pz   
Дата:   13-10-06 22:05

здравейте
видях темата и реших да пиша тук
и аз мисля да си взимам апарат
спрял съм се на панасоник ФЗ7,ТЗ1,
Канон А700,А710
значи да кажа какво знам аз и какво мисля
от тези изброените фаворит ми е фз7
единственото което,така не ми допада много е по големите му размери,но пак за да правиш хубави снимки си мисля че трябва да усещаш машината в ръцете си,за него не ми е понятно какъв е този шум при исото,някой ще ми обясни ли
ТЗ1-по компактен с малко по-малко вазможности,но как да кажа при него незнам не усещам удобство в ръцете си някак
за а700 имам наблюдения само от снимки правени с него и наистина ми допадат,само че там е 6х увеличението и батериите са обикновенни
за а710 нямам никакви наблюдения просто ми хареса от ревютата които прочетох той също е с 6х увеличение и с обикновенни батерии

тези които разбират повече нека пишат и да дадат съвет
имам около 700 лева
ако има нещо по-добро за тези пари кажете,аз просто чета из сайтовете и отсявам това което на мен ми харесва,до колко това е хубаво незнам вие ще кажете
колкото до това какво ще снимам-всичко,страст предимно са ми пейзажите,нощните снимки до колкото е вазможно да се снима разбира се,и всичко което е свързано с дивата природата,тази природа,която не е докосната от човешки ръце
това е от мен
ще чакам вашите писания

що се отнася до темата виждам че sobiesku търси нещо на горе долу същата цена така че да се надяваме че ще ни помогнете в решението ни !!!

Дата:   13-10-06 23:12

meraklia_pz

1. za shuma....pri digitalnite aparati shuma e kompleksen efekt poroden ot osobenosti na senzora kato razmer, broi pikseli, razmer na piksela, stepen i nachin na komopresia pri JPG format i dr. pri ravni drugi uslovia..senzor s po goliam razmer megapikseli shte dava po goliam shum, vajno e i proizvoditelia...
nai obshto e poiava na neshto kato zvezdichki i zaguba na finni detaili pri snimka....s pokachvaneto na ISO, (?, znaesh li kakvo e tova) se pokachva i shuma, obsht princip e che pri ISO 50 100 do 200, t.n. ne profesionalni aparati imat shum koito ne se vijda ili ne im prechi za pechat na snimka, pri ISO 400 i nagore, povecheto shumiat....kakvo e znaechenieto..?
ami s takiva aparati...ne moje da se snima na polutumni uslovia s ISO 400 i va se izvadi otpechatuk polvin A4 format da rechem.
za pirmer vij snimite tuk... i po secialno tezi s IZO 400 za FZ7
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz7/page6.asp

vijda se che oshte na ISO 200 ima dosta shum...poveche da rechem ot CAnon...ne che toi ne shumi
2. BAteriite ne biva da budat osnoven faktor za izbor na aparat, lichno az smiatam che obiknovenni po tip AA baterii kato form faktor sa za predpochitane, pisano e mnogo zashbto iz foruma , cheti,

za izbor na aparat triabva da si otgovorish na niakolko vurposa

1. kolko pari si gotov da dadesh
2. kakvi snimki iskash da snimash....takiva s priateli na masa i ekskurzia,
ili malko po slojna po tip...ili da rechem hudojestvena...?
3. iskash li da pravish snimki s ruchni nastroiki, izkluchitelno vajno neshto....
ili shte razchitash SAMO na avtomatikata na aparata, koiato za semeini snimki e super, no za po natatuk e ogranichavasht faktor
4. iskash li da imash 10-12x zoom, ili ne....tova riazko postavia cenova granica
4.B iskash li da imash aparat koito se nosi v djoba na rizata bukvalno, ili v malka chanta s razmer 4 kutii cigari da redchem...

5. iskash li da imash skup ( 1500-15 000) nabor ot porfesionalena aparatura s obektivi, chanti, leshti, i dr.....ili iskash neshto koeto e po subrano i universalno....no ne po dobro ot po gore
6.imash li informacia za sustoianieto na pazara v momenta kato lideri, tehcnologii, blizki perispektivi
7. imash li predpochitana marka....
dnes sveta e nareden taka CAnon, Nikon, Panasonik, SOny, Olumpus, no te sa lideri v razlichni pazari i s razlichni broiki...

kogato si otogovirsh na tezi i niakoi drugi vurposi, mojesh da vzemesh t.n. informirano resheni i da napravish dobur izbor...
ima i variant da pitash nikoi na koito virvash i toi znae nujdite i da poluchish suvet,...

uspeh

Дата:   13-10-06 23:24

edna dobavka

dali edin aparat shte e 5, 6 ili 7 megapiksela, izobshto niama znachenie pred faktori kato kachestvo na senzora, optikata, shuma pri nisko ISO pone , minimalna blenda, ruchni nastroki i kachestvo na upotrebat a im, i red drugi neshta...
tova e osnoven reklamen trik na golemite proizvoditeli da lujat pazara che predlagat neshto koi znae kakvo, a vsushtnost da predlagat po loshi snimki...v nova opkaovka...
[smilie2]

Автор: apollo   
Дата:   13-10-06 23:31

Я взимай стабилизиран апарат...

... ако искаш малко шум ето ти едно 300Д тяло за 600лв. в базара. ЦМОС-чето кърти!

При условие че имаш малка матрица и не можеш да разчиташ пълноценно на високи чувствителности, както и че не можеш/логично/да сложиш по светлосилен обектив... взимай стабилизирана сапунера[shtrak] [smilie24]

Дата:   14-10-06 00:08

oppppaaaaa......
edna popravka...ot burzane...sujaliavam

"....senzor s po goliam razmer megapikseli shte dava po goliam shum, vajno e i proizvoditelia..."

da se chete

" senzor s po maluk obsht razmer i poveche no po malki po razmer pikseli shte dava poveche shum..."

Автор: meraklia_pz   
Дата:   14-10-06 08:37

много ти благодаря surg
много се радвам че все още има хора,който са с повече познания в дадена област и са готови да помогнат,да обяснят на тепарва тръгващи по техния път!за сръвнителния тест който е между фз5 и фз7-гледал съм го,но аз си мислих че е друго,както и да е благодаря ти още един път
за исо-то,това си го знам още от лентовите апарати,колкото е по тъмна средата,толкова по-голямо трябва да е исо-то,така го знам аз
купил съм си и една книжка 'цифрова фотография в несни стъпки' и се надявам че там ще има доста от въпросите който тепърва ще почват да ме застигат:)
колкото да стълбицата която си наредил:)стигнал съм до някъде,но все излиза нещо и човек на ново почва да се колевае и почва да качва стълбицата отново:)имам още няколко въпроса ще ти пиша Л.С.

Автор: ksietta   
Дата:   14-10-06 10:07

solo5 - естествено че ще си вземе цифров апарат. И естествено ще си щрака, няма да снима. Защото за да се научиш да снимаш, трябва да виждаш това което снимаш, което не може да стане през визьорчето или екранчето на сапунерка. Тези които не са пипали истински апарат, едва ли разбират за какво става въпрос...[smile] [smile] [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна