Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Софруеър за начинаещи? Дайте съвет!
Автор: Бате_Влади   
Дата:   06-10-06 16:45

Абе колеги, сигурно ще ме биете, ама като тепърва наврял гагата си в цифровата фотография (а до голяма степен - и във фотографията изобщо), се чудя и мая като какъв софтуеър да си взема за обработка на снимчиците. То лесно му се намира отговорът на тоя въпрос - ФотоCoпата. Ама много скъп, бе! Пък и дали ще му ползвам цялата функционалност е въпрос с доста ясен отговор - НЕ. Та ще ви се израдвам усилено ако метнете някоя идейка за нещо по-семпловато. Сложни колажи като за наградата Небюла няма да правя, най-много да позатъмня някое небе, да оправя дълбочината на полето, да пизостря... Photoshop Elements?

Ха бийте сега! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Софруеър за начинаещи? Дайте съвет!
Автор: Synthy_xxx   
Дата:   06-10-06 16:53

ама ти ще го купуваш ли? тогава провери каква е цената на Paint Shop Pro. или Corel...

Автор: Frida   
Дата:   06-10-06 16:56

(мисли да се обади и да каже за торентите, после решава да си замълчи)[smilie8]

Публикацията е редактирана (06-10-06 16:57)

Автор: nrk   
Дата:   06-10-06 16:57

Като не ти се купува фотошоп можеш да погледнеш GIMP. Няма да ти струва нищо - безплатен е и, според мен, за любителски цели е добър.

Автор: stoyan_5   

Бате Влади ако не тръгне с Фотошопа, никога няма да докара начинанието на начинаещия докрай.
Всичко хубаво е по-скъпо!

Извинявам се, че не доуточних - за СЪЖАЛЕНИЕ не може да става дума за нелицензен софтуеър :( Иначе му знам чалъма ;)

Автор: equinox   
Дата:   06-10-06 16:58

Picasa - безплатна програмка на google. Има доста интересни опции и като за начало е добре. Като ти отеснее - фотошоп ;)

Автор: delchev   
Дата:   06-10-06 16:59

http://www.gimp.org

Автор: delchev   
Дата:   06-10-06 17:00

напълно безплатен и има тонове плъгини за него... отстъпва на PS в някои неща, но като цяло си е чудесен, особено ако не си обременен от разни ФШски предубеждения [smilie5]

Автор: stoyan_5   
Дата:   06-10-06 17:02

Абе то болтове може и с клещи да се развиват и затягат, когато нямаш гедоре, ама ...

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   06-10-06 17:04

да, gimp

Автор: Synthy_xxx   
Дата:   06-10-06 17:09

click

бих казал просто чудесно :) дано да ти свърши работа (не съм привърженик на свободният софтуер).

Автор: turin   
Дата:   06-10-06 17:12

The GIMP [smilie24]

Дата:   06-10-06 17:44

Е затова почвам да се влюбвам в тоя форум! :) Все полезни и конструктивни съвети от хора с опит. Благодаря на всички!

GIMP вече го инсталирах и ще почна да го разучавам. Изглежда чудесна програмка (поне първите вчепетления от интерфейсчето).

Турин, идеята за Paint Shop Pro по всяка вероятност ще бъде осъществена в съвсем скоро време - като гледам цената е като на една вечеря в пицерия за двама тука. Много мерси!

Стояне, и аз си знам, че профитата работят със Сопата, ама аз бих го купил само ако ми "отеснеят" другите, както equinox казва (ще метна едно очо и на Пикаса-та).

Поздрави на всички!

първа  назад  1     всички  напред  последна