Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 Някои заблуди за новите правила
Автор: J0R0   
Дата:   04-10-06 10:29

От четеното дотук по всички теми синтезирах няколко големи заблуди, които се повтарят и не се осмислят:

1. Сайтът ставал само за някаква групичка от хора - НЕ Е ВЯРНО

ВЯРНОТО Е ЧЕ в сайта 1200 човека могат да пускат снимки във всички категории.

2. Някаква групичка определя кой е талантлив и кой не е - НЕ Е ВЯРНО

ВЯРНОТО Е ЧЕ всеки от тия 1200 човека като покаже добра снимка, тя ще събере достатъчно гласове и авторът и ще стане също част от тая група.

3. В рейтинг Б се влизало по приятелски принцеп - НЕ Е ВЯРНО

ВЯРНОТО Е ЧЕ хората имащи правото да гласуват за Б не се познават помежду си. Сред тия хора има фотографи от София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив и цяла България. Има и много от Чужбина, такива които дори не разбират български - Миетек, Андреев, ХуКеър, Шамански, Пол Брасей, Влатко Георгиев и т.н.

ВЯРНОТО Е ЧЕ сега в рейтинг Б се влиза много по-лесно отпреди и че всичко зависи само от снимките. Преди трябваше да си участвал в изложба на Фото Форум. Да те забележат организаторите, които са няколко човека.

4. Хората ще бъдат ощетени от промените - НЕ Е ВЯРНО

ВЯРНОТО Е ЧЕ всички ще гледаме много по-качествена фотография и много по-малко некачествена.

5. Б рейтингованите снимки са ЧБ мацаници без фокус - НЕ Е ВЯРНО

ВЯРНОТО Е ЧЕ повечето снимки от Б са грамотно заснети кадри, независимо от коя категория и на каква тема са. И независимо дали са в цвят или ЧБ.
 Re: Някои заблуди за новите правила
Автор: avi   
Дата:   04-10-06 10:37

ВЯРНОТО е, че с тия промени... т.е. не точно с тях, ами с обясненията около тях, казахте на един куп хора "вие правите некачествена фотография, вие имате напомпани рейтинги А и никакви Б, което веднага ви праи аутсайдери"

и тва най-много си пролича в "пейзаж", където са сгромолясаха много хора.. къде заслужено, къде не толкоз :)

и всъщност именно в пейзаж ще се усети най-голямата промяна, щот секи отишъл на витоша снима и вика "баго пейзажа напраих я да пусна у ФФ"... ама па от друга страна кат знам мнението на голяма част от Б рейтингуващите - "аре бе некви залезчета и напомадени пейзажчета" - съм сигурен, че те глеат тия снимки само на тъмбове и там ша има труден преход ... :)

абе в крайна сметка се тая де... буря в чаша вода, некои хора ного сериозно глеат на нещата :)
Автор: jdl   
Дата:   04-10-06 10:42

avi: "абе в крайна сметка се тая де... буря в чаша вода, некои хора ного сериозно глеат на нещата :)"

------------------

[beer]
Автор: J0R0   
Дата:   04-10-06 10:42

Ми да - вярно е че много хора правят некачествена фотография, снимки които не стават. И това че си регистрират по десет ника и ги помпат не прави снимките им по-добри.

Точно от такива неща искаме да очистим сайта.

Вярно е също че тук има много деца под 18, които нямат изградени естетически критерии. Те са тук просто за да се забавляват, радват се не на композиция, на светлина и на фотография, а на това че са снимали Пешко от съседния клас как пикае или на Иванчо как се е напил и могат да го изтипосат пред хиляди хора. Ебаси фън-а! Якууу, ме-не-ме-не-ма-у-це-ла-та-схе-ма...

И от такива неща искаме да изчистим сайта.
Автор: Jamess   
Дата:   04-10-06 10:46

Тука някой в една от темите беше споменал, че по тази причина е минал на шуменско, та...[beer] [beer] [beer]

Мени никуй ни мой ма заблуди повичи от туй!За заблуденити [beer]
Автор: boni   
Дата:   04-10-06 10:47

6. Привилегия е да можеш да гласуваш за рейтинг Б. Не е вярно, никой не ти плаща за това,нито осребряваме точки, нито пък се облагодетелстваш по някакъв начин. Да можеш да гласуваш за рейтинг Б е единствено отговорност, нищо повече.
Автор: bari   
Дата:   04-10-06 10:48

J0R0 Не смяташ ли, че истината не е непременно точно в този край в който стоиш ти в момента??!
Автор: chukov   
Дата:   04-10-06 10:49

Аз също подкрепям промените и смятам, че са за добро.

Който смята, че е недооценен, може да пробва да си пусне сникмите в няколко руски форума за фотография и бързо ще изтрезнее.

И аз мисля, че няма хубава снимка - недооценена.

Много ревете за нищо.

Я покажете поне 10 кадъра, които заслужават наистина висока оценка и според вас са недооценени - ами няма такива просто - това е.
Автор: martin-dm   
Дата:   04-10-06 10:50

J0R0 [smilie24] [beer]
Автор: black_swans   
Дата:   04-10-06 10:50

Не е вярно, че Влатко Георгиев не разбира български [smilie5][smilie5][smilie5]
Дата:   04-10-06 10:51

Влатко македонец ли е?
Нали знаете македонския как се е образувал?

Говорящият папагал от зоопарка в София избягал в Македония. [smilie5]
Автор: Jamess   
Дата:   04-10-06 10:53

Бони, [smilie24]
Днес се стреснах, като разбрах за новите правила.Стреснах се точно заради отговорността!Аз и без тва не гласувам под всяка 'по-шарена' снимка, ама сега пък хептен, както казват финладците.[smilie7]
Я да се поздравя сам...[beer] [beer] [beer]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ето аз например по новите правила съм се преместил в рейтинг "Б" и .... ами нищо.

Отново гласувам за снимки, които харесвам и нищо повече.
Автор: icicle   

chukov написа:

Който смята, че е недооценен, може да пробва да си пусне сникмите в няколко руски форума за фотография и бързо ще изтрезнее.

chukov,

и който смята, че е нАДценен може да пробва [smilie3]
Автор: avi   
Дата:   04-10-06 10:54

J0R0 написа:

> Ми да - вярно е че много хора правят некачествена фотография,
> снимки които не стават. И това че си регистрират по десет ника
> и ги помпат не прави снимките им по-добри.
>
> Точно от такива неща искаме да очистим сайта.
>

хубу, аз ше го кажа в прав текст, щото досега не го видях май никъде по темите :)

аз лично, макар в момента да нямам снимки във фотофорум, знам как ми са движеха рейтингите преди. в сегашната ситуация, щях да имам 2-3 снимки, които щяха да ми помогнат "да качвам". но тва в крайна сметка не значи нищо. важното е, че според правилата и вашата позиция - аз правя некачествена фотография. не е приятно да разбереш, че правиш некачествена фотография, след като си мислиш обратното :) то и затова са повечето брожения де :) та затова казвам - буря в чаша вода. в крайна сметка фотографията е забавление, което за мене е повече свързано с намирането и заснемането на кадъра, отколкото със споделянето му във фотофорум. в момента смятам, че мнението на хората около мене е по-ценно от рейтинг Б. дори и това да означава, че снимките ми нямат фотографска стойност. по-важно ми е да се радвам, а не да се тормозя от това... ама явно на много хора тва им бърка по ... нослетата :)
Дата:   04-10-06 10:56

icicle написа:

>
> chukov,
>
> и който смята, че е нАДценен може да пробва [smilie3]

Ами да де нали и това имам предвид.
Автор: dent   
Дата:   04-10-06 10:57

https://photo-forum.net/imgs/117/u_1155907104_kotki.jpg
С добър Б рейтинг!!!
Автор: dau   
Дата:   04-10-06 10:58

Жоро не разбра ли че колкото да обяснявате и да же и да го нарисувате винаги ще има някой да хули ... това си е за дъдължително...

не знам що си губите времето и си хабите нервите да увещавате някой в нещо, което не иска да приеме...

и аз не мисля че тези промени са най-доброто решение ... ама това си е мое мнение и не се пъна нищо ...
може до коледа така да има теми "Относно промените във ФФ" ...

та така ...[beer] [shtrak]
Автор: bari   
Дата:   04-10-06 10:58

avi [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Автор: apollo   
Дата:   04-10-06 11:01

Аз пък мисля че е по доброhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/S72A.gif
Автор: apollo   
Дата:   04-10-06 11:03

Сами си отговаряте на въпросите и продължавате да се сърдите... ами и аз казах че за мен рейтинг А е на сърцето а рейтинг Б на правилата...

... КОМЕНТАРЪТ Е ИЗЛИШЕН...[ezik]
Автор: mguergov   
Дата:   04-10-06 11:04

Добре е да има ограничени за ъплоуд.
Лошото, е че има ограничения за категориите.
Аз искам например нещо да постна в Макро и да получа коментарии от можещите, а не мога [smilie2]
Автор: kali222   
Дата:   04-10-06 11:06

Не знам защо хората не отчитат, че както и до сега, именно гласовете А определят дневния рейтинг във всяка отделна категория, включително и в "Представяне". Следователно ще изпъкват именно работите, които се харесват на мнозинството и техния глас е също толкова важен за облика на сайта, както и до преди промените.

Това, което на мен лично ми е неприятно, че се акцентира прекалено върху разделението и мнозинството вижда само него, без да отчита, че и в други сайтове за фотография, хората които публикуват са с различен ранг въз основа на определени критерии.

Публикацията е редактирана (04-10-06 11:08)
Автор: slivenski   
Дата:   04-10-06 11:06

Заблудили сте се вие нещо... Защото на практика се получава парадокс...

Направихте промените, заради някои "естети", които /понякога и с право/ ревяха, че искат да гледат само КАЧЕСТВЕНА фотография...

После им дадохте правото да гледат и оценяват НЕКАЧЕСТВЕНАТА фотография в галерия "Представяне", което те, логично поради по-горното, няма да правят.

Следователно, ако в представяне се появи нещо свястно от нов автор, то ще потъне в бозата...

Следователно, качествената фотография в сайта, ако не намалее, то поне няма да се увеличи много...

Което в крайна сметка ще направи ФФ едно затворено общество от 350-400 души... А уж не е тази идеята...

[ezik] [ezik] [ezik]

Автор: praetorian   
Дата:   04-10-06 11:10

Твърдо за промените [smilie24]
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

Тази тема е затворена