Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Питане към пейзажните фотографи
Автор: Prakticar   
Дата:   28-09-06 20:03

Иде есен и през следващите седмици ще се радваме на меки, топли, пастелни цветове в гората.
Измежду филмите, които се намират на българския пазар, кой е най-подходящият за целта?

Отговори на това съобщение
 Re: Питане към пейзажните фотографи
Автор: джъмбо   
Дата:   28-09-06 20:42

велвия

Автор: GenaDP   
Дата:   28-09-06 20:42

Негатив или диапозитив?

А за БГ пазара - ба ли го кво се намира на него...

Дата:   28-09-06 20:53

И двете, дядо попе, и двете.
Велвията наистина е прекрасен филм. Малко капризен наистина, но дарява старателния фотограф с прекрасни резултати.
Все пак, ми се струва, че велвията е оптимизирана за зелените тонове. А сега зеленото отсъпва на жълтото, червеното, кафявото. Пак ли велвията е най-добра, или при тези условия други филми имат предимство?

Автор: джъмбо   
Дата:   28-09-06 21:09

сложи един 81ЕФ като толкова мислиш че е за зелено оптимизиран и готово ще имаш топъл диапозитив

Автор: paun   
Дата:   28-09-06 21:30

Ektachrom 64,E100sw също не са лоши.Снимал съм няколко есени и съм доволен.От негативите Pro Foto 100 е добро, с финно зърно и добре предава жълтото,но за добър резултат иска точна експонация и качествено проявяване.
Чудесен филм беше Kodak GPX 100 и Ektar 25,но те вече не се произвеждат,а мисля още ще се стесни избора на пазара.

Публикацията е редактирана (28-09-06 21:35)

Автор: Cristinel   
Дата:   28-09-06 21:32

Аз си зимам какъвто има в най-близкия павилион! [ezik]

Автор: tofo   
Дата:   28-09-06 21:32

Реала. Велвията иде малко нанагорно. Между другото къде има по-тънко Велвия в София?[smilie8]

Дата:   28-09-06 21:47

Велвия има тамън 3 вида, и 3те са с различно цветопредаване...

Автор: ecobo   
Дата:   28-09-06 21:52

Астиа

Дата:   28-09-06 21:59

Аз със два вида велвии съм снимал, но нямам натрупан достатъчно опит за да мога да направя категорична разлика между двата. Ще ни светнеш ли кой е аджеба третия чешит велвия и каква е разликата в цветопредаването?

Автор: paun   
Дата:   28-09-06 22:18

Май Velvia 50 най става,ама то зависи много от проявката...

Автор: samy   
Дата:   28-09-06 23:30

Ако, държите да получите добро качество използвайте само филми КОДАК . Формата на камерата трябва да бъде поне 6/6 , препоръчвам ХАСЕЛБЛАД ,АСАХИ ПЕНТАКС,РОЛАЙФЛЕКС,ЛИНХОВ.лайките,от рода КАНОН,НИКОН и т.н. са за любителски цели и журналистика.Всички филми съвременни филми кодак имат еднакво зърно , говоря за технологията ЕКТАХРОМ,така че дали филма е 50 илми 100,200 няма значение. Диапозитива е с най-рязко и контрастно изображение. В негатива има повече мекота и полутонове,той търпи и грешки при снимането. Филмите с обозначение на опаковките NS-означава,че имат нормално цветопредаване.Филми с обозначение vs-имат засилено цветопредаване.Филми на чиято опаковка не пише ПРОФЕСИОНАЛ и произведено в КОДАК РОЧЕСТЪР неможе да се разчита.Цената на филмите зависи главно от чуствителността,средно 10/15лв. с проявяването.

Автор: n1x0n   
Дата:   29-09-06 00:21

Ако, държите да получите добро качество използвайте само филми КОДАК

Петъка наближава!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   29-09-06 00:21

Кво "наближава", той дошъл вече! [smilie5]

Автор: icikonti   
Дата:   29-09-06 12:46

И мене ме изкефи първото изречение от изказването на samy ... особено думичката "само"????

Дата:   29-09-06 13:15

Velvia 50 - с най-засилени цветове, особено в червените тонове. Официално вече спряна от производство , но още се намира на пазара.

Velvia 100 - наследника на горната, с малко по-притъпено червено, но все така засилени цветове.

Velvia 100F - доста по-неутрално предаване на цветовете. Не са така засилени като при горните филми, червеното е нормално.

Fortia 50 - нещо като Velvia 50, но още по-контрастна, и с по-засилено зелено. За снимане на пейзажи в мрачно време.

Публикацията е редактирана (29-09-06 13:24)

Дата:   29-09-06 13:35

Значи тази Фортия ми се губи на мене.
Между другото, в разните прегледи казват, че новата велвия 100 е по-добра от старата 50 - при същото (дали не беше и по-дребно) зърно има по-добро предаване в сенките. Доколкото съм щракал малко и със двете съм склонен да се съглася.

Автор: Julius_Caesar   
Дата:   29-09-06 14:02

Взимай ISO 100 Reala (negative) and Provia 100F (slide). Няма да сгрешиш... Може и един Redhancer филтър! [smilie24]
[beer] [shtrak] [beer]

Автор: Julius_Caesar   
Дата:   29-09-06 14:11

Redhancer-а е именно за есента. [smile]
[beer]

Автор: blr2   
Дата:   29-09-06 14:14

"Всички филми съвременни филми кодак имат еднакво зърно , говоря за технологията ЕКТАХРОМ,така че дали филма е 50 илми 100,200 няма значение" [smilie10]

И как става това?

Автор: Стоев   
Дата:   29-09-06 15:45

n1x0n написа:

> Ако, държите да получите добро качество използвайте само
> филми КОДАК

>
> Петъка наближава!
> [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Кодак [smilie24] [smilie24] [smilie24]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/jjxb3760.JPG

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: gecata   
Дата:   29-09-06 16:49

Аз лично за есента ползвам Фуджи Провия 400 аса.Цветопредаването му е страхотно,има известна мекота, която подсилва пастелите на есента, притежава завидна фотографска широта за диапозитивен филм и ми позволява по-често да снимам "от ръка", нещо което ни най- малко не си позволявам със 100 и още по-вече 50 асовите филми и средния ми формат.
Велвия 50 ми е много контрастна и работи в твърде "тясна вилка" за есенното разточителство на цветове.

Дата:   29-09-06 16:56

Зърното на новата Велвия 100 е по-дребно от на старата 50, но цветовете (особено червеното) не са толкова издупени... Въпрос на вкус. Зърното по принцип и на двата филма е много дребно...

Автор: 35mm   
Дата:   29-09-06 17:31

Kodak Professional EKTACHROME E100GX Transparency Film или EKTACHROME E100VS.
В първия G означава че е финно зърно но по-важното ти е буквата Х в модела - означава че е по-топъл.
Снима се от 1/10000 до 1/10 без компенсация и филтри.
Е100VS е може би най-наситения филм който се произвежда и има много голяма реципрочност - от 1/10000 до 10 сек без компенцасия.
И двата се сканират много добре.Плътностите на Е100VS и E100GX които съм получавал на барабанен скенер са 3.94.Малко под 4 са и по официалната спесификация на Кодак.
За Е100VS обърни внимание на препоръката да се прояви в Кодак Е-6 химия,докато за другите EKTACHROME модели е просто която и да е Е-6.
Е64 е много капризен филм и се снима добре само при контролирана цветна температура - иначе е много качествен като цветопредаване - но е по-едрозърнест от Е100GX.
Аз бих снимал Родопите през есента с Е100GX и E100VS.
Това е снимано с Е100VS,като пример само,нищо че е зелено повечето в кадъра.
https://photo-forum.net/i/441294&USER_ID=29743

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ztsp3548.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/101/5_1158661385_058290066543kkk.jpg

https://photo-forum.net/imgs/101/5_1158661385_058290066543kkk.jpg

Публикацията е редактирана (29-09-06 18:03)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна