Автор: Botsrevenge
Дата: 14-09-06 18:16
Ами при FZ50 имаш несменяем обектив, който в общи линии покрива нуждите на нормален потребител (като има възможност да се купят отделно wide и tele приставки за по-широк ъгъл на снимане и съответно по-голям зуум). Съответно винаги имаш нужния обектив и не се налага да го сменяш, ако изскочи нещо, което не може да се заснеме с някой от SLR-ските обективи, но за сметка на това минималната светлосила ти е ограничена до 2.8, а с олито можеш да ползваш и по-светлосилни обективи. (Да уточня, че в случай, че ти трябва някой супер теле обектив, то в този случай обективът на панасоника може да ти дойде къс). Също така, ако си наясно какво най-обичаш да снимаш, можеш да се съсредоточиш в закупуване на най-подходящия обектив за целта, което да ти даде възможност систамата ти да е максимално продуктивна. Да носиш обаче няколко обектива за олимпуса означава по-голямо тегло и повече обем в раницата, а хубавите обективи не са леки.
Матрица 1/1.8" (Олимпуса има 4/3"), от което става ясно, че шумът е повече, детайлите по-малко, динамиката също по-малка. Матрицата на олито обаче трябва да я почистваш понякога.
По-конкретни неща оставям по-голямите разбирачи да кажат, но изборът ти смятам, че е между по-голяма преносимост и удобство при ползване, но с по-ниско качество или по-трудоемкото ползване, но за сметка на това с по-високо качество и далеч по-богат избор от възможности (посредством разнообразието от обективи).
На мен конкретно ми трябва нещо, което да мога да нося (почти) винаги с мен и когато видя нещо, подходящо за снимане, да мога да извадя апарата от неголяма чанта и директно да направя снимката. Нямам място, сили и нерви да нося тяло с няколко обектива и да се фъчкам да ги сменям да кажем насред града. Искам по-хубаво качество, но ще го преглътна за сметка на удобството.
Забравих да спомена за въртящия се дисплей на панасоника.
Добавка:
Вземеш ли панасоника, това, което той ти дава, си остава същото до край и съответно и да искаш, няма в какво да налееш повече пари в него, докато олито можеш да го оборудваш с доста стъклария, но тя струва доста (или Много пари) и надхвърляш цената на панасоника.
Така да се каже панасоникът е кофа, а олито цяла дупка. Едното поне се запълва лесно.
Публикацията е редактирана (14-09-06 18:56)
|
|