Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 електронен окуляр (с усилвател на образа) - виждали ли сте?
Автор: markishky   
Дата:   15-09-06 13:56

Скоро ми зададоха един въпрос за едно устройство - окуляр или подобно, слагащ се зад бинокъл или телескоп при нощни наблюдения, което усилвяа образа както (предполагам) приборите за нощно виждане. Някои виждал ли е подобна играчка?

Би трябвало вътре да си има матрица, електроника усилваща образа и дисплей, наблюдаван под увеличение проз очна леща някава или окуляр някакъв - като визьорите на видеокамерите.

Отговори на това съобщение
 Re: електронен окуляр (с усилвател на образа) - виждали ли сте?
Автор: PeterPAN   
Дата:   15-09-06 15:13

погледни една тема имашеhttps://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=434984&t=434984&phorum_uriauth=

Автор: ALBIREO   
Дата:   15-09-06 15:17

Мда, яко е, ама бая кинти...

Автор: GOSPODIN   
Дата:   16-09-06 00:18

Не е скъп такъв уред - руснаците го продаваха преди години за сегашни 50-60 лв.
Това е уред , който работи на принципа на фотоумножител. Трябва да има някаква макар и минимална светлина , осветяваща обекта (Луна, сияние от далечна лампа или нещо подобно) и тогава с една елементарна електронна схема попадналата в обектива на уреда светлина се умножава до няколко хиляди пъти и обекта се вижда осветен както през деня.
Тези уреди не са снабдени със собствени източници на светлина (за разлика от IR уредите за нощно виждане) и за това са доста по-евтини.

Автор: Airborne   
Дата:   16-09-06 09:04

бях си взел такъв окуляр (1,25") на УСБ за 30 евро точно. камерката е 0,3МП, но дава доста качествено изображение (по-качествено от телескопа ми). размених го за СЛР приставка за окуляр, понеже не ми беше удобно винаги да имам връзка с ПЦ

първа  назад  1     всички  напред  последна