Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ? за боравене с Mini DV
Автор: bran   
Дата:   13-09-06 22:09

Здравейте,днес се сдобих с в.камера мини дв panasonic nv-gs15 http://panasonic.com.au/products/specifications.cfm?objectID=728 от една заложна къща външно много запазена на цена 420лв/коментирайте цената и дали си е струвало/обаче досега никога не съм боравил с камери но общо взето се оправих,намерих в нетта инструкции за модела на английски от които схващам кво трябва да се направи но не това е проблема.Искам да попитам за тези касетки мини дв,колко пъти е препоръчително да се презаписват и за настроиката за звука е 12бит има и 16бит кое е по добре,SP-LP го знам че SP'то е по качествено изобщо би ми било от много полза някакво инфо на български в някой сайт.Благодаря ви

Отговори на това съобщение
 Re: ? за боравене с Mini DV
Автор: artmika   
Дата:   13-09-06 22:21

12 бит, СП, зависи от касетката - ще почне да ти пада качеството, когато презаписваш повече, отколкото е нужно [smilie21]

за боравене с Mini DV
Автор: smoche   
Дата:   13-09-06 22:37

Зна4и и аз имам такава камера и сам ного доволен,прави наистина добри филм4ета само 4е както при си4ки камери като снимаш недеи да е движиш бързо.Даваи и време да фокосира.

Дата:   13-09-06 22:39

смоче, извинявай, ама ... в кой клас си ?[smilie10]
Баси и правописа ... честно!

Автор: rolla   
Дата:   13-09-06 23:26

artmika,това за 12 бита верно ли[smilie11] ?Не че я ползвам мойта много ,но до колкото си спомням и тя имаше 12 и 16 битов звук и аз го сложих на 16(че е повече:)).Има ли някакво обяснение защо на 12 битов звук е по-добре?Или викаш-Слагай го на 12 и не питай[beer]

Дата:   13-09-06 23:26

Утре ще взимам и Firewire за компа,трябва ли да се насоча на нещо конкретно или няма значение стига да съответсват пиновете на камерата?

Автор: ibk   
Дата:   13-09-06 23:29

звука е по-качествен на 16 бита. Зависи какво ще снимаш.
На касетката можеш да правиш... 10 презаписа примерно, НО, очаквай тогава да започнат да се появяват и дигитални сривове в картината и звука... така че, до 2-3-4 най-много.

Успех!

Дата:   13-09-06 23:36

Искаш да кажеш че при режим 12бит препоръчителното презаписване на една касетка ако е 10 пъти,то при 16бита имаме по качествен звук за сметка на по-малкото презаписвания?

Дата:   13-09-06 23:44

Не [smile]
звука няма нищо общо с броя презаписвания.

просто при 16 бита звука е по-качествен.
Иначе другото си е както ти писах.
Както каза артмика - зависи и от касетката. Панасоник, сони са добри. други не съм ползвал.

Дата:   13-09-06 23:49

допуснал съм грешка - 16 бита разбира се!

12bit = 32Khz
16bit = 48Khz

Публикацията е редактирана (13-09-06 23:49)

Дата:   13-09-06 23:53

Firewire - няма значение. Те всички май ползват чип на Texas Instruments.

Автор: Блясък   
Дата:   14-09-06 00:00

аудиото има два режима по спецификация:
- 12 бита / 32 килохерца / 4 канала (любителските използват само двата канала)
16 - бита / 48 килохерца / стерео

При 12-те бита допълнителните канали се използват за допълнително озвучаване на заснетия материал, както и (при най-съвременните) за пространствен 5.1 съраунд звук. Ама нейсе...

СП и ЛП видимо никаква разлика в качеството, но ЛП само 1-2 пъти на касетките от българските магазини - боклуци са... после още 2 пъти СП и бегом към коша. Аз аудиото го пускам на стерео 16 бита. А тази "голяма" камера за да снима плавно и спокойно я закови на една дъска и сложи дъската на рамото.

първа  назад  1     всички  напред  последна