Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Някой мераклия за разходка по Пирин събота-неделя ?
Автор: ithilien   
Дата:   05-09-06 22:03

Има ли някой мераклия да се разходи събота и неделя по пирин - банско, вихрен, кончето - за тия места си мисля общо взето. По възможност ако е от софия ще е добре :)

Отговори на това съобщение
 Re: Някой мераклия за разходка по Пирин събота-неделя ?
Автор: dau   
Дата:   05-09-06 22:04

Пеша ли ще се разхождаме дотам? [smilie8]

Автор: ALBIREO   
Дата:   05-09-06 22:07

Ми... да, принципно...
С какво ще пътуваме?

Дата:   05-09-06 22:07

С хеликоптери :) До банско с автобус примерно, по планината с кракомобила.

Дата:   05-09-06 22:11

Едната ми идея беше с влак - от софия до септември, и там с теснолинейката, но е мноого дълъг като време пътя с тая теснолинейка, около 5 часа. Ако е тоя вариант - тогава трябва да се тръгне тук от софия ужасно рано, призори, имаше някакъв експрес около 5-6 часа за септември. Теснолинейката пристига на банско около 14 часа май. С автобус ще е бая по-бързо.

Автор: ALBIREO   
Дата:   05-09-06 22:17

Предпочитам хеликоптер :)
ОК, ще ти кажа тия дни, дали със сигурност ще мога да дойда. [smilie24] [beer]

Автор: ksietta   
Дата:   05-09-06 22:51

Е, жалко, имаме "тиим билдинг" в събота и неделя...иначе можеше да дойда...ако има подобна идея за друг път - пишете ЛС...

А за пътуването - с автобус е 3 часа, от Овча купел има около 9 часа, а и по-рано и по-късно...

Автор: svilka   
Дата:   05-09-06 23:28

ааа теснолинейката е копирайтед на форса [smilie5]

аз съм за, но ако може да е без тичане за лифт например и с повече време за кириз[shtrak] [smilie8]

...или поне да има загрявка утре на Витоша например [smilie7]

Дата:   05-09-06 23:30

Няма лифтове :) За кириза не знам, щото нали все пак трябва да се покрие маршрута. А загрявката на витоша си я мислех за утре, но трябва да ида да си купя поляризационен филтър утре, а може би и дъждобран... за раница се чудя още.

Автор: svilka   
Дата:   06-09-06 00:02

Да де, но да си кажа, че сьм се разпуснал. А ти си тръгнал да кроиш планове за Пирин? Купи направо кутия за под вода [beer]

Ако си на 58 мм мога да ти заемам ЦПЛ, но ще падне развиване и завиване непрекъснато [smilie5][smilie7]

Хмм, отивам да проуча прогнозите за времето...жалко ако ще вали.[smilie8]

Дата:   06-09-06 00:05

на 55 мм съм, мисля че няма да вали, поне за събота в сайта на БТВ го дават слънчево

Дата:   06-09-06 00:07

Даже и за неделя същото го дават. Ама там си е планина, знам ли, дъждобрана винаги е полезен :)

Автор: vladimir666   
Дата:   06-09-06 00:37

dau написа:

> Пеша ли ще се разхождаме дотам? [smilie8]

Ами , ако можеш да минеш с кола по това![smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/djfy2327.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/108/l_1156585160_kon4e.jpg

https://photo-forum.net/imgs/108/l_1156585160_kon4e.jpg

milenbog7a

Автор: dau   
Дата:   06-09-06 15:07

Идеята каква е?

с приспиване някъде по хижите ли?

Дата:   06-09-06 15:20

Идеята беше такава, но май няма да стане работата. Едното е че прогнозата за времето се промени - дават го в неделя да превалява, което според мен в планината си значи лошо време. Другото е че транспорта май е калпав. На хижа вихрен може да се стигне най-рано около 14:30 май, и става кофти откъм разпределяне на маршрута. Но времето е по-проблемния фактор в случая.

Сега се чудя за събота до мусала. По-близко е и транспорта е редовен.

Автор: snooper   
Дата:   06-09-06 15:57

От Банско за х. Вихрен има маршрутка в 8:30, 14:15, 17:00 - телефона на шофьора:
Георги Касапинов 0887968608.

Отделно има един с вълт микробус, който се оглежда за туристи по всяко време... Но наистина, ако сте без кола е малко сложно само за събота и неделя.[beer]

Автор: pepino_bg   
Дата:   06-09-06 16:31

Прогнозата за събота и неделя е добра.
Предложението ми е следното:
Събота - тръгване в нормално време (около 8:00) от София, така че най-късно в 12:00 да сме на х. Вихрен. От там тръгваме към х. Каменица през Бъндеришка порта и засл. Спано поле. Хижа Каменица в момента е една от най-добрите хижи в Пирин. Преходът е около 6 часа. Вечерта ще спим на хижата.
Неделя - качване на връх Каменица и връщане на х. Вихрен през Типиците. Тук ходенето, заедно с размотаването за снимки, а по този маршрут определено има какво да се снима [shtrak], може да стигне 11 часа, така че ранното ставане в неделя е неизбежно.
Приемам всякакви други варианти, но ако може да се избегне нощувка на х. Вихрен или засл. Тевно езеро.
С кола съм и съм сам засега, което означава, че мога да взема максимум трима човека. Все пак колата е малка.

Ако някой има интерес, не е зле да се организираме по навреме и да се обадим за места в хижата.

Дата:   06-09-06 16:47

pepino_bg, ходил ли си по този маршрут? С добри чувства питам, че аз преди два месеца качвах Каменица откъм Кралевдорските порти, докато имаше много сняг и на места си е откровено катерене и не е за хора с раници... та ми е трудно да си представя за непланинар човек колко ще е уморителен маршрута с качване на Каменица и ходене до х. Вихрен същия ден, особено предвид това, че и деня е по-къс вече, не знам.

п.с. Заслон Тевно Езеро е раят на земята, кому е нужна Швейцария... там отидеш ли е трудно да не се влюбиш в мястото и атмосферата в заслона.

Дата:   06-09-06 16:54

Не зная къде гледате прогнозата, но ако погледнете в сайта на БТВ, ще видите че го дават да превалява. Гледам и в един руски сайт, който е май доста добър. http://www.gismeteo.ru/towns5/15615.htm - за всички градове от българия които ги има на сайта, все го дават в събота вечерта да започва да вали. Иначе съм навит естествено, щом има автомобил :). Така че трябва да следим прогнозите и да дооточним маршрута :) Искам на кончето !

Дата:   06-09-06 16:57

. . . от Кози превал, а не от Кралев двор. Иначе, естествено че маршрутът зависи от групата. Това е само предложение.

Дата:   06-09-06 16:58

Ето я истинската прогноза, това е за 2407 метра в района на Банско http://www.snow-forecast.com/resorts/Bansko.0to3top.shtml

Дата:   06-09-06 17:04

Да, явно съм гледал неактуализирана прогноза на weather.digsys.bg. Ако в неделя времето е лошо, предложението ми за Кончето е: тръгване в петък около 17:00 и нощувка на х. Вихрен. В събота - качване на вр. Вихрен, разходка до Кончето, слизане през Казаните и прибиране в София.

Дата:   06-09-06 17:16

Това по-реалистично звучи, бих дошъл, ако нямах работа, пууу, успех ви желая[beer] [beer] [beer]

Дата:   06-09-06 18:13

То хубаво, ама аз съм минимум до 17:30 на работа.

Дата:   06-09-06 18:28

Значи 17:30 - 18:00.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна