Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  22  23     всички  напред  последна
 Защо Канон и Никон не стабилизират матрицата?
Автор: snooper   
Дата:   31-08-06 00:36

Гледам аз темата за новия Пентакс и отново си задавам същия въпрос - защо сериозните играчи не пускат още тела със стабилизация на матрицата... Дали продажбите на стабилизирана оптика за достатъчни за да не им се налага да предприемат този ход или още не е опрял ножа о кокала...
Пускането на обкетив като 70-200/4 ИС засега не дава изгледи за тяло със стабилизация на матрицата, но знае ли човек... аз поне нямам нищо против в 5Д да шари матричката 24х36 нагоре-надолу, докато ми треперят ръчичките пред моделката [ezik] [ezik] [ezik]
 Re: Защо Канон и Никон не стабилизират матрицата?
Автор: otvorenia   
Дата:   31-08-06 00:41

Еми защото всички които имат скъпи стабилизирани обективи (и аз в това число) ше требва да се освиткаме. https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/yxkq6195.JPG
http://torrents.data.bg:8080/images/smilies/spank.gif

Публикацията е редактирана (31-08-06 00:42)
Автор: cade   
Дата:   31-08-06 00:44

може би защото е много по-вероятно да смениш тяло (upgrade) от колкото обектив :) по-изгодно е. да не говорим за филмовите тела...
Автор: ibk   
Дата:   31-08-06 00:46

Защото правят такива обективи от доста време (макар че, пак пентакс е в основата на това и Н и К им плащат за патента).
А Пентакс пускат такава система за първи път и могат да избират коя да пуснат. Е, избрали са другата. Това е.

А и виж отворения какво е написал.[smile]

Автор: carl_cox   
Дата:   31-08-06 00:48

според мен и двата гиганта ще пуснат стабилизарни тела...но предимно - ако не и единствено, в най-ниските си класове DSLR-и, които ще се явяват конкуренция на стабилизраните PENTAX, SONY, PANASONIC...

Автор: eXile   
Дата:   31-08-06 00:51

А що да пускат!?
Дата:   31-08-06 00:56

eXile - ми защото ако не пускат подобрения, които се ценят и търсят от масовият потребител, а си стоят на старите лаври, ще губят пазарни дялове...

Автор: boni   
Дата:   31-08-06 01:00

Причината да не пуснат най-накрая трислойна матрица е подобна и се вбесявам, че се лигавят още с тези баер сензори от миналия век.
Дата:   31-08-06 01:04

бони [smilie24] [smilie24] [smilie24]

И аз толкова се надявах веднага като излезе фовеона , че на следващата година ще пуснат я Канон я Никон ама....
Автор: Стоев   
Дата:   31-08-06 01:06

(почесва си матрицата и се кефи на мъркането и)
Автор: asahi   
Дата:   31-08-06 01:06

Ама вие всичко на веднъж искате!
Като напускат стабилизирани фовеони какво ще пускат догодина? Перспектива трябва да има.
Дата:   31-08-06 01:09

asahi - много точно го каза [smilie24] [beer]

Дата:   31-08-06 01:19

asahi[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Абе и аз им говоря че ние клиентите все го гризкаме дървото, а повечето спорове са коя фирма е по велика
Дата:   31-08-06 01:41

В този ред на мисли се чудя на тези масови продажби на 300Д, 350Д, 10Д и 20Д в базара. Като че ли с 30Д или 400Д ще правят по-хубави снимки? Суета.
Дата:   31-08-06 01:55

А де... и аз това се чудя... Не виждам никакъв смисъл да си сменям 20Д-то с друга камера в класа... или Фулфрейм или дигитален гръб за Ф6 [smilie5]
Дата:   31-08-06 02:06

Гръб няма да дочакаш. Нито за Ф6, нито за Ф16:

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/mfym7961.JPG
http://www.eielson.af.mil/library/photos/F-16s/f16-1.jpg
Дата:   31-08-06 02:48

Асахи, аз по тия съображения смених машината и марката, ама може пък и да дочакаме, ще видим https://photo-forum.net/joro/emoticons/653.gif
Автор: 323700930   
Дата:   31-08-06 03:00

просто е! :) двата гиганта не пускат стабилизиращи тела защото не са по-добри от оптиката. Вече са пръснали една камара пари в разработката и имат успехи защо им е да си сменят политиката. И още нещо обективите са по важни от камерта... камерата е само консуматив. [smilie7]
Дата:   31-08-06 03:33

А, то като ще е така да пуснат 90 мм тилт/шифт стабилизиран и ще съм доволен[smilie5]
Автор: 323700930   
Дата:   31-08-06 06:05

Икономика! :) Търсенето определя предлагането тоез ако има още 1 000 000 000 човека на които им трябват такъв обектив и 500 000 които ще си го купят веднага... може да направят такъв :) [smilie7]
Автор: Todd   
Дата:   31-08-06 09:25

Защото производството на играчки отдавна не е в ръцете на инженери и техници а в ръцете на търговците !!!!

Не случайно са ги гонили от храма ....

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Mick   
Дата:   31-08-06 09:44

снупАре снупАрее... [smilie5][smilie6] кога мина във вражеския отбор - кога почна стабилизация да търсиш.. [smilie5] [smilie5] [smilie7]
иначе доста верни приказки има в темата.. [beer]
Автор: джъмбо   
Дата:   31-08-06 09:55

и канон и никон имат стабилизирана оптика и то не единици

имат ги от край време
всеки про вече се е снабдил с такъв
за какъв чеп му е тогава да преоборудва цялата система

още повече че стабилизираният обектив четох в един форум е по-добре стабилизиран от колкото матрицата защото стабилизираната матрица има драми при някое по-рязко движение

а и нали знаете 200 мм на който дават 3 стопа стабилизация то тя е различна от 20 мм на която пак дават 3 или с една дума ако при 20 мм имаме 3 стопа стабилизация то при 200 едва ли ще са повече от 1 [shtrak]
Автор: Георги   
Дата:   31-08-06 09:56

mick в правилният отбор, е по-точно да се каже [smilie5]
Автор: deyo   
Дата:   31-08-06 10:12

"Нова усъвършенствана разработка на стабилизацията - гарантира до 4 стопа компенсация (това е показано със схеми много подробно) На К100Д категорично компенсира 3 стопа при телеобективи, ако това за 4 стопа е вярно ще е мега яко..." - това е писал Бони, джъмбо. Според мен системата за стабилизиране на матрицата се развива, и вече е дори по-добра от някои оптично стабилизирани обективи.
Иначе защо канон и никон не пускат стабилизирани тела - преди мен са го казали, причината са традициите им в стабилизираните обективи. Само че когато все повече хора започнат да търсят стабилизирани тела на Сони и Пентакс, Никон и Канон ще клекнат, както вече почнаха да клякат с прахопочистването, и ще пуснат стабилизирани тела. Просто трябва малко време, да усетят как им дърпат от пазара [smilie3]
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20 ..  22  23     всички  напред  последна

Тази тема е затворена