Автор: Travis
Дата: 02-09-04 19:48
Nakratko: otidi v Pbase.com i sas "search" potasi sampli na taia Sigma, Tamron 70-300 (ne 75-300) i Nikon 70-300G i ED - ima 10-ki. Izberi si nai-hubavite i gi sahrani. Posle dai search za Nikkor 80-200 f/2.8 i sam vij razlikata. Ne e malka.
Ne sam snimal s tazi Sigma, no ot samplite na Pbase.com mi se vijdashe dosta zle. Zatova probvah Tamron 70-300 (koito mi izglejdashe po-dobre) i orginalniat nikonski 70-300G (i dvata sa kam 150$ porachani ot US), i ne vezh nito edin ot dvata - Nikona beshe malko po-dobre kato rezolucia, no niama macro. I dvata obektiva biaha "Made in China", interesno Sigmata dali i tia e taka.
Ot tova koeto az sam vidial "kitovite" tele-zoomove za Nikon naistina "majat", i majat dosta - hem varhu ASA 400 film. Razlikata s markovia zoom e dosta, moje bi ne chak kolkoto v parite (3-4 pati), ama ne i mnogo po-malko. Ako naistina ti triabvat tia daljini na zoom, sashtoto kachestvo shte ti go dade edna 200-300$ digitalka. Az pochti ne gi polzvam (cropvam), i ako shte hodia da snimam zverove ili golite cici na chalgadjiikite (koeto e edno i sashto) shte si izprosia 300mm nikkora na edin poznat paparak.
|
|