Автор: sweti
Дата: 26-08-06 11:44
Лежа с аз на плажа, а жената седнала до мене... Обедно време, слънцето високо, препича яко. Хвърлям едно око към жената и гледам – слънцето играе в косите и. Грабвам камерата, пускам светкавицата и започвам да щрекам, тъй както аз си знам. 20 кадъра, 30 кадъра, 50... Зад мене се чува: „Ей малкия (190см съм висок и тежа около 120 кг), кво си се разщракал с тази светкавица, бе! Не ти ли стига слънцето, че си се разсвяткал тука, човек не мое да се наспи от тее, деба...”
Нова случка:
Облачно време, мека, много приятна светлина. Демонстрация на политическа групитовка. Баш маисторите от регионалната преса са се накачулили около трибуната дето един оратор се пени. И аз там, барабар петко с мъжете... Всички сложили по един 70-200 (се стабилизирани) и по една светкавица, бляскат та пушек се дига. Питам аз един (на вид много профи) репортер, аджеба защо бляска с тази светкавица и разваля меката, много приятна светлина. „Аааа, ние портрети не правим, това е журналистика, контрасти треат братче, контрасти. Светкавицата ½ бленда над основното и пуцаш, стаа точно като за вестник.”
Та да попитам аз колегите, дето повече разбират: Какво значи ½ над основното, как се снима „за вестник” и въобше кога ползвате светкавица на светло.
|
|