Автор: sweti
Дата: 21-08-06 11:49
Тъкмо мислех и аз да пусна такава тема, ама anti_photoshop ме изпревари. Та да си кажа и аз мъката та да ми олекне :)
Значи имах си една Tokina 28-70/2,8, оптиката не е кой знай какво ама механиката (800гр) е супер. Снимах си снея ленти и ме кефише. Като си взех цифровия си казах: що да го мъкна този токмак, та си взех една Sigma DC 18-55/2,8 (DC при Sigma е като DX при Nikon). Малка, лека оптиката по-добра (???) от Токината ама механиката – катастрофална. Ръчно фокусиране – забрави, автофокус – докато го напомпи всичките пеперуди, мухи и фтички фръкнали, пък и шумна. А бе, кво да ви говоря, минах се.
Та си мисля да ги продавам тези двата и да си взема едно DX 17-55/2,8 G. Ама кат не знам ще има ли ФФ-Никон. Комбинацията 17-35 и 28-70 е по добра ама и паретата са доста повече. Не вярвам да пуснат стабилизиран 28-70, няма много смисъл, ама даже и да пуснат ще струва майка си и баща си. А дали ще минаваме на ФФ също не знам.
anti_photoshop и джъмбо и todorov са прави и аз съм на мнение че ще си праскам още доста годинки на кроп
Е, anti_photoshop, не ти помагам ама си казах мъката...
ПП. къде е статията на Джъмбо за 17-55
|
|