Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 hp945
Автор: BFGod   
Дата:   13-07-04 12:45

имаше подобни теми за hp945, ама никой не си каза мнението за това апаратче. Та ако някой го е използвал нека да си каже мнението, че дълбоко се замислиам да си го взема заради 8x zooma i това че е 5.3МР...

Отговори на това съобщение
 Re: hp945
Автор: sagittarius   
Дата:   13-07-04 13:50

Аааа, казвали сме си мнението:
Евтиното си е евтино.

Автор: jimmy   
Дата:   13-07-04 14:06

Така както евтиното си е евтино - апаратчето си е направо изненада от HP.
Вярно е, че няма RAW, но ако ще снимаш само JPEG се спрява изключително добре. Правих едно сравнение с Canon G2, дори и хора които нищо не разбират от фотография им направи впечатление, колко по добро е HPто от към общ вид на изображението - рязкост,цветове, и т.н.

Автор: BFGod   
Дата:   13-07-04 14:36

ахъмз...
Това, че може да сейфа снимките само като jpg изобщо не ме бърка. Просто искам да е с много оптикал зоом и да е около таз цена, пък само този ме оправя...
Значи започва да ми се струва, че ще взема да си го купя...

Автор: dsp   
Дата:   13-07-04 14:39

И освен това е сладък на външен вид - онзи ден го мернах на една витринка в Метро (това във Варна)... иска ми се да го пробвам :)

Дата:   13-07-04 15:14

"Сладък на външен вид" - супер.
И сравнен с G2 сигурно пак е супер.

А виждали ли сте колко време фокусира? И колко качествено. Общо взето разбираш дали снимката ти е станала, чак когато я видиш на компютъра.
Има и други недостатъци, които ми е трудно да обясня. Не искам да се изказвам неподготвен. Снимал съм няколко стотин кадъра с него и не ми харесва изобщо. Ще продължавам да снимам с него, но никога няма да си го купя за лично ползване. Това мога да кажа със сигурност.

Автор: v1   
Дата:   13-07-04 15:26

8х оптичен зум, супер работа, ама требва статииииив, щото обектива е без стабилизатор... [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Иначе на външен вид е добра имитация на фотоапарат [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: v1   
Дата:   13-07-04 15:29

Ако искаш много оптикъл зуум, купи си 12х Панасоник FZ2, поне обектива е лайка, и е със стабилизатор, и на цена е горе долу толкова...[smilie24]

Публикацията е редактирана (13-07-04 15:30)

Автор: angel4o   
Дата:   13-07-04 16:19

Добре де,ае вижте тука http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/hp945.html.[smilie5]
Епа не е толкова зле де......[smilie18].

Дата:   13-07-04 16:33

Ама панасоника FZ2 е с миниатюрна 2МП матрица - то така всеки знае да прави голям зум :) между 2.0 и 4.9 ефективни мегапиксела при размери на матриците 1/3.2" и 1/1.8" просто не виждам за какво говорим - колкото и да е модерна микроскопичната 1/3.2" матрица на мацушита просто няма как да компенсира [smilie23]
Е, има си трески за дялане HP-то, но те много малко апарати от този клас нямат, уви [smilie2] аз затова искам да го пробвам - за да мога да се изкажа компетентно [shtrak]

Публикацията е редактирана (13-07-04 16:35)

Автор: jumbo   
Дата:   13-07-04 16:37

голям зум - лошо качество това все още е неопровержима теория [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: mravunko   
Дата:   13-07-04 17:52

mojto skromno mnenie kato pochti gord pritejatal na tozi model:) e che aparatcheto si go biwa, no ima nqkoi mnogo drazneshti cherti, koito ponqkoga me karat da go hwyrlq w stenata i da zabrawq za nego:)

1) swetkawicata e OSOBENO slaba!!! na powehce ot 3m se wijda pylen mrak. sluchwalo mi se e da snimam w staq i sled 3tiq metyr ima edno golqmo cherno nishto na snimkata

2) BAWEN! ili kakto pishe edin pich PROCESSING... ne znam kak sa drugite aparati s 5MPix, no za zapis na 1MB jpeg mi gylta 10sec, koeto si e naprawo TRAGICHNO! wqrno che ima nqkakyw cache, koito nikyde ne pishe kolko e, no stiga za 5 snimki, posle trqq si pochinete 1 minuta da zapishe sichko na kartata...

3) w MACRO rejim zoom-a e ogranichen do 3.5x
i na po-blizo ot 20cm ne mi se e sluchwalo da fokusira...

mi maj twa sa mu nedostatycite... sichko drugo si e gotino.. sichkite mi snimki, koito sym pusnal tuka sa napraweni s HP945, ako nqkoj iska golqma snimka, moga da mu pratq 1-2:)

Автор: alex_markov   
Дата:   13-07-04 18:02

Абе за пеизажи се е УТЕПАЛ както и за архитектурни композиций ама движи ли се обекта по добре изберете нещо по-бързо[smile]

Автор: Георги   
Дата:   13-07-04 18:10

не е много сносен... опитали са се да имитират фуджи не особено успешно

рязък? спрямо G2? това бъзик ли е? :)

според мен за тия пари си земи едно канонче а80 и се кефи :)

Автор: bfgod   
Дата:   13-07-04 18:31

xmmmm
10x za izkazanite mnenia
Razubedihte me...
Ve4e klonia kym canon4eto... ili samsung v4000? nee, ne pitam. vidiah 4e ima takava tema:)

Дата:   13-07-04 19:54

Е, спасихме една душа! [smilie24] [smilie6]

Автор: boni   
Дата:   13-07-04 21:00

Abe zavisi ,niakoi go hvaliat dosta
Nai dobre e da se probva - i ako ti varshi rabota - OK

Автор: stoevmobile   
Дата:   13-07-04 22:36

Пък и стативи се продават....
[beer]

Автор: pabadjiev   
Дата:   14-07-04 00:16

Драги колеги,

Може-би аз имам най-голям опит с HP 945, защото снимам вече месеци наред с него и съм направил повече от 4000 снимки. Редица професионални задачи съм изпълнил с него, като преди всичко поставям моите изисквания за висококачествено, прецизно техническо изпълнение на фотографиите. Повечето от фотографиите в моето представяне в този сайт са направени с HP 945. Последната фотографска задача, която изпълних е вътрешното оформление на сградата на Siemens с 19 мои фотографии и 12 технически снимки на детайли и машини. Форматът на отпечатаните със струен принтер се движеше между 45х60 и 60х80 cm. Уверявам ви най-коректно, че резултатите са повече от отлични.
На фотофиестата ще изнеса лекция за съвременното състояние на цифровата фотография и ще покажа увеличения от HP 945 с формат до 70х100 cm.
Разбира се с него не можете да снимате Формула 1. Но с кой от компактните фотоапарати от този ценови и технологичен клас може да направите това? Недостатък е и че няма RАW формат

Какво е характерното за HP 945?

Отличен баланс на бяло.

Превъзходно цветовъзпроизвеждане - може би най-доброто от всички повече от 20 апарат тествани от мен с подходяща методика и пробвани и в практиката.

Много добър 8 кратен обектив Фуджи с фокусни разстояния 37-300 mm отговарящи на 35 mm фотография. Знаете ли какво удоволствие е да снимаш пейзаж или портрет с 300 mm? А всъщност 300 mm са реални 61 mm и спокойно може да се работи без статив при нормални светлинни условия.

Шумът, типичен за 5 Мпикселните апарати е равен на този на Canon G5. Моята практика показа, че ние надценяваме шума, като фактор за качеството на снимките. Та нима 400 и 800 ISO филми нямат зърно? И какво от това? Разбира се, аз мисля, че компактните апарати са главно за 100 и 200ISO. А ако се печати на офсетов печат, шумът е още по-незначителен, защото дори и най-финият растер така накъсва изображението, че шума практически не се чувства.

HP 945 има повече от предостатъчни възможности за ръчна намеса в структурните и цветови характеристики на изображението – нещо изключително важно при прецизна работа.

Визьорът е дисплей (с диоптрийна поправка! ) и е много удобен при високи осветености, когато снимането с външния дисплей на всички цифрови апаарати е просто една мъка...

Системата за разглеждане на снимките с увеличение е отлична.

Възможност за запомняне на лични настройки.

И още много други неща.

С всичко това не искам да кажа, че HP 945 e най-добрия цифров апарат. Просто той е най-добър в този ценови клас. Естествено, че 8 Пикселните Олимпус и Канон са по- добри, но те са друга опера. Нима Мерцедеса на Бони не е по-добър от моето любимо Рено 5? Същото се отнася и за огледалните камери.

Аз не бих снимал с апарат който не отговаря на моите изисквания. И понеже много пъти съм казвал, че за всяка фотографска задача има подходяща техника, съм решил, че за моят тип снимане това е Апаратът. Това не означава, че има редица неща които снимам с диапозитив 6х7. Така ,че всеки би трябвало да си изясни първо какво ще снима и за какво ще му служат снимките. Ако е само да компютъра и 1 Мпиксел му е достатъчен...

И после – моля ви, не подценявайте и не гледайте високомерно на фирми като НР, Samsung, Casio, Panasonic и други. Те създадоха чудесни цифрови фотоапарати, като се кооперираха с фирми с голям опит във фотографията.

И не подценявайте компактните цифрови камери. Често пъти те в определени фотографски задачи, по-лесно и по бързо дават резултати не отстъпващи и на значително по-скъпите огледални апарати. Е, за съжаление няма универсален фотоапарат...

С това което пиша, искам повече да помогна, а не да наложа моето мнение.
Ако някой иска повече подробности - знаете моят телефон 0888 362 041.

Сърдечни поздрави

Петър Абаджиев

Автор: bfgod   
Дата:   14-07-04 00:46

Благодаря на Петър Абаджиев за изказаното мнение...
След прочитането на това и оставайки с впечатлението, че той има доста опит с цифровите фотоапарати аз отново си задавам въпроса HP ili Canon, но вече мисля да взема HP-то... Най-вероятно (ако не настъпят галимационни процеси) ще го купя... и до няколко дни НЯМА да изказвам мнение какво мисля за него защото ще бъде абсолютно без да съм запознат с възможностите му предвид моята незапознатос въобще с цифровите фотоапарати.
So GL&HF

Автор: chukov   
Дата:   14-07-04 09:51

Изключително дразнещо бавен фокус
Грозна картинка на дисплея без никакви претенции за реален цвят

Изобщо, г-н Абаджиев,

много сте прехвалили апарата и започвам да се съмнявам, че просто опитвате да му закачите някакъв имидж за да го купуват хората.

Изобщо не е това, което сте описал.

Дата:   14-07-04 10:11

Няма пълни ръчни настройки. Избираш скорост или бленда, апарата решава за останалото. Често ми се е случвало да мери различно на една и съща картина. Т.е. не можеш да си сигурен при корекцията и понякога се налага да снимаш един кадър три пъти, а някои събития не те чакат.

Автор: jumbo   
Дата:   14-07-04 10:30

за мен като човек снимал и със сапунерка и с ДСЛР ми е адски трудно да ме убедят в еднаквите качества
аз не снимам формула 1, но ми се налага бързо снимане и също така снимки при 800 исо, е разбира се и рекламна фотография
във всички случаи ДСЛР а се прави много по-добре от сапунерката
и тази теория за 1 мп е адски смешна ама адски смешна защото имаме в офиса апарати 1,3 мп (няма да казвам марката) които са много ама много зле да стават ако си снимал нещо едро с тях да речем портрет но я се опитай нещо в общ план и хоп няма никой на снимката все едно фокуса е на майната си така че това с 1 мп е смехория

Дата:   14-07-04 12:12

Обективите на Canon А80 и на НР 945 просто не издържат сравнение... ако апаратчетата са на приблизително еднаква цена просто няма какво да се чуди човек. А80 май също не е рекордьор по скорост на фокусиране... супер готино е че му се върти дисплея обаче :) обаче е един такъв миниатюрен дисплей (чудя се дали Канон не могат да ги правят още по-малки - на повечето мобилни телефони са им по-големи дисплеите[smilie18])

Автор: pabadjiev   
Дата:   14-07-04 15:47

За Jumbo.

Никъде в това, което написах не се казва, че компактните и огледалните цифрови фотоапарати имат еднакви качества, а: “Често пъти те в определени фотографски задачи, по-лесно и по бързо дават резултати не отстъпващи и на значително по-скъпите огледални апарати. Е, за съжаление няма универсален фотоапарат...” Имам предвид, че изображение получено от евтините цифрови огледални фотоапарати трябва да се обработва значително повече, за да се получи крайният, желан резултат, докато добрите компактни апарати имат такъв алгоритъм на изображението, които водят веднага до почти завършено изображение и почти не е необходима допълнителна намеса. Това не е само мое мнение, но и на редица изтъкнати фотографи, работещи с огледални и компактни камери. И Канон е на същото становище изразявано ясно при сериозни професионални разговори на различни симпозиуми и презентации.. Този факт установих и аз също съвсем ясно при тестването на Канон 300D и Pro1.

Колкото до 1 Мпиксел моите думи са “Ако е само за компютъра и 1 Мпиксел му е достатъчен... “ Не е ли така? Каква разделителна способност е необходима за изпращане по интернет картинки на приятели? Естествено да се копира от 1 Мпиксел е смехория, но Jumbo, моля, не изопачавай думите ми!

За Dsp

По какво не издържат сравнение? По кратност на Zoom? По контурна или обща острота? По разделителна способност? По цветовъзпроизвеждане? По светлосила? За въртящия дисплей – да! Но опитай се с него да снимаш на слънчева светлина, при силни осветености! Какво виждаш? Почти нищо...Мъка... Тогава дисплея на НР 945 ти изглежда като сбъдната мечта. Разбира се, че някои значително по-скъпи цифрови фотоапарати, като например Канон Про 1 имат по-добри визьори-дисплей, на всяко нещо си има своята цена.

Сърдечни поздрави и на двама ви!

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна