Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Advanced Photo System (APS) -що е то?
Автор: canonio   
Дата:   06-07-06 23:46

Какво всъщност представлява самия APS филм, на какъв принцип работи камерата и т.н....?
Някой може ли да ми обясни с думи кратки...?

Отговори на това съобщение
 Re: Advanced Photo System (APS) -що е то?
Автор: shotlandetsa   
Дата:   06-07-06 23:54

A new film format developed by Kodak, Canon, Fuji, Nikon and Minolta for home and amateur photographers. APS is based around the concept of a smaller film cartridge, which could intelligently record information about the time and date an image was captured, and produce a variety of image sizes, including panoramic images. Other advantages were that all APS cartridges were designed to be easy to load into cameras. ...
www.fotoserve.com/glossary/a.html

цък >>>

Дата:   06-07-06 23:56

мен лично много не ми стана ясно, но преди време също търсих чрез гугъл и намерих това.

Автор: canonio   
Дата:   07-07-06 00:02

абе заредих един такъв филм на едно апаратче, та да знам какво да очаквам...
Някъде бях чел, че оставала някаква дигитална имформация във филма и после могат да се правят цветови обработки. Ама от какво е направен филма - хич не разбрах. И апарата има три формата във визьора, включително и панорама..

Ей тука

Автор: cicomanco   
Дата:   07-07-06 09:09

страшен ташак е и според мен не си заслужава цената,да не говорим че не успя да се наложи като формат.горе-долу прилични снимки съм виждал само ако са изкопирани в чуждоземско някъде.идеята е филма да не се пипа а след проявяването машината да го върне обратно в касетата.наште разбирачи обаче чупят касетата и от там нататък си боравят като с обикновен филм!с две думи обезмислят идеята.

Автор: fobo88   
Дата:   07-07-06 09:14

APS[smilie23]

Автор: джъмбо   
Дата:   07-07-06 09:39

това е система която умра защото навлезе бурно дигиталната

беше опит да се вземат малко повече пари от любителя за по-малко качествени сними с определени 3 формата за копиране което да е 100% автоматично
с една дума плащате повече за да работят лаборантите по-малко[smilie7]

Дата:   07-07-06 23:10

:), полезна информация, благодаря [smilie24]

Автор: yan   
Дата:   07-07-06 23:24

филма, като материал е абсолютно същия, като 135. Има магнитни писти и оптични полета, на които се отбелязва формата (С,Н,Р) и някои от програмите на снимане (ако апарата има такава функция).
Може да се копира и от касетата и извън нея, като няма абсолютно никаква разлика дали е със или без касета.
за целта е важно машината да е оборудвана със спесиална АПС рамка.
Почти задължително със изкопирания филм трябва да върви и индекс принт, на който ясно личи формата (С,Н,Р) на снимката.
По желание на клиента всяка снимка може да се изкопира във формат по желание, независимо как е сниман кадъра.

Публикацията е редактирана (07-07-06 23:24)

първа  назад  1     всички  напред  последна