Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony DCR DVD92E или SONY DCR-DVD105E ?
Автор: karen   
Дата:   25-06-06 19:00

Моля, помогнете ми!

Sony DCR DVD92E http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=43075
или
SONY DCR-DVD105E http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09019293 [smilie11] [smilie11] [smilie11]

По спецификации параметрите и на двете са еднакви, както виждате и цените също...
Моля да коментират само тези от вас, които имат преки наблюдения от камерите!
Моля също да не ми препоръчвате друг вид камери, а само по-добри (според вас) модели мини ДВД за близка цена [smilie3]
Благодаря [beer]

Публикацията е редактирана (26-06-06 00:38)

Отговори на това съобщение
 Re: Sony DCR DVD92E или SONY DCR-DVD105E ?
Автор: Mellor   
Дата:   25-06-06 20:57

няма човек във форума, който да е снимал и с двете
Най-разумно е да отидеш в магазините и да попиташ консултантите.
Все пак нали за това им плащат. [beer]

Дата:   25-06-06 21:31

Както забелязваш камерите не са в един и същи магазин за да може да ми се даде "обективно" мнение!
Всеки ще каже,че неговата е по-добра...[smilie3]

Тогава ще питам така: Някой ползва(л) ли е някоя от тези камери и доволен ли е? [beer]

Публикацията е редактирана (25-06-06 21:32)

Дата:   25-06-06 23:19

"По спецификации параметрите и на двете са еднакви" ?

не сравняваш ли камери с различен оптичен зуум?

Дата:   25-06-06 23:22

все пак мисля, че има за тази цена по-добри камери
а и касетката си има и недостатъци, но и предимства.

Дата:   26-06-06 00:29

Къде видя различния оптичен зум [smilie11]
Аз виждам само грешка в описанието на Технополис [ezik]
На снимката ясно се вижда, че е с 20x [smilie3], а и аз съм я виждал наживо все пак [smilie3]
п.п. Би ли ми казал някоя по-добра Mini DVD камера за тези пари? [beer]

Публикацията е редактирана (26-06-06 00:33)

Автор: kradec   
Дата:   26-06-06 02:28

Sony DCR DVD92E polzwax za okolo 1 sedmi4ka i ia warnax kato mi dadoxa credit za magazina. Wij ima edna druga tema za kameri, tam sa dal primer s edna kamerka. Malko po skapa e, no mislia che si zaslujawa.

Дата:   26-06-06 17:56

Айде още някое мнение [smilie7]
Трябва да избера твърдо една от двете, помагайте [beer]
Как е възможно и двете камери да са "най-продаван продукт" и никой да не ги е ползвал [smilie11]
[beer]

Дата:   27-06-06 16:25

Явно в този форум хората не разбират много от видеокамери (може и просто да не влизат често) [smilie2]
Моля ви кажете ми поне някой БГ сайт за ревюта и мнения за видоекамери [smilie24]
Благодаря [beer]

Автор: dimmby   
Дата:   27-06-06 16:38

Наистина скоро имаше тема за камерите и особенно за тези записващи на DVD. Ако държиш на това носителя да е DVD, взимай която ти хареса повече на вид, все едни и същи са, 1/6" са и двете, това по-принцип си е малко и на по-затъмнено ще ти мажат и двете образа, за предпочитане са miniDV камерите, както и да е, аз гледам малко под друг ъгъл. За тези пари можеш да си купиш miniDV камера + DVD рекордер и получаваш по-добро качество + възможност да си записваш от каквито си искаш външни източници. Изборът е твой !

Автор: moiamilost   
Дата:   27-06-06 16:54

Май няма кой знае колко подробен български сайт за видеокамери. Ползвай ето тази класация.

Дата:   27-06-06 17:55

Тази класация я знам, обаче не е много пълна! Липсват доста модели, а и доста от моделите в USA въобще ги няма в БГ!
ДВД камерата,която най-много си заслужава за цената си в USA е тази http://www.camcorderinfo.com/content/Sony-DCR-DVD405-Camcorder-Review.htm, обаче в БГ е 1,759.00 лв! [smilie2]

Поради ограничението във финансите питам конкретно между тези двете!
Ако сте ползвали някоя от тях, дайте съвет!
Може да предложите и друга ДВД камера за близка цена и качество!
Благодаря [beer]

Автор: Pantelei   
Дата:   27-06-06 21:52

Съвета ми е да се откажеш от камера записваща директно във ДВД формат.
Качеството пада чувствително особено при по евтините модели със по слаби матрици, към които си се ориентирала по разбираеми причини.
Понякога ще искаш да имаш максимум качество от дадено събитие.
За тези пари от Сони оптимума е да се купи модела МиниДВ DCR-HC46 камерата.
Матрицата и е 1МП, което беше границата за постигане на добро качество срещу 800К при посочените ДВД модели, което е малко.
Ще може да правиш дори снимки за компютър на Мемори Стика с резолюция 1152:864.
Позволява заснемане 4:3 и 16:9.
Мини ДВ касетите вече се намират на поносими цени.
Записва 520 реда по хоризонтала срещу 500 при ДВД модела.
Единствено оптичният зум е по малък, но и 12х на посоченият от мен е приличен,а и качеството на оптиката Цайс не се нуждае от много реклама.
Вече и съвременните компютри нямат проблем за обръщането от цифров формат от лента в МПЕГ2 формат, който е изходният за ДВД.

Автор: iany_86   
Дата:   27-06-06 22:01

Братле аз искам да ти кажа,че ползвам Sony DCR -DVD92 и да ти кажа много съм доволен от нея.Ама в България май я няма още щото не съм я виждал никъде.На мен ми я донесоха от USA.Но качеството на картина и звук е много добро.

Дата:   27-06-06 22:48

Ако не си имал преди това Мини ДВ камера не можеш и да сравниш колко пада качеството при обръщане в ДВД формат независимо какви кодеци и програми се ползват. Пробвал съм десетки,но когато имам ценен запис си го оставям на лента. Особено ясно е това при монитори по големи от 29 инча.
Камерата, която ще се купува ще бъде от Щатите,доколкото разбирам.
Там модела,за който ти пишеш е със 100 долара по ниска цена от коментираните модели, ако още се намира в продажба.

Дата:   28-06-06 11:54

@iany_86,
виж в първият ми пост съм посочил, че Sony DCR DVD92E се продава в технополис [smilie3]

@Pantelei,
"към които си се ориентирала"
Не съм се "ориентирала" защото съм мъж, а не жена [smilie18]
Арменец съм и Карен е едно от доста разпространените арменски имена [ezik]

Относно сони DCR-HC46 четох, че доста отстъпва по качество на видеото от повечето канони и панасоници [smilie11] , пък и тук http://www.camcorderinfo.com/ratings.php
е чак на 43-то място [smilie10]

Да попитам още нещо: Кое е по-добре? 3CCD с 1/6 матрица или 1CCD с 1/3 матрица [smilie11] (визирам Panasonic PV-GS300 и Sony DCR-HC96)

Други предложения?

Автор: tochnia   
Дата:   28-06-06 12:13

3хCCD имат по добро цветопредаване (защото всеки от основните цветове се обработва по отделно), докато при по-голяма CCD матрица имаме по-добра светлочуствително и съответно по-добри снимки на слабо осветление.. (особено в не много светли стаи, снимки на партита на открито вечер и т.н.). A Sony-тата имат и InfraRed снимане.. дори и при нулева осветеност.
Колкото до DVD и MiniDV, преди малко си гледах че във менюто на MiniDV камерата ми (Sony HC-85) имам Burn DVD и Burn VCD.. [smilie24]

Дата:   28-06-06 18:02

Идеята ми да се придържам към моделите на Сони е,че бяха посочени две Сонита без да става въпрос за друга марка.
Но Сони е скъпа марка и при ограничен бюджет вероятно трябва да се ориентираш към Панасоник.Навън бюджетните им модели са много по евтини от Сони, макар,че са и доста по дърварски. Но ти не купуваш бижу а апарат.А Панасоник имат и прилична механика и прилична оптика.
Извинявам се за подвеждането ми относно име-пол.В случая напълно съм се абстрахирал.
Имам добро Сони,ползвал съм и Панасоници.
Знам че някои от моделите на Канон имаха проблем с цветопредаването,но не ги познавам. Моделите с 3хCCD на Панасоник определено са добри.Не знам обаче как са цените навън-дали са паднали под 500 долара.

първа  назад  1     всички  напред  последна