Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 PANASONIC FZ 30
Автор: y_yankov   
Дата:   27-05-06 12:36

Ako nqkoi ima opit s takyv fotoaparat(PANASONIC FZ 30) molq da byde taka dobyr da me naso4i otnosno tova dali si zaslujava , poneje sym se sprql na nego. Pro4etoh dosta literatura za tazi kamera - nqkyde q hvalqt, na drugi mesta imat zabelejki otnosno shuma. taka 4e ako nqkoi ima mnenoe po vaprosa shte se radvam da mi pomogne. MERSI

Отговори на това съобщение
 Re: PANASONIC FZ 30
Автор: pmartinov   
Дата:   27-05-06 12:47

търсачката работи [smile]

Автор: pvas   
Дата:   27-05-06 13:29

За още 100лв отгоре можеш да си вземеш DSLR, като разликата в качеството на снимките е "доста" голяма, като оставим другото, вече много пъти изписано:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=SHOP_PRODUCT&PRODUCT_ID=1&CATEGORY_ID=1

Автор: Wildkid   
Дата:   27-05-06 13:36

Айде почна се.....[smilie5]

Автор: simbon4o   
Дата:   27-05-06 23:09

мда [smilie5]. Ми накратко: със DSLR за още 100лв отгоре няма да можеш да снимаш като със панасоника щото то йе с 35-420мм обектив а DSLR ще е около 28-100мм т.е. малко по-широко, но много по-малко увеличение(само за пейзажи става). Шума е проблем, но колко често ще снимаш на тъмно или на затворено, а и там му има лесното. Аз снимам със въпросният апарат виж ми профила. Из форума има бая писано!!!

Автор: koceto   
Дата:   27-05-06 23:38

Няма лош апарат. стига да знаеш елементарни неща за бленда, скорост, компенсация на експозицията. и най важното да опазнаеш много добре апарата които притежаваш за да вземеш максимума от него!

Автор: liyana   
Дата:   28-05-06 01:03

Струва си! Стига да знаеш какво търсиш и да не ти е за първи път да снимаш. Ако няма да използваш пълния му капацитет обаче, няма смисъл.

Автор: Viper   
Дата:   28-05-06 12:37

liyana написа:

> Струва си! Стига да знаеш какво търсиш и да не ти е за първи
> път да снимаш. Ако няма да използваш пълния му капацитет обаче,
> няма смисъл.

Няма начин да не използваш пълния капацитет на шума на FZ30 [ezik]

Автор: eXile   
Дата:   28-05-06 14:00

симбончо, и кво, като си земеш фз30 тряа снимаш само на 420 мм за да не те е яд, че си се минал[smilie5]
И преди съм го казвал това...
От къв ти е 420мм като нямаш един читав нормален?

Автор: simbon4o   
Дата:   28-05-06 15:30

Toва последното не го схванах? Пък 30-ката мен ми върши работа, ако трявбаше същите неща горе долу с DSLR да ги правя 1600лв за апарат и обективи само не ми мърдаха!(говоря за Е500 с два обектива примерно) Ше ме извинявате ама аз пари с това не вадя, за мой кеф си снимам, мисля че е перфектно апаратчето. Хем и чантата е сравнително малка като се разхождам не съм с раница като някой планинар.

Дата:   28-05-06 15:39

виждам 4е мненията са доста противоре4иви - все пак благодаря на вси4ки които ми отговарят. няма да снимам за първи път, просто мисля 4е имам нужда от нещо по-добро(нямам претенциии да е професионално/слр понеже снимам за удоволствие). апък то времето ще покаже дали ще имам нужда от нещо по-добро от панасоника. идеята ми е 4е е подходящ за на4инаещи.

Дата:   28-05-06 15:45

симбончо, разбирам те бе, обаче ми е смешна тая зуум надпревара[smilie5] С един дслр ежедневно няма да ползваш повече от 2 вариота, да не кажа едно само. 60-70% от снимките ми ги правя с 50 1.7, най-дългия ми обектив 80-205 стои в шкафа предимно.
Дслр+едно варио, пък като види, че иска по-дълго винаги може да се купи.
На фз30 по-малко шум или по-къс обектив да купиш не можеш[ezik]

Дата:   28-05-06 15:46

досега съм снимал само с лента и дигиталната фотография е предизвикателство - мисля си 4е с нея 4овек се осъваршенства по-бързо(или може би греша?), но все пак бих желал да мога да контролирам бленда и скорост - абе с две думи да имаш "власт" над кадъра, 4е 4овек като оставя вси4ко на електрониката то си е просто щракане без да влагасш някакво твор4ество(тва естествено е ли4но мнение).

Дата:   28-05-06 15:48

Кво общо има това с темата[smilie10]
Тя бързината с която се развиваш не идва от пикселите[smilie8]

Автор: pmartinov   
Дата:   28-05-06 15:51

[smilie5]

Дата:   28-05-06 15:54

> обектив а DSLR ще е около 28-100мм т.е. малко по-широко, но
> много по-малко увеличение(само за пейзажи става).

На мен тази част ми хареса[smilie5]
Къде съм тръгнал с 50мм да снимам портрети, ей[smilie10] Си бех зел 420, чиста работа...

Дата:   28-05-06 15:54

Xile: не говоря за пиксели тук а за свобода на снимане- понякога(да не кажа 4есто) имаш нужда от ръ4ни настройки,а 420 мм си идват като бонус - не са ми цел

Публикацията е редактирана (28-05-06 15:56)

Дата:   28-05-06 15:56

Аз да не кажа, че не разбирам това каква връзка има с писаното от мен[smilie8]

Автор: next_time   
Дата:   28-05-06 16:06

Нещо много кротко го карате.

Направо скука.

Явно вече всички минаха на цифра и няма спорове цифра-лента ,а и всички цифрови маняци смениха сапунерките с ДСЛР-и и там спорове няма.

Дааааа ..... СКУКА.

Вземи си фз30 поне година няма да усетиш нужда от друго.

Дата:   28-05-06 16:10

Не всички[smilie21] Лентата държи фронта.

Вземи си фз30 поне година няма да усетиш нужда от друго.

Това преведено означава "Вземи си фз30, за да го продадеш след година на безценица, защото си пропуснал да вземеш дслр когато си можел".

Автор: chris73   
Дата:   30-05-06 16:46

Еми ако сега не си вземе дизелче, лятото и наесен ще излезат доста нови и интересни модели dSLR, и като възможности, а и като цена... Нови играчи навлизат, така че...

Автор: ejko   
Дата:   30-05-06 17:05

Fz30 е супер да се учиш на него и да видиш, че някак по стечение на обстоятелсвата почти всичките ти снимки ще са направени между 35-120, а условията в който ще снимаш някак никога няма да са перфектни и 200 ИСО ще е супер недостатъчно! И на мен 50% от снимките са ми с 50мм обектив и още 35% да ги сложим с 35ммов... а останалите са с китака на под 35мм! А дълго варио не си взимам, защото не ми трябва! Ако имах излишни пари бих взел едно беличко до 200мм, но друго не виждам защо да си взимам! В крайна сметка ти си преценяваш, но фз30 си е междинен вариант докато разбереш какво искаш! Аз аз вече съм минал по този път и видях че компактните не са за мен! Но нали знаеш че от опит глава не боли!

Автор: dimov64   
Дата:   30-05-06 17:34

spored men kato model FZ30 e mnogo dobar za hora lubiteli!!!tuk povecheto sme takiva!!!malko hora izkarvat parite si s fotografia v tozi forum!!!dori targovcite mai sa poveche ot profesionalnite fotografi!!!niama losho!!!spored men iznameri niakoi blizo do teb koito ima FZ30 i Pentax istDL.preceni sam no opredeleno krastata si e krasta,sled vreme shte ti se priiska neshto po razlichno dori i da ti kostva dopalnitelno obektivi!!!ti preceni!!!az opredeleno bih si kupil Pentax ako izbirah megdu FZ30 i Pentax istDL!!!razni hora,razni ideali!!!

Автор: deyo   
Дата:   30-05-06 17:47

Аз пък бих изчакал още 1-2-3 месеца, за да си купя новия Панасоник ФЗ ?? [smilie3]

Автор: ejko   
Дата:   30-05-06 18:59

Ода за моето ДСЛРче
Ето точно това е големият проблем на панасониците! Че все чакаш новия от който очакваш да се доближи до идеалния апарат, защото си мислиш, че е само на крачка от него! Мислиш си че в другия модел ше оправят шума, ще доизкусурят грапавините, ще бъде още по хубав! Но това не е вярно! Ще бъде същият! Вие казвате че сте любители.., е и аз съм и знам че като такъв най-важною е удоволствието! Не знам какъв кеф намирате в това да снимате като гледате на ЛЦД-то на Панасоника! Не разбирам как може да си обичаш фотоапаратчето като знаеш че то е само временно твое, докато не го смениш! Аз като непрофесионалист знам кое ми носи радост в едно апаратче... огледалцето! Ето това е което му трябва на ФЗ-то, но никога няма да го има, защото има ли го вече няма да е фз! Именно огледалцето е сърчицето на фотоапарата! То трепка, мръдка..., може да го накараш да скача като лудо пред теб или да спре да тупка.................. само за теб! Именно то създава обратната връзка между теб и апаратчето...., та нали е огледалце! През апарата виждаш света около теб, но стъкленото му сърчице ти позволява да се огледаш в него и ти самият А тези вашите панасоници.... те какво... нямат сърчице...:)))))) Как да ги обичам тогава!
[smilie5] [smilie5] [smilie5]
[beer]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна