Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Za ili protiv PHOTOSHOP???
Автор: junior   
Дата:   22-12-03 12:12

V obsajdaniata na snimkite neprekasnato se sreshtat dve protivopolojni mnenia, gore-dolu slednite:

- "...Shto si macotil s shopa, taka se gubi momenta na snimkata..." "...tova ne fotografia,a plakat..." "... samo da ne beshe polzval razni dopalnitelni filtri..." i t.n.

- "...tribva da se koregira snimkata na photoshopa..." "... fotografiata ne samo 'klik' i 'post'..." "...da ia beshe pipnal sas shopa - tova ne e fotografia, a amatiorstvo"

Ta moiat vapros e logichen - spored vas tribva li da se izpolzva photoshop (ili drugi podobni programi) predi da se nareche edna snimka zavarshena ili e po-dobre da se ostavi v istinskia surov vid bez nikakvi korekcii?

Razbira se vseki ima mnenie po vaprosa - az prosto sam liubopitrn da go razbera.

Отговори на това съобщение
 Re: Za ili protiv PHOTOSHOP???
Автор: J0R0   
Дата:   22-12-03 12:18

Аз съм ЗА фотошоп.
Мисля, че когато се използва както трябва дава допълнителни възможности, от които не бива да се отказваме.
Друг е въпросът, че много хора не го използват с мярка - мислят, че като пляснат първия им попаднал пред очите филтър и това прави снимката много интересна и оригинална.
Но не им минава и през ума, че филтърът сам по себе си не я прави оригинална, най-малкото, че на още няколко милиона компютъра го има същия филтър и приложен към снимките той прави същия ефект.

Автор: Jin   
Дата:   22-12-03 12:34

ЗА малките неща, като завъртане, изрязване, корекция на светлина и наситеност.
ЗА по-сериозните ефекти, когато са използвани разумно за създаване на друг поглед върху снимката (която сама по себе си трябва да носи достатъчно смисъл).
ПРОТИВ ефектите като крайна цел, нахвърляни върху произволен кадър. (Поне не тук)

Автор: GuruMMX   
Дата:   22-12-03 16:38

vsichko si iska da go 'pipnesh' ....
bilo to s shop ili s drug software...

ako mojesh da rabotish s ps to togava njama da pishesh takiva vuprosi...

drug e vuprosa che ako ne mojesh mnogo lesno mojesh da napravish drug shediovur hehehehe...

a shopa ne e samo za obrabotka na snimkite na razni photographi a i za suvsem drugi celi... no tova e druga tema...

njakoj ako ti kaje che moje da raboti s shopa - ne mu vjarvaj..

tva e neobjatna programa!!! [beer]

Автор: Waldimir   
Дата:   23-12-03 00:05

Zdrasti…

Tuka sam saglasen s GuruMMX, che e neobqtna programata i ima stotici prilozheniq.
Saglasen sam i s JinMachine.
Az lichno mislq, che w 96% (ne pitai kak gi izchislih) ot sluchaite trqbwa da se izpolzwa PS (ili druga podobna programa, zashtoto ne e samo PS na tozi swqt) bilo to za po-drebni korekcii, ili za neshto po-mashtabno.
Mnogo wazhen e rezultata. Shtom resultata e dobar, znachi ima zashto da se izpozlwa PS. Mozhe da si izpolzwal 13 filtara, da si barnikal s razni texturi, da si pipal brightness&contrast, layer-i, crop-owe i prochie, ama efekta da si e zasluzhawal. A mozhe i da si butnal malko tuk-tam, i da ne se e polucilo spoluchliwo, togawa ne si struwa.
Wsichko e spored sluchaq i tarseniq rezultat.
Obshto wzeto towa mi e mnenieto po tazi tema nakratko.

Chao…

Автор: lukcheto   
Дата:   23-12-03 15:18

Тъп въпрос![smilie5]

Автор: Antonio   
Дата:   24-12-03 12:57

Много съм съгласен с JORO и JinMachine!
Но темата е толкова необятна, както и самия PS[smilie3] Но пък верно е и това, че крайният резултат(ефект) е от значение...
P.S. Мисля, че една от многото причини за тази тема се дължи и на това, че има хора, които не са прекарвали достатъчно време в "тъмната стаичка"..., защото има и такива, за беда...

Публикацията е редактирана (24-12-03 12:58)

Автор: sagittarius   
Дата:   24-12-03 16:29

Не си прав, Antonio! Не е беда. След 50 години пак ще има гениални фотографи и вероятно никой от тях няма дори да е помирисвал "тъмна стаичка".

Автор: borovinka   
Дата:   24-12-03 18:58

За!

първа  назад  1     всички  напред  последна