Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Устройство и управление на EF обективи
Автор: dramli   
Дата:   13-06-06 10:30

Анализирайки една от последните теми за макро-то ми направи впе-чатление ,че доста фотографи използват или са използвали обърнат обек-тив.
Предимствата и по-скоро недостатъците са описани в предходните те-ми, но малко обаче се знае можем ли да ги избегнем, и на каква цена !?
Какво имам предвид !
Най важния недостатък според мен е постоянно отворената бленда и невъзможността да се променя.
Въпросът ми е към най-знаещите !
Какъв електрически импулс и на кои клеми на обектива се подава от фотоапарата .Елементарен импулс или модифициран от интегрални схеми например.
От този въпрос следват и други : Може ли да се имитира сходен им-пулс от външен източник .И дали обектива/обърнат/ ще работи като нор-мално поставен ако се свържат клемите му със изводите на фотоапарата, /чрез проводници/.Сложна сглобка но не невъзможна .

Отговори на това съобщение
 Re: Устройство и управление на EF обективи
Автор: turin   
Дата:   13-06-06 10:34

И аз съм си мислел за тоя вариант - предполагам, че би трябвало да сработи. Просто никой май не се е заел да го направи, а и ще е малко неудобно с разни жички и т.н.
Но е добра идея.

Автор: dau   
Дата:   13-06-06 10:35

Това може би ще ти дойде много добре ...

https://photo-forum.net/static/forum/2006-06/yoyl2860.JPG
http://www.bhphotovideo.com/images/largeimages/197010.jpg

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=197010&is=REG&addedTroughType=search

Автор: neuromancer   
Дата:   13-06-06 10:38

Да ти кажа как се сменя блендата - избираш си бленда на Ав, натискаш ДОФ-превю бутона и докато го държиш натиснат махаш обектива. Блендата остава каквато си я избрал докато не сложиш обектива обратно на тялото

С жички няма да стане, протокола е цифров и иска сериозни познания.[shtrak]

Дата:   13-06-06 10:39

Бя сигурен ,че са открили "топлата вода" но не предполагах да е толкова скъп този кабел !!То колкото макро обектив!!

Автор: turin   
Дата:   13-06-06 10:41

neuromancer, защо да не стане, какво като е цифров? Просто се свързват конекторите на обърнатия обектив така, сякааш обективът не е обърнат. Протоколът пак си е цифров - ако ще и криптирани да са данните, пътят си е един и същ, само механично е обърнат обективът...

Дата:   13-06-06 10:47

neuromancer [smilie24]
[beer] [beer]
Да си призная не бих се сетил за това.
Но останалите въпроси остават !

Автор: neuromancer   
Дата:   13-06-06 10:52

Да де, ако просто ги свържеш трябва да стане (и няма да струва 300 долара). Там горе пишеше за "Може ли да се имитира сходен им-пулс от външен източник ."

Автор: dau   
Дата:   13-06-06 12:04

dramli ти какво искаш?

2 жички за 5лв и готово така ли?

може да е скъпо това
но е перфектно напревено
няма да имаш засечки и ще си казачиш 58мм обектив на байонета ...
т.е. няма да ти зее някъде ...

май малко на българска работа избива ...

а за тези пари профи макро обектив няма просто ...

Автор: IDA   
Дата:   13-06-06 12:30

Dramli,
Ако обективът ти е от ЕF серията (не EF-S), по-добре си вземи едни макро пръстени на Кенко. Не са чак толкова скъпи (около 150$), а вършат чудесна работа. С един евтин ЕФ 50/1.8 качеството е направо фантастично при размер до около 1:1 с трите пръстена. Можеш да ползваш и други ЕФ обективи без широкоъгълните. Иначе рискуваш така да си "побългариш" апарата, че след това да дадеш колкото за три макро обектива за нов!!!

Дата:   13-06-06 13:50

Не ме разбирайте погрешно .И аз съм на принципа "..не съм толково богат та да купувам евтино.." но ме интересуваше принципно как стоят нещата.Просто питах,имайки предвид ,че се ползват доста самоделни преходници ,глухарчета и др.Затова.

Автор: PeterPAN   
Дата:   13-06-06 16:19

бях пускал преди време подобна тема за "Направи си сам Глухарче" някой беше пуснал линк със сигналите на обективите, а аз успях да намеря и на никон със схеми намери темата и я прочети има полезни линкове!

Успех, не съм се отказал но нямам време и обектив за проби ....

Автор: PeterPAN   
Дата:   13-06-06 16:20

Идеята ти е осъществима и мисля че ще работи

първа  назад  1     всички  напред  последна