Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 за Зенит
Автор: parolphoto   
Дата:   11-06-06 10:59

Сигурно съм направил грешка , но мисля да помагате щот съм нула на класическите апарати. Та купих един ZENIT - REVUEFLEX E, с оригинален обектив ХЕЛИОС-44-2 и един друг обектив
AUTO-REVUENON 1:2.8 f-135 . дИАМЕТЪР 52. Та проблема ми е че няма ни упътване ни нищо за апарата е обектива , и ако има нещо някъде подсказвайте . А и купих го за 100 евро струва ли си или ще пия една чаша студена вода вместо бира .[beer] [shtrak] [beer] [shtrak] Благодарско [beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: за Зенит
Автор: zoomaniak   
Дата:   11-06-06 11:01

цената е без значение ако правиш снимки, които те кефят...[smilie7]

Дата:   11-06-06 11:04

Зооманяк [smilie24] така е , ма ми е проблем да го разбера апарата . Имам някакви познания но като го гледам колко врътки има по апарата ми се свят извива , трябва да го разуча за да си правя наистина кефа със снимките които ще правя със него. А продавача го е употребявал само 5 пъти . Бе нов отвсякъде ! [beer] [shtrak] [beer]

Автор: zoomaniak   
Дата:   11-06-06 11:09

снимай с дигитален врътките [smilie7] и ще ти кажем кое за кво е[smilie24] [beer]

Автор: youn   
Дата:   11-06-06 11:19

http://www.zenit.istra.ru/mans/zenit-e/zenit-e.html
Ето едно упътване

Дата:   11-06-06 11:26

иоун благодарско ще ида да видя [smilie24] [smilie24]
а ето му и снимката та да се знае за какво ми е проблема

https://photo-forum.net/i/364407&USER_ID=9603

Автор: skitnik   
Дата:   11-06-06 11:28

Аз снимам със Зенит от както се помня.Повечето ми снимки в профила са правени с него. Мога да ти кажа , че ако искаш хубави снимки, трябва доста да се стараеш. Помисли само. Виждаш обекта за снимане. Спираш и започваш едно нагласяне, на свтлина, скорост, бланда, фокусираш ,натискаш спусака и готово....Но в слвдващия момент идва въпроса " ами ако не е станало нищо" ... започваш да екпериментираш , да играеш със скороста и блендата . Снимаш, снимаш и... хаиде лентата замина...вадиш втората и пак на ново :-)))...В същия момент някой минава покрай теб и почти в движение снима със сапунерката и готово:-)))... След това отиваш до най-близкото фото студио и започваш едно промиване на ленти копиране на CD...:-) И чак когато седнеш пред PC-то и някой кадър ти хареса се отпускаш доволен че нещо си направи. Мисля ,че след тази цялата хамалогия , удовоствието е по- голямо......но също така мисля че си дал много пари за този Зенит. ДАно да си струва :-). Пожелавам ти много успехи с него :-)

Автор: Han_Solo   
Дата:   11-06-06 11:34

Ах какви спомени навява тоя апарат у мен [smilie7] заради един такъв зенит баща ми ме заведе навремето в един кино-фото клуб да ме научат да уважавам фототехниката

Дата:   11-06-06 11:44

Скитник прав си - че е хамалогия вярно е и е тежък . Ма аз все нещо измислям бе шантав фотограф . Спомням си че си купих първо чантичката ХАМА за да си нося инструментите с които работех по компютрите , После си купих един канон полуавтоматичен после си купих един Никон 2100- после си купих една минолта от която съм много доволен . После започнах да си купувам филтри с фи-49 и като гледам същите пасват и на зенита . И след всички тези перипетии си мисля че ЗЕНИТА ще го ползвам за статични снимки - това в студио имам предвид , а с другите апарати както останалите фотографи навсякъде.Знам ли може и да не съм прав , ма какво искаш от новобранец все че строши чашата преди да я изпие[beer] [beer]

Автор: blacksnoopy   
Дата:   11-06-06 12:20

Еваларка за апарата
Аз сега разучавам един Pentax K1000 [smile]

Автор: IChertov   
Дата:   11-06-06 12:38

ай честито :)) [beer]

Дата:   11-06-06 12:41

забелезах че HELIOS-44-2 е с обратна бленда.. демек на f/16 е най-отворена а на f/2.0 е най-затворена... [beer] поне на един такъв обектив същия беше тъй :))

Дата:   11-06-06 12:50

Ичертов и аз забелязах нещо такова но забелязах също че на която и бленда да го сложа обектива има една врътка там дето може да донагласиш блендата . Па видох също че и това за нагласяване на светлината или там какво ме викаме за температурата . и още по несвестното че може да се нагласява даже това за Асовете въпреки че филма може да ти е и 400 аса ! Бе уж проста машинка ама ще има да изпия доста бира докато го разбера тоз апарат ![beer] [shtrak] [beer]

Дата:   11-06-06 12:59

Дамм и аз туй видях... за обектива.... май има и светломер м/у :)) аз съм с Зенит 122В и два обектива единия е подобен на твоя ама е пластмасов Зенитар 50мм твоя е 58мм и двата сана ф/2,0 а днугия ми е МС МИР 20мм ф/3,5 страшен.. :)[beer]

Автор: Orlin   
Дата:   11-06-06 13:30

Parolphoto, със Зенита ще се научиш на фотография - със сапунерките няма.

Управлението се състои с две думи в следното:
- Нагласяш скорост и бленда, двете заедно ти определят експозицията
- нагласяш растоянието, по образа се фокусира много добре, за разлика от дигиталните.
- натискаш и правиш снимка.
- Апарата има светломер, но ако е стар, над 15 години не го ползвай, ще показва грешно.

Не са му толкова врътките, но трябва да попрочетеш нещо за фотографията изобщо.

Автор: bokser   
Дата:   11-06-06 13:35

И грешно да показва светломера, пак моеш да коригираш[smilie24]

Автор: landstar   
Дата:   11-06-06 14:15

Тоя Зенит преди 30 год. беше като 1ДС сега.
Помня, че ЗАПАДНОгерманците се избиваха за него, също и за Киев.

Дата:   11-06-06 14:34

Орлине така си е [smilie24]. Само дето при мене стана много обратно с дигиталния Коника Минолта А200 не сапунерка разбира се научих що е температури скорости експонации и ред други нагласявания по-лесно отколкото със Зенита сега . Също е вярно че са по-стабилни рефлексните от дигиталките . Но какво да се прави като е такова времето отскоро съм фотограф и трееше да се почне отнекъде а с времето ще се доизуча я, нема само бира да се пие требе и да се щрака !
[beer] [shtrak] [beer] [shtrak]
ПП- Забравих аз нали затова и отворих темата че нямам упътване за Зенита , и колегата дето ми пусна е доста свестнно и ще го изпия кактоа се пих бирата по време на вчерашния мач Швеция Тринидад!Ще го преборя Зенита както Тринидад забърка каша на шведите [beer] [beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (11-06-06 14:37)

Автор: kdecheva   
Дата:   11-06-06 14:36

Моя опит: преди година приятел ми даде такъв за да се уча - (Орлин е МНОГО прав) . След това ми "харизаха" още един ,TTL обективите са "Helios-44-2 2/58 " и "helios-44M". И двата са отпреди 30 год.- поне така твърдяха собствениците им. Занесох ги при Здравко Деков , отнякъде бях разбрала че светломера може да греши. Показваше си точно.Обаче имаше пробем със затвора- Здравко нагласи на 1/30 и натисна , след което каза "Не мислиш ли че това е доста повече? " Поправи го срещу 12лв. Така че съвета ми е да се занесе на човек който разбира . И той ще те ориентира. Това е профила на Здравко https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=3556- изключително отзивчив човек .

Автор: WiShY   
Дата:   11-06-06 15:51

Кво съпадение:) Аз ония ден си намерих старото ми апаратче(от детските години) един Зенит ЕМ :) обаче като че ли имам проблеми със скоростта на затвора. Като натисна спусъка и го задържа не се затваря сам а трябва да го пусна.... та като искам да снимам нещо със 1/500 не става....още не съм проявил първата лента да видя кви съм ги измайсторил [smilie19]

Автор: int_27h   
Дата:   11-06-06 17:46

wishy я врътни някоя от врътките, така че да не е избрано "В"

Автор: WiShY   
Дата:   11-06-06 19:10

Проблема е, че оная черната врътка, която отговаря за скоростта на затвора не мога да е въртя, като е врътна в едната посока тя се връща обратно, в другата посока е същото[smilie2] Очаквайте до месец снимки от фимл [smilie19] това ще е нещо ново за мен[cool]

Автор: PiToMeN   
Дата:   11-06-06 19:18

Имам Зенит 12 аа:
http://kotisivu.dnainternet.fi/lauro/images/Zenit-12.jpg
с обектив Helios-44M-4 58mm /M52x0.75/ (даже не ги разбирам тези цифри). Не мога да снимам с него, имам един филм, но ме е страх да го промия, да не се изплаша от некадърността си. Скоростите: B, 30-X, 60, 125, 250, 500. ISO се настройва от 25 до 400 със стъпка през 25. Светломерът се състои от два светодиода, които се виждат като погледна през визьора. Доколкото разбрах, трябва да мигат за идеална светлина. Бленда от 2 до 16 си е нормална - при 2 е най-широк отвора, а при 16 най-затворен.

:)

Автор: seaman58   
Дата:   11-06-06 19:29

WiShY, пробвай да издърпаш кръгчето нагоре преди да го врътнеш /за скороста де/, някои модели бяха така.
За тези дето не са снимали със Зенитчето - може светломера да не е в ISO а в ГОСТ, 32 ГОСТ = 100 ISO, това последното по памет [smilie11]

Автор: 6traka4a   
Дата:   11-06-06 19:34

А така -- на старите Зенити първо се дърпа, после се врътка...[shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна