Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колко време е нормално да държат батериите на фотоапарата?
Автор: mooncow   
Дата:   03-06-06 11:08

Вчера си купих Самунг Дигимакс С800. Захранва се от 2 АА батерии. Вечерта сложих чисто нови батерии и само след няколко часа разучаване на апарата се появи надпис, че батериите са свършили и фотоапарата изгасна. Това нормално ли е? Колко се предполага че трябва да издържат 2 АА батерии (примерно снимки със светкавица или снимки без светкавица или филмиране на клип)? Освен това след 15тина минути, когато отново включих апарата със същите батерии индикатора на батерията беше на 2 от 3 чертички и изкара още час? Да не говорим че с батериите които ми дадоха с фотоапарата пък не изкара и 5 минути, но през цялото време индикатора показваше 3 пълни чертички?
Случвало ли ви се е такова нещо? Възможно ли е апарата да е дефектен?

Отговори на това съобщение
 Re: Колко време е нормално да държат батериите на фотоапарата?
Автор: wildkid   
Дата:   03-06-06 11:31

Пробвай го със зареждащи батерии (вземи от някой приятел, ако нямаш, поне за пробата) - надали е дефектен, просто с "готови" батерии всички траят малко, да не говорим, че не е ясно колко е читава батерията примерно от кварталния магазин.....

Автор: darksorrow   
Дата:   03-06-06 13:04

забрави за алкалните. само дисплеят ги изсмуква за отрицателно време.

вземи NiMH над 2000мАх и праксай на воля :)

Автор: miton   
Дата:   03-06-06 13:06

много е изкарал[smilie19]

Дата:   03-06-06 13:20

Като си купувах фотоапарата от техномаркета си взех и едно устройство за зареждане на батерии с 2 АА батерии вътре по 2100 мАч. От снощи съм го оставил да се зарежда, само дето идея си нямам колко време ще му трябва. Не съм сигурен дали има и индикатор за това дали батериите са заредени - има 2 червени лампички, ама дали показват че е включено или показват че още не са заредени не е ясно. На кутийката му пише че Ni-Mh 1800 mAh трябва да се зарежда от 24 до 27 часа! А тези батерии които бяха към него и са 2100 - за тях нищо не пише, сигурно поне 30 часа трябва да ги зареждам...
В книжката към фотоапарата пише че могат да се използват някакви SNB-2512 Ni-Mh батерии по 2500 mAh и се зареждали за 4 часа? Това ми изглежда страшно бързо, ама откъде могат да се намерят такива батерии...

Автор: gezata   
Дата:   03-06-06 13:33

като се заредят едната от лампите трябва да изгасне

Автор: bokser   
Дата:   03-06-06 13:58

или на гости ще ти дойде ПОЖАРНАТА (ако чакаш да изгаснат)[smilie10] [smilie5]

Автор: ibk   
Дата:   03-06-06 14:55

Зарядното, което си си купил сигурно е около 20лв... и затова зарежда за толкова време. [smile]
Не че цената има връзка, но хубавите зарядни са по около 90-120 лв. Те имат и индикация дали е заредена батерията, функция за разреждане и т.н.
И аз се изръсих, но сега батериите ми се зареждат за 1ч (4бр х 2500 mAh).

Дата:   03-06-06 15:03

за час, ама колко цикъла ще изкарат?[smilie11]

Автор: ibk   
Дата:   03-06-06 15:07

Ами вече 1 година снимам и няма проблеми... държат си колкото винаги - 500-600 кадъра.
А и в крайна сметка, като се скапят - ще си взема нови, вече не толкова скъпи.[smile]

Автор: simbon4o   
Дата:   03-06-06 15:15

NiMh батерии се зареждат само, ако са изтощени до дупка и се зареждат винаги до горе без прекъсване иначе се скапват! Като при старите GSM-и. Това им е едно от основните недостатъци пред Li-ion акумулаторите. На зарядното трябва да има индикация кога са заредени. Поне не по-хубавите има.[smilie5]

Автор: Prakticar   
Дата:   03-06-06 17:22

И аз така мисля - изцеждай до край и после зареждай догоре.

Автор: charger   
Дата:   03-06-06 20:36

самсунг фотоапаратите,зверски дърпат батерии...нещо не са домислени явно...

Дата:   03-06-06 20:51

не съм чувал такова нещо за новите модели [shtrak]

Автор: Cristinel   
Дата:   03-06-06 20:55

Те и телефоните им имаха проблем с изсмукването на батерийте, но със сигурност ти трябват презареждащи се!

Дата:   03-06-06 21:01

Както казах - взех презареждащи от Техномаркета когато купувах апарата.
Зарядното е някакво - марка AlkaXline ALC-100H2120C2. Струваше 19 кинта. Тъпото е че на кутийката му не пише колко време трябва да се зареждат батериите, които вървят с него - пише за разни други модели с по-малко mAh, но за тези по 2100 не пише. От снощи съм оставил да се зареждат (вече 24 часа) и мисля да ги оставя до сутринта. Двете червени лампички на зарядното светят, но идея си нямам дали ще изгаснат или ще променят цвета си или просто индикират че зарядното е включено в контакта...

Автор: 5r54   
Дата:   04-06-06 13:08

смята се:

ако зарядното заражда Ni-Mh 1800 mAh за 24 до 27 часа, значи зарядниа ток е 1800/27=67мА
2500/67=37 часа

за Ni-Mh, когато излязоха на пазара казваха че могат да се зареждат по всяко време, без пълно разреждане и без да е необходимо пълно зареждане. Сега същото казват за Li-йонните, само че те са 10Х по-скъпи и това което не казват за тях е че живота им е 10Х по кратък, като цикли на презареждане (искат и специално по-скъпо зарядно)

Има и ново поколение Li-полимерни, за които мога само да кажа, че цената батериите става сапоставима с тази на по-евтин фотоапарат

както се казва дъ чийз из йорс

Дата:   04-06-06 14:12

Тоя фотоапарат наистина гълта ужасно много батерии.
Не знам дали да го рекламирам в Техномаркета?

С 2 презареждащи се батерии 2100 mAh, успя да направи само 25 снимки на 8 Mpx и 16.5 минути видео клипче (640X480, 30FPS, MPEG-4). Това ми изглежда ужасно бързо изразходване за батерии, които зареждах 30 часа?

Автор: wildkid   
Дата:   04-06-06 14:21

Първо - не знам туй зарядно колко е читаво, особен пък с батерии, които май не са правени за него, след като са по-големи от означението! Та мисълта ми е - намери от някого едни батерии, заредени докрай и тествани и преди (демек да е сигурно, че батериите са читави) и пробвай пак. Иначе филмчето по принцип сърба доста ток, особено като бачка дисплея и фокуса постоянно - снимай само снимки, половината със светкавица, за да имаш по-точна представа. Ако пак не може да ти изкара поне 80 снимки - бягай в сервиза!

Дата:   04-06-06 14:23

нещо батериите са скапани!

Дата:   04-06-06 14:26

добре дошъл в света на САМСУНГ! (препоръчва голяма раница за много батерий[smilie5])[beer]

Автор: vladod   
Дата:   04-06-06 18:54

16.5 минути видео клипче си е куп нормални снимки - не мислиш ли? Освен това не знаем и колко пъти си си разгледал снимките...
Общо взето и по 50-70 снимки с два акумулатора да правиш, като знаем, че обикновено се продават по четири броя, смятам за напълно достатъчно.....
Ако си щял да снимаш повече наведнъж си щял да вземеш друг вид апарат...
[shtrak]

Автор: agop4o   
Дата:   04-06-06 19:14

da jivee elektrocentralite na samsung \mnogo zle\

Дата:   06-06-06 12:28

Мисля че най-накрая си намерих свестни батерии, с които Самсунга да държи достатъчно. Зарядно Konnoc с 2 батерии по 2500 mAh. Правих си тестове вчера - батериите издържаха докато ми свърши картата 1 Gb, т.е направих 274 снимки на 8 Мpx (половината със светкавица). След това изпразних картата и пуснах да записвам филмче 640X480, 30 FPS, MPEG-4. Издържа още 40 минути запис преди да паднат батериите. (Между снимките и филмчето не съм ги зареждал разбира се).
Така че за момента съм доволен :)

Автор: ROLIK   
Дата:   06-06-06 15:12

батериите са консуматив..няма да се жениш за тях.купувай над 2000 мА и не трябва да имаш проблеми.
Ni-Mh наистина искат разряд но не до нула.моето зарядно няма опция за разреждане и понеже съм с 4 броя батерии съм си направил сам разрядно.четирите са последователно вързани в кутийка направена от мен и за консуматор действа ел.крушка за фенерче 3.6 волта.изгасне ли значи са готови за разреждане.
апарата може да снима - поне моя с батериите до 1.1 волта и после действа само опцията за разглеждане на снимки и прехвърляне в пс.
искам да кажа, че батериите ги сваляш неразредени недостатъчно за да ги заредиш пълноценно с каквото и да е зарядно.
лесно можеш да провериш тока на заряд на самите батерии както са сложени на самото зарядно.това е в случай че се съмняваш или просто искаш да провериш данните за самото зарядно.
тоя тип батерии силно се влияят и от околната температура, така че и това е фактор за капацитета им.
освен това броят на кадрите които изкарваш с един комплект е много относителна величина за това дали са били заредени добре или не.
зависи какво и как снимаш.ако снимаш макро, както и при изпозване на зума батериите са харчат най-много.
разглеждането на всеки кадър на дисплея също заема от капацитета не малко, така ,че и това имай предвид.

първа  назад  1     всички  напред  последна