Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ФФ - "всеки фотограф може..."
Автор: GeorgiPetrov   
Дата:   27-05-06 20:45

"Здравейте, скъпи приятели! Този сайт е направен за вас. На него всеки фотограф, професионалист или любител, може да се изявява свободно и да общува с останалите."

То ясно, че всеки може да се изразява свободно, но все пак какво значи тази снимка и какво значи да се изразяваш свободно?

Нямам нищо против Автора, в случай че наистина е пуснал снимката без да има представа какво изобразява тя. В противен случай бих имал нещо против...[smilie11]

Просто бих искал да чуя Вашето мнение по въпроса, както и на Автора.
И ето ви тема на духовно-фотографска тематика, а не с чисто техническа насоченост.
 Re: ФФ - "всеки фотограф може..."
Автор: koceto   
Дата:   27-05-06 20:50

[smilie11]
 Re: ФФ -
Автор: nikolayradev   
Дата:   27-05-06 21:01

GeorgiPetrov

а ти какво против имаш???
може ли да обясниш??

Публикацията е редактирана (27-05-06 21:07)
Дата:   27-05-06 21:03

аз ли [smilie5]

явно човека не чете редовно форума....
Дата:   27-05-06 21:11

nikolayradev, против съм оръжията, насилието, антисемитизма, холокоста и тяхната пропаганда[smilie23]
Въпросната снимка ме навежда на такива мисли, ако не е вярно обяснете ми, аджеба, каква друга идея струи от тази германска гилза от 1938 г.
Аз по принцип трудно разбирам скритите идеи зад по-артистичните снимки, затова моля който се има за по-знаещ да обясни на простовата ми душичка, че съм се объркал и това не е пропаганда на войната и расовата дискриминация.
Дата:   27-05-06 21:13

Вярвам, че снимката е пусната с друга цел, но крайния резултат и първоначалната идея очевидно се разминават.
Ако Авторът наистина е искал да пропагандира гореспоменатите злини е отвратително.
И в двата случая не виждам защо да мълчим.
Автор: minko   
Дата:   27-05-06 21:17

че кво и има на снимката бе майна
ти нещо си се превъзбудил от много гледане на ТВ според мен
Дата:   27-05-06 21:19

ми знаеш ли в колко музеи има знамена със свастика, нацистки униформи и прочие...
даже съм ги снимал тези неща.....

говориш за антисемитизъм.....
значи би трябвало да има и семитизъм тогава..
какво според теб е семитизъм????
Дата:   27-05-06 21:21

Виж този патрон е от 1938г , месец 8. поне такива заключение си вадя от това дето пише. може би е антика, знам ли. затова може да е сниман. не с някаква друга идея. нонека автора да каже. все пак се съмнявам да е нещо целенасочено.
Дата:   27-05-06 21:21

Абе то невежеството според мен е най-голямата опастност за нашето общество напоследък.
Не че разбирам от такива неща, но орелът със свастиката в краката си е символа на нацистка Германия.
А гилзата на какво е символ - а сети се сам! Дали на сигурността или на насилието...? Според мен е второто.
Автор: ecobo   
Дата:   27-05-06 21:27

Патрон за Манлихер-а...
Орела с пречупения кръст са си там, не виждам някаква пропаганда в случая... Просто документална снимка... Или да се правим, че орел и пречупен кръст не е имало...
Дата:   27-05-06 21:27

ето ти нещо още по скандално(за теб)[smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/opxe6074.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/105/i_1148754381_hail.jpg

https://photo-forum.net/imgs/105/i_1148754381_hail.jpg
Дата:   27-05-06 21:28

nikolayradev написа:
>говориш за антисемитизъм.....
>значи би трябвало да има и семитизъм тогава..
>какво според теб е семитизъм????

Напротив, термин като "семитизъм" не съществува доколкото знам (така мисли и wikipeida.com), а думичката антисемитизъм е обяснена много добре тук.
Автор: sayman   
Дата:   27-05-06 21:31

Аз имам една чиния на която отдолу има свастика. Стара е и е ценна. Просто сме я запазили с годините и си я поллзваме.
Аз като папкам в нея фашист ли съм бре мойто момче. Като ми дойдеш на гости и ти сервирам в нея и разбереш в последствие к'во ... ше върнеш "поръчката" по покривката ми ли?
Много па си докачлив. Автора викаш пропаганда праи. Нормално. Той Хитлер сигурно е жив като Елвис и му плаща преугодно да снима гилзи та да плаши децата.
[smilie11] [smilie11] [smilie11]
Приеми го като макро на рядко срещан в ежедневието ни обект.
И по спокойно с теориите за конспирация.
[beer]
Дата:   27-05-06 21:31

nikolayradev ше те арестуват бе.
сероизен арсенал [smilie5]
 Re: ФФ -
Автор: minko   
Дата:   27-05-06 21:32

пич, ми снимай някой еврейски символ и го пусни във форума като противовес, щом това те дразни
не мога да разбера къв ти е проблема
значи трябва във всички филми за втората световна война да се махнат нацистките символи, щото са пропаганда

Публикацията е редактирана (27-05-06 21:34)
Дата:   27-05-06 21:33

Малииииий, ужас!
Ми не ми харесва и толкоз. Вярно че е тъпо само сладникави снимки да се публикуват (аз предимно по такива си падам), но това не го одобрявам и така ще си остане.[smilie23]

nikolayradev - Вярно, че тази е по-скандална, не виждам емотиконата ти на какво се хили там.[smilie11]
Автор: pan   
Дата:   27-05-06 21:33

А ти знаеш ли какво значи да търсиш под вола теле ?
Автор: japanese   
Дата:   27-05-06 21:38

borissov kagi mu nesto na choveka moge ili nemoge [smilie18]
Дата:   27-05-06 21:45

Значи явно аз съм останал с грешно впечатление. Щом вие не са на същото мнение.
И все пак филмите са си филми и не е същото.

А колкото до чинията на sayman, не бих повърнал и нямам нищо против това да имаш такава чиния и да си ядеш от нея. Аз писах за снимката и интересния ореол около гилзичката.

Пък то ясно, че не трябва всичко да се взема много на сериозно и аз не съм се засегнал чак толкова от тази снимка - просто споделих недоумение и явно съм се объркал според вас с "теориите си за конспирация".
Айде [shtrak]
[beer] [beer] [beer]
Автор: bokser   
Дата:   27-05-06 21:49

ecobo[smilie24]
GeorgiPetrov - баси развинтеното въображение! Всеки който се интересува от стари оръжия и боеприпаси е нацист значи според теб?![smilie10] [smilie11] (добре, че диска с таквизи снимки ми остана в работата иначе гилзи и пушкала колкото щеш) Стоев да пусне патка наЦИст![smilie5] [smilie5]
Дата:   27-05-06 21:51

наЦИЦИст[smilie5]
Автор: vasil.varbanov   
Дата:   27-05-06 21:55

голям праз [ezik]
Автор: bokser   
Дата:   27-05-06 21:55

търси нещо НаЦИЦИстко[ezik]
Автор: praetorian   
Дата:   27-05-06 21:57

GeorgiPetrov, човече, от мухата правиш слон. Няма нищо пропагандно в тази гилза. Аре стига сте се правили на по благочестиви от папата, защото прекаления светец и богу не е драг [smilie18]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена