Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 батерии
Автор: wartin   
Дата:   22-05-06 16:13

Можете ли да ми кажете разликата в технологиите Li-Ion/Li-Polymer?

Предварително благодаря![thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: батерии
Автор: dideron   
Дата:   22-05-06 18:06

Може ли и аз да питам тук за да не отварям нова тема.Пратиха ми две нови литиево йонни батерии за фотоапарата Кодак 7630.Може ли някой как е по-добре за батериите-да ги зареждам и разреждам и двете или едната да си стои в кутийката като новичка и чак като се скапе първата да я използвам.[smile]

Автор: Atman   
Дата:   23-05-06 09:22

Ползвай и двете!

Автор: Блясък   
Дата:   23-05-06 13:14

Всички батерии бавно, от само себеси се разреждат. А литиевите, ако напрежението им спадне под определена граница - се променя химичния състав НЕВЪЗВРАТИМО и на практика вече не е батерия а макет на батерия. Затова във всяка батерия има чип, който контролира напрежението, и ако батерията се разреди под определена стойност, чипа изключва консуматора. При такива батерии, ако измерите напрежението на клеймите ще отчетете 0 волта. Обаче ако я забравите (или не я отпечатате от опаковката като нова) в рамките на 1 - 1,5 години, в следствие на саморазреждането напрежението пада, и батерията се разрушава. Така че ползвайте си НОВИТЕ ДРЕХИ.
По отношение на циклите - литиевите и метал-хидридните (вторите при едно условие) могат да се дозареждат, без това да влияе на капацитета или живота им.
Така че "на фокус" !

Бреееей.... аз съм бил голям философ...
(изчервявам се и няма да пиша повече по темата)

Автор: root666   
Дата:   23-05-06 18:25

И какво е това едно условие за метал-хидридните?

Автор: Стоев   
Дата:   23-05-06 20:02

сигурно условието е да са "маркови" ...[ezik] [smilie5]

Автор: dideron   
Дата:   23-05-06 22:58

Благодаря за информацията.[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна