Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Вече се убедих напълно, че ...
Автор: boni   
Дата:   18-05-06 17:47

...80% от публикуващите снимки в интернет, нямат дори и елементарна представа, какво означава една снимка да има качества за печат...
Разгледахме близо 700-те снимки, изпратени до момента за изложбата. 200 отпаднаха веднага само поради ужасното качество придружено с уеб размер... Мога с чиста съвест да заявя, че явно много хора нямат никаква идея, как трябва да изглежда и да се подготви една снимка, за да може да се отпечата, въпреки, че сме описали в е-бука подробно и не струва пари да се прочете.
Голяма част от станалите снимки са също с много лошо качество, и безумните интерполации не могат да ги спасят. Интересното, че че наред с обикновените лаици има и доста хора с претенции,за които понятието "качествен печат" явно е твърде чуждо...
Давам пример със съвсем случайни снимки, за какво говоря, като уточнявам, че тези дори не са сред онези 200, които отстранихме първоначално, като тях има още адски много...
http://belfo.photo-forum.net/boni/yozo-4.jpg

http://belfo.photo-forum.net/boni/toni4ka-5.jpg

http://belfo.photo-forum.net/boni/Picture.jpg

-------------------------------------------

Хора, бъдете самокритични!Какъв е смисълът да показвате уеб картинки без никакво покритие....

Публикацията е редактирана (19-05-06 14:36)
 Re: Вече се убедих напълно, че ...
Автор: jiff   
Дата:   18-05-06 17:52

тц тц лоша работа[shtrak]

Автор: navy   
Дата:   18-05-06 17:53

99% Бони, 99%
[smilie7]
Автор: japanese   
Дата:   18-05-06 17:54

ha ha poslednata e 1pix mislia:)
Автор: Avi   
Дата:   18-05-06 17:58

[smilie10]
Автор: ALBIREO   
Дата:   18-05-06 18:00

Супер са снимките! [smilie18]
Автор: SLR   
Дата:   18-05-06 18:01

Голд+++[smilie5]
Дата:   18-05-06 18:05

Лично аз знам максимум 3-ма човека тук, които могат да обяснят какво е това линеатура, растеризация, резолюция, профили и други сложни думички [smilie7]
Автор: PLAGIATO   
Дата:   18-05-06 18:07

е аз познавам и професионални фотографи дето не знаят абсолютно нищо за печата... дори и CMYK не им говори нищо, пък кво остава за резолюции и размери![smilie11]
Дата:   18-05-06 18:07

Не е въпроса дали могат да обяснят всичко това, достатъчно е да знаят просто колко трябва да е голяма снимката, за да може да се отпечата при определен размер и да могат да напрявят визулано обективен анализ на качеството и.
Автор: holden   
Дата:   18-05-06 18:10

Аз тези сложните думи не ги разбирам много, но моите снимки почти винаги идват от 3000x2000 пх смалени до 780пх. Хубаво че съм скромен и не ги пуснах за конкурса, че иначе само мои снимки щеше да има.
Автор: PLAGIATO   
Дата:   18-05-06 18:10

"...да могат да напрявят визулано обективен анализ на качеството и."

ти ако за пръв път виждаш сирене ше можеш ли да му направиш обективен анализ!?!
Дата:   18-05-06 18:11

Не, но ако за първи път виждам сирене, няма да се правя на производител на сирене и да го показвам по панаирите за хранителни продукти...
Автор: bari   
Дата:   18-05-06 18:20

[smilie24] [smilie24]
Автор: Marillion   
Дата:   18-05-06 18:23

И аз не разбирам от печат, но близо до логиката е, че като ми е 5 мп снимката - трябва да дам оригинала от 5 мп, за да излезе качествен принт. Така, че обработвам целите файлове без да ги смалявам и така ги нося за принт във фотото. Чак накрая save for web и ресайз ако искам да кача нещо. До сега не помня да са ми връщали файл, защото не е с достатъчен размер за желаният от мен принт.
Автор: n1x0n   
Дата:   18-05-06 18:26

Е Бони, точно на теб ако трябва да ти обяснявам на какво ниво са 90% от посетителите тук - извинявай [smilie5]

Кое точно е чудното - не знам. Има хора дето работят в списания и издателства от години и се смайват, като разберат че снимките от интернет не излизат 1:1 като размер на офсета.
Автор: bari   
Дата:   18-05-06 18:27

Зависи колко голяма изкаш да ти е снимката!!!
Автор: kali222   
Дата:   18-05-06 18:34

Е, това си има и хубава страна - снимки бол - все ще остане някоя и за изложбата... [smilie18]
Автор: ecobo   
Дата:   18-05-06 18:35

n1x0n, нали си спомняш конкурса на СЛРБ, с който искат да си попълнят колекцията от снимки...
Та тези главочи искат откопирани снимки, които после щели да публикуват в списанието си.[smilie10]
Те тези, дето издават списанията не знаят кое-що-как, пък какво остава за любителите във форума...[smilie19]
Автор: Essenov   
Дата:   18-05-06 18:49

Бони, като дадеш рефреш на страницата ти качва снимката още веднъж. Виждам, че моя дубликат сте го изтрили, но.. смятам, че не бива да е така.
Автор: юнга   
Дата:   18-05-06 20:23

Има бъдещо решение на проблема.
Сяда един от 10те% знаещи и пише подробно какво се прави с една снимка, за да е годна за печат.
Примерно:
1-така
2-така
3така
и т.н.
После се намира малко място на сайта и се забожда това да го четат тези 90%.
След прочитането, който даде пак калпава за принт снимка,да се наказва с преписване на текста, примерно 10 пъти.
Автор: The_Melon   
Дата:   18-05-06 20:36

Те тоя път не уцели ...
Дата:   18-05-06 20:41

Юнга, далече си от истината [smilie18]

Ако беше така сумати и рекламни специалисти щяха да бачкат по номерован списък [smilie18]

Ей... чуден свят [smilie7]

Утре недай си Боже влизаш в операционната, хирурга вади дълъг ферман и та почва ...
Автор: quiver   
Дата:   18-05-06 20:59

юнга, първо теб те глобяваме за нечетене- туториалът го има- прочети пак първия пост. [smilie18]
Автор: EVIL   
Дата:   18-05-06 21:23

Бони, а какво стана с предишния албум /Красотите на България/, дето всички участници в него щяхме да получим по един брой?[thankyou]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена