Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Спасете SD карта!
Автор: 4i4obenjy   
Дата:   20-05-06 22:06

Имам си карта която близо година си беше 1G както е купена, но не знам какво и стана и се заключи на 500МБ и никакво форматиране в апарата или в компютъра не я оправя.Някой има ли лекарство за такъв проблем? Черпя [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Спасете SD карта!
Автор: xm_style   
Дата:   20-05-06 22:31

Лоша работа.
За статистиката - каква е картата?

Автор: Wildkid   
Дата:   20-05-06 22:33

Дано не съм лош пророк, ама май лекарството се изразява в 80лв....демек нова карта [smilie2] . Тряя да им правят копчета RESET, като на щайгите (оправят всичко като се скапе уиндоус-а [smilie18] )

Автор: tochnia   
Дата:   20-05-06 22:35

Ами пробваи да я форматираш във друг фотоапарат при мен помогна! Защото заради едни заигравки стана така, че нито на вграденият кард риидър на лаптопа, нито на външният ми риидър на USB, не искаше да ми се форматира на повече от 1GB, sd картата ми която е 2GB. Сложих я във никончето (D100) форматирах и всико беше 6+ [smilie24]

Публикацията е редактирана (20-05-06 22:36)

Автор: Wildkid   
Дата:   20-05-06 22:36

Е хубаво, ма човека изрично каза, че не става - т.е. явно е пробвал вече......

Автор: Ts_Iliev   
Дата:   20-05-06 22:39

Да пробва на друг фотоапарат, дори друга техника ... аз си прецаках картата на телефона така и я форматирах на фотоапарат- оправи се

Автор: chiphead   
Дата:   20-05-06 22:39

абе да не е минала през некой стар компютър (до 512 меги) ? точно наполовината да се скапе ...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-05-06 22:52

Ми пробвай варианта, дето ти казаха колегите но...
на тази карта вече не разчитай за важни снимки нищо, че половината и е в ред[smilie3]
Познат ефект [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   20-05-06 22:56

Такава карта струва 62 лева с ДДС в МОСТ-компютърс. Помисли дали не е по-изгодно да си купиш спокойствие и сигурност с нова карта.

Автор: AnDi   
Дата:   20-05-06 23:07

Съжалявам, ама за картата ти няма лек.
Правят ги на модули. В твоя случай 2х512 МB.
Единият най-вероятно си е отишъл !
Е, може и да не съм прав и дано да е така !

Автор: de5   
Дата:   21-05-06 07:47

AnDi написа:

> Съжалявам, ама за картата ти няма лек.
> Правят ги на модули. В твоя случай 2х512 МB.
> Единият най-вероятно си е отишъл !
> Е, може и да не съм прав и дано да е така !

според мен това е наи-близо до истината
дори модулите може да са повече
организацията не е с ФАТ
като 512 би могла да си работи оше доста
но си е авантюра ако ти пука за кадрите
добре е на някоя сбирка да се опита с други апарати

Автор: PiToMeN   
Дата:   21-05-06 11:48

Не е точно 2х512 т.е. не е сигурно. Както всеки знае, размерите на картите са кратни на едни хубави цифри - 16, 32, 64, 128, 256, 512 ...димек вътре на истина има няколко модула, но зависи от производителя какви са точно. Най-често гори цялата карта. Но при всички положения май няма спасение (поне до колкото съм чел).

Автор: 2metraninja   
Дата:   21-05-06 12:14

Точно снощи се мъчих с подобен проблем - 256МБ флашка от тези дето се носят на врата. Приятел ми я даде с оплакването, че сега показва само 2МБ - под уиндоуса на диск мениджмънт се вижда флашката разделена на 2 - едната активната партиция е 2МБ, другите 253МБ ги дава като unpartitioned и за половината час и дозата нерви, които успях да й отделя по никакъв начин не можах да я накарам да си преоразмери партициите - ще си му я връщам така. Някой ако е успял някога да оправи такъв проблем, нека наистина каже...

Автор: PiToMeN   
Дата:   21-05-06 12:22

Точно. Структурата въде може да е дървовидна, но зависи кой клон ще се 'счупи'. Може да се развали на половина, може и на 2 % може и на 98 %. Те за това хората препоръчват вместо 1 х 1ГБ да си купуваме 2 х 512, а защо не 1х 512 + 2 х 256. Този тип памет винаги се разваля до колкото знам - рано или късно изгарят.

Дата:   21-05-06 12:41

[smile] Най- смешното с УСБ-флашката производство на фирма Imation беше, че когато този приятел отишъл да си търси гаранционните права' в магазина където я е купил преди по- малко от година, те му казали, че гаранцията е оригиналната опаковка. На която както се сещате не пише нито кога е купена, нито сериен номер. Та той мисли сега да си купи нова същата флашка, да върне повредената с новата опаковка и ад има 2 флашки... Търговски и гаранционни абсурди...

Автор: georgi.bonev   
Дата:   21-05-06 12:50

Всички карти имат гаранция. До 1Gb обикновенно дават 2 или 3 год. Фирмата Панасоник за такава карта дава 10 год. гаранция.

Дата:   21-05-06 13:10

Разбира се че си имат гаранция. Аз обаче съм си купувал няколко - някои с 5 годишна гаранция и в гаранционната карта не пише сериен номер... Разбирам, че не трябва да е така - просто казвам реален случай от реалния живот. Отпреди седмица примерно.

първа  назад  1     всички  напред  последна