Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Любопитни извадки от биографията на Witkin
Автор: tinman   
Дата:   12-04-06 10:54

Уйткин драска негативите, после ги отпечатва през тънка прозрачна материя за да размие текстурата на изображението, като придава по този начин на отпечатъка специфично замъглено, "древно" изражение. После качва изображението на алуминиево фолио и нанася пигменти на ръка. Накрая покрива фотографиите с горещ пчелен восък и ги загрява повторно, охлажда и полира. Педантичен перфекционист, посредством такава процедура, Уйткин произвежда на година около десетина от своите смразяващо разкошни отпечатъци.

Моделите за снимане на Уйткин са сами по себе си ужасяващи, жертви на жестокост или престъпление, пострадали при нещастен сличай или инвалиди по рождение. през 1985 той пуска обява за набиране на модели, молещ настоятелно с него да се свържат следните хора:

Дребосъци, джуджета, гиганти, гърбави, транссексуални, жени с брада, хора с опашки, рога, крила, изкривени ръце и крака, всеки роден без ръце, крака, очи, гърди, генитали, уши, нос, устни. Хора с необичайно големи генитали. Хора с екстремални визуални перверзии. Хермафродити и уроди (живи или мъртви). Хора които носят раните на Христос.

Уйткин успял да събере толкова много модели с ампутирани крайници, предоперативни транссексуални и други невиждани странници, че в 1989 добавил към първоначалната обява: Жени, чиито лица са покрити с коса или с големи следи от рани, които биха желали да позират облечени във вечерна рокля. Хора, който се изживяват като персонажи от комикси, фетишисти на обувки, корсети и колани. Всеки който се мисли за Бог. Бог.

Бог е огромна тема за Уйткин. Както много други склонни към перверзии, Уйткин изглежда страда от това което можем да наречем "Католическо жигосване". Като практикуващ католик, той изглежда е обладан от идеята да фетишизира всичко "лошо" намиращо се на границата на Христовия свят, всичко "различно", онова което обикновено се отхвърля от средностатистическия филистер и е заклеймено от религията: сексуални перверзии, некрофилия, анален фистинг, вързване.

http://archive.salon.com/people/bc/2000/05/09/witkin/index.html

Публикацията е редактирана (12-04-06 13:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Любопитни извадки от биографията на Witkin
Автор: ejko   
Дата:   12-04-06 11:01

[smilie24] И аз търся хора с криле за снимки[smilie5]

Автор: kingboris   
Дата:   12-04-06 11:11

ebati ludiq pi4 az samo pri edna ot tiq gledki i 6a se depresiram[smilie23] [smilie10] 6to si ne 6traka veseli peizaj4eta i da se radva na jivotetsa za kvo mu e da snima tiq gadorii[smilie10] [smilie23] .takava pak 4ak ludost ne beh vijdal[smilie23] [smilie7]

Автор: Frida   
Дата:   12-04-06 11:14

Благодаря за превода. Уиткин е доста интересен като човек и фотограф. [smilie24]

Автор: ejko   
Дата:   12-04-06 11:15

цък

Публикацията е редактирана (12-04-06 11:16)

Автор: Faber   
Дата:   12-04-06 11:39

всеки перфекционизъм заслужава уважение...
харесвам много от нещата му... свързвам го със стила на Саудек... но е отишъл доста далеч отвъд ...

питам се... дали подобна психика нямат и серийните убийци... тези които създават подобни апокалиптични гледки , убиващи и мъчещи жертвите си... и просто пропускащи накрая да ги заснемат...

напомня ми и за първите кадри на филма "Матадор" на Алмодовар... героят мастурбираше пред екрана на телевизора докато даваха природни бедствия и ужасяващи кадри...

напомня ми на хората събрали се да зяпат последиците от кърваво убийство... катастрофа... на обсъждането на нечий трагичен завършек... или нечие трагично начало...

любопитни неща може да намери всеки в тъмните кътчета на съзнанието си...

Автор: Frida   
Дата:   12-04-06 11:42

На мен ми е интересно, защо така ни привлича отвратителното, изкривеното, ненормалното. Всъщност използвам множествено число, защото съм сигурна, че освен мен има и други такива. Даян Арбъс например - една от любимите ми фотографи.

Автор: tinman   
Дата:   12-04-06 11:44

Това за мен е едно от най-интересните произведения, които съм виждал някога:

https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/yydd0821.JPG
http://www.zonezero.com/exposiciones/fotografos/witkin/JPW1.jpeg

Жената била някога птица

ПП: Може би е цитат-отговор на Ман рей

Публикацията е редактирана (12-04-06 13:48)

Автор: borissov   
Дата:   12-04-06 11:45

Уиткин е болен мозък, очевидно е. Неговите гнусни, извратени "творби" нямат нищо общо с фотографията, изкуството и т.н. Тоя трябва да бъде освидетелстван, а вместо това му се радват и го пъхат в книгите за фотография? Не разбирам как на нормално човешко същество може да му харесва това, просто не разбирам.

Дата:   12-04-06 11:50

според мен точно щото малко си ровиме из несъзнаваното когато някой изкара нещо интересно от там и привлича вниманието... вдъхновява, разчупва табута... прегради...

или ги бетонира още повече ;)

Дата:   12-04-06 11:53

между другото това което пише най-горе за технологиите му на работа... всеки фотограф би се впечатлил и поучил... само дето ще смени после обектите на заснемане :)

това е фотография + още нещо... това второто е което притеснява хората които са се "научили" да да бъдат щастливи и да търсят красотата само :)

Дата:   12-04-06 11:54

Аз си ровя достатъчно из моето :-)
А това не е интересно, не вдъхновява, просто е грозно, извратено, болно, гнусно, гнъсно даже. Когато му видях "творбите" за пръв път бях потресен, как е възможно човешко същество да прави такива неща?! Тоя си плаче за разстрел като бясно куче, ако питате мен. Извратеняк.

Публикацията е редактирана (12-04-06 11:55)

Автор: dau   
Дата:   12-04-06 11:56

Въх ....

http://www.zona10.com.mx/autores/Joel%20Peter%20Witkin/index.htm

http://www.edelmangallery.com/witkin.htm

http://www.art-forum.org/z_Witkin/gallery.htm

Не е за гнусливи или за хора със слаба психика ...

Автор: sounder   
Дата:   12-04-06 12:02

borissov, кой си пък ти, че да съдиш така ?

Дата:   12-04-06 12:04

Ами аз съм нормален човек, туйто. А тоя е осакатен душевно, болен мозък. Честно казано, като му гледам извращенията, ми идва спонтанното желание да си нахлузя Вермахта и да му изкъртя зъбите с ритници. Което е странно, щото иначе съм миролюбив и спокоен човек.

Дата:   12-04-06 12:06

borissov, нямаш право да съдиш и да лепиш етикети на когото и да е

Дата:   12-04-06 12:06

автопортрет на " иначе миролюбив и спокоен човек"

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/jifc6862.JPG
https://photo-forum.net/imgs_thumbs/149/borissov_1086373651_IMG_0094_sm.jpg

https://photo-forum.net/imgs/149/borissov_1086373651_IMG_0094_sm.jpg

Публикацията е редактирана (12-04-06 12:13)

Автор: eXile   
Дата:   12-04-06 12:07

Борисов, прибави и "тесногръд"...

Дата:   12-04-06 12:09

sounder, разбира се, че имам право, особено когато става дума са такъв непълноценен индивид. Живеем в свободна страна, всеки има право да говори каквото си иска, нал' тъй?

Faber: в каква връзка мойто автопортрет?:)

Дата:   12-04-06 12:09

извратено е този който чука малки деца и ги травмира за цял живот .......

Публикацията е редактирана (12-04-06 12:09)

Дата:   12-04-06 12:11

borissov, изказваш се крайно и институционално .......

фотографията е толерантност

Дата:   12-04-06 12:11

Faber: ами да, то си личи, че съм :-) Пък и хората от форума, които ме познават, ще го потвърдят.

eXile: дефинирай тесногръд? Щото смятам, че авторът на тия "артистични", претенциозни, извратени повърни трябва да бъде ритан до смърт и че за такива хора място няма? Това ли ме прави тесногръд?

Автор: avela   
Дата:   12-04-06 12:12

boriSSov,
ти говориш така, щото знаеш, че си идеален за негов модел.[smilie7]
мислиш се за бог[smilie5], а като добавим и онова, което науката казва за теб( за справка в темата за чавдарчетата) положението е кристално ясно.[smilie19] [smilie18]

Дата:   12-04-06 12:13

sounder: ами разбира се, че се изказвам крайно. На Уиткин претенциозните пръдни не са ли крайни?

Съгласен съм, че фотографията е толерантност, разбира се. Но всяко нещо си има граници.

Дата:   12-04-06 12:14

avela: не за "бог", а за "Бог" :-) Глупости говориш, питай Яна, тя поне ме познава достатъчно добре :-)

първа  назад  1     всички  напред  последна