Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем с една минолта тука...
Автор: eXile   
Дата:   08-04-06 00:05

Бе вадя я преди няколко дни от чантата моята минолта х300... Ръчката за превъртане на лентата се върти на празен ход[smilie10] Не съм я лашкал или поне не помня... Викам си нещо механично се е прецакало. Иначе си бачка, пали си, светломера си бачка. Един познат я пипна, почовърка, успя да я навие, обаче изненада - апарата ся не ще да включи изобщо. Мислех, че е от изхабени батерии, обаче днес ги смених и няма никой, светломера не бачка, никаква индикация във визьора, не може да се снима... И сега стои в заредено положение, нито мога да щракна да видя поне може ли да се зареди отново, нито нищо. Умря отвсякъде[smilie10]
Какво да я правя, къде да я нося не знам, тук у пловдивско вариантите, които имах отпаднаха.
УжасТ, а другия петък ми трябва апарат[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с една минолта тука...
Автор: boni   
Дата:   08-04-06 00:12

Имах подобен проблем с Minolta XG9 преди 12-13 години.Тя по принцип е подобна на x300. Беше изгоряло нещо по електрониката. Стоя 6 месеца при Цецо(тогава беше още в студентски град)и накрая той ми каза, че може да сложи платка от X300, но струваше колкото още една такава минолта.Свалих и обектива и я засилих в едно дере.[smile]
Ако купувам стар филмова апарат никога няма да е с електроника. Най-добре напълно механичен.
Мога да ти дам един Зорки-4, 70-ти набор в перфектно здраве(като нов)с обектив 50/2 да си снимаш докато си намериш апарат[beer]

Автор: asahi   
Дата:   08-04-06 00:14

Понеделник, гарата, влака и при Наско, на Дондуков.

Дата:   08-04-06 00:16

Ами При Наско преди време се мотаеха 2 такива XG-1. И те са подобни и имаха подобни проблеми. Той ми е казвал, че нямат оправяне, но понякога ставало ако се почистят електромагнитите на затвора ???
Така че може да се пробва...

Дата:   08-04-06 00:17

Благодаря, бони, имам тука с какво да си чеша крастата докато я оправя, се ще избутам, ама ми е мъка...
Баси минолтите, мисля да минавам на пентакс[smilie10]
Асахи, пътни мътни, мислиш ли, че има смисъл?[smilie8] Или направо ново?

Оф, четейки ревюта на потребители в нета останах с впечатление, че х300 е сигурен апарат, па кво се оказа, че минолтите са баси шита в голямата си част[smilie10]

Публикацията е редактирана (08-04-06 00:19)

Дата:   08-04-06 00:20

Ами може и да има, може и да няма смисъл, един господ знае:)
Но те съветвам ако купуваш друг апарат втора ръка, търси изцяло механичен модел.Има чудесни апарати без електроника. За тези стари модели с електромеханични затвори няма платки и няма оправяне ако им изгори нещо.

Дата:   08-04-06 00:20

Ок. Събота, гарата, апарата под влака и никога повече Минолта.

Дата:   08-04-06 00:22

Абе не е от марката, ами от ЕГН-то и старата електроника.Електрониката се скапва с времето. Тука комшията има един такъв умрял Канон АЕ-1.

Дата:   08-04-06 00:24

Ахах, асахи, май това ще е[smilie24]
То не е за смях много, ама...
Мъка ми е, че ми се обезмислят обектифчетата тая минолта като я бутна под влака... Май ще има скоро тема "продавам 4 обектива минолта мд и неработещо тяло"... Здраве да е...

Дата:   08-04-06 00:25

Очаквам след Минолтата Ексайлът да си вземе нещо с по-прясно ЕГН, а то едва ли ще е пак Минолта.

Дата:   08-04-06 00:27

Асахи, право очакваш, остава ексайлът да събере стинки от закуски...[smilie8]

Дата:   08-04-06 00:31

Не си губи времето в събиране и спестяване. Най-добре се хвани и ги спечели с някоя комерсиална поръчка, сватбичка, халтурка, ей такива работи.

Дата:   08-04-06 00:31

Що да ти се обезсмислят бе? Намери си едно изцяло механично запазено тяло Minolta - примерно SRT-101/201 и аз лично ти гарантирам, че няма да имаш проблеми:)

Дата:   08-04-06 00:34

Ето една мъдра мисъл, с която съм напълно съгласен:
"The cameras of the 1960s and 1970s have a better chance of working in 2050 than those made in the 1980s"

http://www.photoethnography.com/ClassicCameras/index-frameset.html?MinoltaSRT101.html~mainFrame

Автор: Стоев   
Дата:   08-04-06 00:38

По Нова Година влачех и снимах с Х700.
2 филмчета и отиде оригиналната нова "двойна" Кодак батерийка...
дано е моя грешката, не на апарата, който след секунди отива у стендбай режим, за да не харчи батерия.....

Дата:   08-04-06 12:01

asahi, малък съм още бе, не ма щат[smilie8]

бони, мхм, ще си помисля за една такава срт[smilie24] Въпреки, че минолта взеха да ми стават антипатични[smilie18]

Автор: SLR   
Дата:   08-04-06 12:20

Eксиле,и аз си обичам стария механичен Пентакс и не бих се разделил с него/най-вече защото ше трябва да го продам за без пари и няма сми/,но определено със какъвто и апарат да снима човек,накрая стига до Канон или Никон[smilie8]
[beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (08-04-06 12:23)

Дата:   08-04-06 12:22

Като се дигитализирам тогава ще мисля за канон или никон[smilie25] Сега още живея през 70-80те, когато канон и никон са били просто едни от многото добри апарати[smilie5]

Автор: SLR   
Дата:   08-04-06 12:28

Тогава взимай някой Пентакс или Олимпус от 70-80те и верно ше ти изкара до "have a better chance of working in 2050"[smilie24]
Да не говориме че отвреме-навреме в базара се появяват такива оферти за обективи за смешни пари(Пентаксов 200/4 за 180 лв[smilie10] ).

Дата:   08-04-06 13:50

Мдамс, много се колебая дали да не мина на пентакс... Да има някакво бъдеще за евентуалните обективи за пентакс, че МД-тата не знам какво ще ги правя след някоя друга годинка... Или направо да скачам на някой автофокусен канон[smilie8]

Автор: dede   
Дата:   08-04-06 14:18

EXIL-e, ako iskash za 4asti na tvojata x300, ti predlagam rabotesto tjalo x500 , bez elektronni skorosti, samo mehani4ni.moze da se opravi pri kadurno razglobjavane ...spokoino , njama da te natovarja jow@abv.bg

Автор: murnau   
Дата:   08-04-06 22:29

az kato ti kazvam, che minolta e bokluk.... pred Pentaxa

Дата:   08-04-06 22:36

Другия път теб ще питам първо[smilie7] Мъ на тая цена си беше подарък...

Автор: pmartinov   
Дата:   08-04-06 22:45

Ефтините подаръци излизат скъпо !

murnau ти каза вземи едно К1000 ти НЕе !

Като се набуташ още няколко пъти и ще чуваш всичко ![smilie3]

Дата:   08-04-06 22:52

Ау, как нарежда[smilie8]
Днес ми вдъхнаха нова надежда де, ще видим... Стискам палци и чукам на дърво...
Мартинов, от всичките оферти, които получих като търсих апарат тази с минолтата беше най-апетитна, но минало заминало[smilie3] С тея стари апарати си е тото...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна