Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Е-500
Автор: mano   
Дата:   01-04-06 17:16

Здравейте,

обмислям идеята да си купя Олимпус Е-500 от Техномаркет-а за 1600 лв със 2 обектива и 1ГБ карта. Предполагам повечето от вас знаят за него и за това искам да ви питам заслужава ли си цената и с какво е по-добър от FZ30. Знам, че е по-добър но понеже съм новобранец във фотографията искам да питам по-знаещите. Добре ще е да ми обясните предимствата на огледално-рефлексните пред останалите. Също така искам да правя макро снимки и не знам тези обективи достатъчни ли са или трябва да се закупува отделна техника за целта.

Благодаря Ви предваритено.

Отговори на това съобщение
 Re: Е-500
Автор: kaff   
Дата:   01-04-06 19:56

по-добър е от фз30 и за макро ти трябва макро обектив...мосля че има функция макро на апарата ама не знам дали ще те устроива

Автор: simbon4o   
Дата:   01-04-06 20:08

може и само малко проксарни лещи да купи и пак има макро ;). Разликите са в шума на снимките. Олимпуса шуми по-малко което е поради по-голямата матрица. Аз обаче бих потърсил Е300 - бая по-евтин и същата работа освен като ергономика.

Дата:   01-04-06 21:02

А къде мога да го видя този Е-300 продава ли се някъде ? А за лещите ще ме светнеш ли повече, начинаещ съм.

Автор: samara   
Дата:   01-04-06 21:06

...а не, тоя Е-300 си е грозен, не си струва [smilie23] ...Е-500 наистина заприлича на апарат, напомни ми за Е-1 [smilie24] , по-добре той [smilie5] ...Е-300 освен тъпо тяло, ония хиляди огледала [smilie8] [smilie23]

Автор: OrlinDraganov   
Дата:   02-04-06 02:16

Преди да пазаруваш от Техното виж дали не можеш да си го извикаш от ибей, че въпреки шипинга и митницата излиза по-евтино.
Двата обектива са 14-45, с минимална дистанция, на която можеш да фокусираш 39см, 40-150 ~ 150см. Мегапикселите позволяват после да орязваш яко и да имаш компромисно макро.
Разгледай из коментарно-сравнителните сайтове разликите между Е-300 и Е-500, че ако разликата е само в огледала вс пентапризма (което ако не се лъжа е системата, през която се гледа, и която система се вдига като натиснеш спусъка).
P.S. ако те убеждават за канон или никон - НЕ СЕ ДАВАЙ

Автор: Brummaker   
Дата:   02-04-06 02:20

" Разгледай из коментарно-сравнителните сайтове разликите между Е-300 и Е-500, че ако разликата е само в огледала вс пентапризма (което ако не се лъжа е системата, през която се гледа, и която система се вдига като натиснеш спусъка).

P.S. ако те убеждават за канон или никон - НЕ СЕ ДАВАЙ "

а така [smilie24] .

Автор: ksuhorukov   
Дата:   02-04-06 09:20

Имам З-30 но и аз обмислям закупуването на огледалка. Разбира се Панасоника остава. Специално за този модел на Олимпус, единствения по-съществен кусур, където му намират е прекалено малкия и тъмен визьор. Освен това незнам как става работата с обективите към него. Не са ли по-различен стандарт и има ли преходници, да могат да се използват по-евтинки или за ЕОС такива.

Дата:   02-04-06 10:02

И аз не съм запознат и за това питам, да не ми излезне през носа после.

Дата:   02-04-06 10:08

Mano, Може би трябва да погледнем и към Пентакс ДЛ. Според мен не е лоша офeрта. Но нека оставим по-разбиращите и опитните да преценят.

Автор: Manchev   
Дата:   02-04-06 11:49

Аз също имам въпрос за Е-500, но не исках да пускам нова тема. Наточил съм се за този апарат и мисля, че ще е по-добрия вариант от ФЗ 30. Надявам се на Опто-Фото-видео салона да има някоя хубава промоция, обаче понеже нямам никакъв опит в DSLR апаратите не знам дали 14-45 обективът ще ми върши работа. Като си купя апарата и ще съм толкова навътре, че поне 4-5 месеца няма да имам пари за други обективи. Аз снимам основно хора, стрийт фотография и движещи се предмети. Чудя се дали 14-45 ще е достатъчен поне на първо време. Благодаря предварително.

Публикацията е редактирана (02-04-06 11:50)

Дата:   02-04-06 12:09

Манчев, 14-45 обектива е с 28-90 приравнено разстояние. Има промоция някъде гледах, тоя олимпус с два обектива (втория 40-150, което си означава 80-300 или съвсем на български малко над 9 оптичен зум спрямо стандартен 35 мм.) на цена 1600 лв. Отгоре на всичко и 1ГБ карта, която отделно си струва 100 лв. Много яко апаратче е на външен вид, предполагам снима добре. Само тоя малък визьор ме плаши, неудобен бил, пък и аз нямам никакъв опит със огледалки. Продавало се отделно някаква представка, която се монтира на viewfinder-а, която увеличава изображението с 20%. Тогава вече се търпяло... незнам. Треба да се пробва.

Автор: krasseto   
Дата:   02-04-06 20:18

imam e500 ot 3 meseca. qk aparat e.
minusi - malak vizior naistina, obektiva e kitov i ne stava nito za makro nito za street, za6toto za da polu4i6 focus/defocus trqbva da si na 50 sm razstoqnie. sam si otgovori stava li za street. stava za peizaji:)
plusove - qka bateriq, tozi v promociq koito e mislq, 4e ne moje6 da si kupi6 drug DSLR s 2 obektiva karta 4e i 4anta za tezi kinti, qka bateriq, udoben, lek, mnogo dobro i barzo upravlenie, otli4en display

prepora4vam ti tozi s 2 obektiva. struva si cenata, za6toto az moq go kupih gol za 1499 v na4aloto na fevruari. FZ30 e dobar za na4alo, ama to4no sled 6 meseca 6te iska6 da go smeni6.
ako moga da pomogna s drugo na profila mi ima icq-to i e-maila:)

Автор: apollo   
Дата:   03-04-06 11:03

Защо не хвърлиш око на Pentax ist DL! Впоследствие ще можеш да щракаш чрез преходник и с М42 и старите и качествени стъкла на фирмата! Това е доста изгодно като разходи! DS пък има още по добър визьор!

Дата:   03-04-06 11:16

Пичове, далеч от тоя олимпус. Вчера го разгледах в Технополис. Визьора е стращно минималистичен и неудобе. Получих и актуални цени от Ампререл, вносител на олимпус за България. Нямате си идея колко струват обективите и аксесоарите за тоя апарат. Една батерия 185 лв. Обектив хубав под 1200 лв. няма. Изобщо ми се струва неизгодна покупка, ако целта е надграждане, разбира се.

Дата:   03-04-06 11:33

Благодаря за информацията мисля, че няма да го купя точно поради тази причина скъпите обективи.

Автор: GM   
Дата:   03-04-06 11:40

samara написа:

> ...а не, тоя Е-300 си е грозен, не си струва [smilie23]
> ...Е-500 наистина заприлича на апарат, напомни ми за Е-1
> [smilie24] , по-добре той [smilie5] ...Е-300 освен тъпо тяло,
> ония хиляди огледала [smilie8] [smilie23]

Ц,ц,ц,ц[smilie8]

Дата:   03-04-06 11:44

За жалост и ужас е така при всички...:-(((

Ако ти отеснеят двата обектива в комплекта и искаш по качествено... доста парички...

Мисля си че DS е точния апарат за начинаещ но сериозен любител, който впоследствие няма да желае или ще му е трудно да пести за скъпи обективи - безпогрешен с механични стъкла и с отличен визьор/пентапризма и 0.95х увеличение/...

Най добре е FZ30 + DSLR/както ще направя и аз/ но ако трябва да избираш при тази разлика в цените - дизел!:-)

Автор: GM   
Дата:   03-04-06 12:08

apollo [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   03-04-06 12:13

FZ-30 вече имам. Сега се ориентирам и за ДСЛР. И аз до такива заключения достигнах, Аполо.

Дата:   03-04-06 12:14

Жоро знам какво мислиш:-)))

Ама си мислиш същото и за друг апарат което ме хвърля в недоумение...

Пък и матричката на Пентакса май е по голяма от на Олитата...:-)))

Дата:   03-04-06 12:24

ksuhorukov, и аз съм мислил доста и съм твърдо за този вариант при условие че ще можеш да отделиш пари и за DSLR! Така или иначе FZ30 ще ми остане по често ползвания апарат!:-)

Дата:   03-04-06 13:02

Аполо, апарата е просто без аналог, но има ситуации в които без ДСЛР не може. Слаба осветеност и високи скорости със следящ фокус. Въпроса е че в момента немога да отделя много пари за скъп ДСЛР от рода на Канон 20Д, а всички останали нещо им куца, я визьор, я захват, я шумни като затвор...нещо не е наред. Явно ще чакам появяването на нещо ново като модели или ще правя компромис. Иска ми се обаче нещо хубаво, нека е или Канон или Никон.

Дата:   03-04-06 13:17

Ама че работа направо ми четеш мислите! Идеалният вариант и за мен е точно втора употреба 20D на приемлива цена... ама май ще се сборичкаме като ни попадне...:-)))

Гледай какво пишат:

When I go on a shoot, both my EOS5D and FZ30 go with me. No way I give up that much zoom (714mm w/Nikon 1.7 tele with IS!), *superb* buil-in macro capability and IS (which you'll pay dearly for buying an EOS D-SLR) all at once to carry a 20 pound sack of lenses which might (*might* I say), equal the FZ30's astounding all-around capabilites?

Сега остава и EOS-а да ни огрее:-)))

Дата:   03-04-06 13:21

Аполо, и аз на 20Д съм му хвърлил око, ама това с втората употреба,нещо не ме влече. Специално фотоапарат втора употреба не ми звучи сигурно. Пък ако е новичък и запаен цената няма да е много по-ниска. Ще се спестява и то яко. Някое никонче да препоръчаш, което да вади яки снимки и да е евтинооо...

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна